שאלה להורים שבפורום

טחג

New member
שאלה להורים שבפורום

וגם אלה שעדיין לא מוזמנים לתת רעיונות. איך אתם מתארגנים עם ההשכבות/ארוחת ערב של הילדים ביחס להדלקת נרות ואכילת מאכלי החג? בני כמה הילדים שלכם? בעלי חוזר הביתה ב6:30 מהעבודה. בד"כ בשעה הזו הילדים אחרי ארוחת ערב. כשהוא חוזר הם מתקלחים והולכים לישון. זה לא פייר כלפיהם לא לתת להם לאכול עד אחרי שהוא יחזור ונדליק נרות. וגם אם אני אתן להם משהו בחמש נניח, אז כשהוא חוזר הם כבר עייפים וזה לא יהיה נעים לשבת איתם לארוחה משפחתית של מאכלי חג. בעלי אומר שאני אתן להם לאכול בשעה הרגילה (אוכל רגיל/חגיגי), כשהוא יבוא נדליק נרות, נמשיך את הסדר הרגיל של הערב, ומאוחר יותר נשב שנינו לארוחת מאכלי חג. אבל חבל לי להחמיץ את הקטע המשפחתי. הילדים בני 3.5 ושנה. יש למישהו רעיונות מעניינים?

eti35

New member
לדעתי הבעל צודק

הילדים עדיין קטנים. תוכלי להעביר להם את מנהגי ומאכלי החג בעצמך. ואם הם עדיין ערים בשעה שהוא יחזור תוכלו לקיים את הסדר במשפחתיות. אני בכלל אומרת שאם תזמיני אורחים הילדים לא ילכו לישון בשעה הרגילה אלא ימשכו עד אחרי שבעלך יחזור מהעבודה.

שרה1212

New member
לדעתי בעלך צודק.. למרות שנכונים דבריך..

גם לי יש ילד בן שנה נדליק איתו נרות - אך גם ככה הוא לא אוכל את מאכלי החג (סופגניות ולביבות- אלא רק טועם כמה ביסים) אני בדר"כ מכינה ארוחת ערב לפני שבעלי חוזר (ביום רגיל) כשהוא חוזר ב7.00 אוכלים יחד (אני בדרך כלל מביאה לבן לאכול בשעה 5.00 בערך כך שבשעה רק מנשש מעט מהאוכל "שלנו" ואז בעלי מקלח אותו.. ולישון ב-8.00 , לגבי הילד היותר גדול אין לי עדיין ניסיון בגיל הזה ... אך שכבעלך מגיע מהעבודה תביאי לו איזשהוא משהו שמסמל את החג לאחר הדלקת נרות - משחק קטן או מאכל קטן ותוכלו אתם לאחר מכן לבד... סליחה על המגילה וחג שמח!

טחג

New member
אף אחד לא התכוון "להעניש" אותם

בסך הכל רציתי לחשוב על רעיון לחגוג באוירה משפחתית.

הם רק יכולים להרוויח ../images/Emo13.gif

אני הייתי נותנת להם חלק מהארוחה בשעה הרגילה, מקלחת, מחכים לאבא עם ההדלקה ואחרי ההדלקה, השירים והריקודים, הם גם יכולים לזכות באיזה לטקס או שתיים, לשטוף ידיים ולילה טוב
לא נראים לי שצריכים להיות כ"כ נוקשים עם הזמנים. חנוכה זה פעם בשנה- תנו גם להם להנות

candy77091

New member
יש בזה משהו.אבל להורים לא מגיע להנות?

אם הילדים ערים גם להורים אין מנוחה,לא כן?

candy77091

New member
מה זה קשור בכלל?

אפשר לחשוב שאמרת שהם סיוט בשבילי. וזה שאת נוהגת איתם בורה מסויימת לא אומר שאני חייבת לנהוג כך בילדיי ושאני מאמינה שזה נכון. לכל אחד יש גישה משלו. וכן צריך להפטר מהילדים כדי להנות,כי הטיפול בהם גוזל זמן וכוח ולכן גם גבירתי את לא יצאת לשום מקום מהבית שלך ואת תולה את זה בילדים.לדעתי זו לא הדרך.

הנה את שוב אומרת

"וכן צריך להפטר מהילדים כדי להנות,כי הטיפול בהם גוזל זמן וכוח". הטיפול בהם, או יותר נכון החוויה של להיות איתם היא הסיפוק, האושר, הנחת והשמחה הכי גבוהים שבן אנוש יכול להגיע אליהם
תחזרי לשירשור בימים הראשונים של הפורום ותראי שכתבתי שממש לא חסר לי יציאות בפורמט זוגי בלבד. ומה שאת אומרת הוא עוד יותר עצוב- שאפילו בהדלקת נרות ביתית ילדים הם משהו שצריך להפטר ממנו קודם לכן.... מזעזע בעיני. בכלל מה זה המושג "להפטר מהילדים"?|

../images/Emo45.gifחושבת כמוך! ילדים אוהבים את חנוכה../images/Emo66.gif

אצלינו רוקדים ושרים אפילו עם התינוקים והילדים- מגיל שנתיים כבר מביאים חנוכיה מהגן ומדליקים ומברכים בכזאת התרגשות, אז למה לקחת מהם ת'הנאה? לא נורא להתגמש קצת- וזה לא חייב להיות בכל ימי החנוכה

candy77091

New member
אני חושבת בניגוד אליך

שהזוגיות של ההורים חשובה לא פחות מההנאה של הילדים. כי ילדים אוהבים לראות הורים מאושרים ולא כעסניים ותמתוסכלים כך שגם הילדים מרוויחים מזה שההורים נהנים.

טחג

New member
רגע, רגע, לא הבנתם אותי

ברור שהם ערים כשאבא בא ומדליקים נרות ביחד. לגדולה יש גם חנוכיה וגם היא מדליקה. התלבטתי איך להתארגן עם האוכל. והנוקשות בזמנים נובעת יותר מהצרכים שלהם - רעבים בשעה מסוימת, עייפים כבר בשעה מסוימת. אני בהחלט חושבת שראוי וכדאי לחגוג איתם, אני לא חושבת שצריך להביא ילד למצב שבו הוא כבר עצבני כי הוא רעב/עייף ואז לא נעים לאףאחד. תכל'ס מה שקרה זה שביום הראשון הגדולה אכלה לביבות לארוחת ערב, והקטן לא כי קשה לו להתרגל לטעמים חדשים. אח"כ בעלי בא והדלקנו נרות, ואז מקלחות ולמיטה. אתמול חמי וחמותי קפצו אלינו להדלקה, אז הילדים אכלו קצת לפני (הנה דוגמא לטיעון שלי ממקודם - רציתי להשאיר את הלביבות לאחרי ההדלקה, אז הודעתי שלא אוכלים לביבות לארוחת ערב וביקשתי שיאכלו לחם. הגדולה אכלה פרוסה אחת בלבד וגם זה ב"איומים", ואז היתה עצבנים ולא נחמדה כשסבא וסבתא הגיעו עד שאכלה.) הדלקנו נרות, כולם אכלו לביבות ונהנו. אחרי שהם יצאו השכבנו ישירות את הילדים לישון כי כבר היה מאוחר בשבילם. אל תספרו לאף אחד
אבל ויתרנו על מקלחות. מה שניסיתי להגיד זה שאנחנו כן מנסים להתגמש אבל יש גם אילוצים שנובעים מטובתם של הילדים וגם אילוצים שנובעים מעבודתו של הבעל. חנוכה שמח לכולם. או כמו שאומרים אצל ההורים שלי - חנוכה טובה.

candy77091

New member
לזה התכוונתי שהילדים נהיים עצבניים

בגלל שהם עייפים ורעבים ולא טוב גם לשבור את השיגרה שלהם זה גורם להם גם להיות עצבניים יותר.

טחג

New member
תודה לכולכן על התגובות

כנראה שזה פחות או יותר מה שנעשה.

למעלה