שאלה להורים שפה...

שאלה להורים שפה...

היי. אנחנו די חדשים פה אבל נשמח לעצות מועילות. הבן שלנו כבן 8, עלה לאחרונה לכיתה ג', יש לו אח קטן בן 3 בקרוב. אין בעיות מיוחדות אצלו והוא ילד טוב, הייתה לו גמילה מאוחרת למדי - ביום בגיל 4 ושנה לאחר מיכן גם בלילה. בתקופה האחרונה אנחנו עוברים מיועץ ליועץ, ממטפל למטפל ומרופא לרופא - הילד חזר להרטיב בלילה ובאחרונה הדבר התחיל לקרות גם ביום, באופן כרוני יום יומי...... התחלנו בירור רפואי גם אבל אין בזה קסמים, ניסינו פרסים והפתעות וניסינו הכל אבל זה יותר נראה שישנה איזה שהיא בעייה אולי - כי כשבורח לו ביום - הוא לא מספיק ורק "בהצתה מאוחרת" רץ לשירותים. בעלי רצה לשים לו טיטול ללילה וחשבנו על גם ליום - זה ממש מצב בעייתי.. מצד אחד אם בורח לו ביום ורואים את זה זה יכול ליצור לו דימוי חברתי בעייתי אבל מצד שני אם יראו את הטיטול לא פחות בעייתי - אבל אולי אפשר להסתיר את זה שלא יראו שיש לו..... דיברנו על זה איתו והוא לא ממש התלהב מרעיון והגיב בבכי. בעלי די משוכנע שזה הפיתרון וצריך לשים לו -למרות שאין הדבר באשמתו ואנחנו כמובן אומרים לו את זה כי זה ככה נראה גם - גם ביום. חשבנו אולי זה מתוך קנאה לאחיו הקטן אבל הפסיכולוגית לא חושבת שזה הכיוון... אשמח לעצות מועילות......

aviah

New member
אולי תחליפו פסיכולוגית?...

אם אתם עוברים מרופא לרופא, למה שלא תשמעו עוד דעות של עוד פסיכולוגים? בנוסף, אם אתם נוטים להשתכנע שההרטבה נובעת מקינאה, אתם יכולים להתחיל לעבוד על זה גם ללא אישור הפסיכולוגית.

לא הבנת /:

אנחנו עוברים מרופא לרופא כי יש פה כמה רופאים מכנה מקצועות בעיקר הנפרולוג והאורולוג וגם משום מה רופא אנדוקרינולוג. מה היית עושה בינתיים ? שם לו טיטול ? הסבירות שזה קנאה קלושה ביותר כי יש כבר ממצאים בדם ואחרים שהביאו לבירור מקיף.

schlomitsmile

Member
מנהל
אני לא הייתי שמה לו חיתול בניגוד לרצונו אם הוא תופס את זה כדבר משפיל, הרי שהנזק הרגשי שעלול להגרם ממה שבעיניו הוא השפלה בכפייה שהוריו גורמים לו, לא נראה לי שווה את הרווח. אפשר לצייד אותו בבגדים להחלפה לביה"ס, ולבקש מהמורה שתעיר לו בדיסקרטיות אם היא רואה שארעה תקלה. האם הוא שם-לב בעצמו כשזה קורה? באיזה שלב הוא שם-לב? אפשרות נוספת (בהנחה שהתקלות האלה מטרידות גם אותו) היא לקבוע איתו, שיילך לבדוק בשירותים כל שעה. גם בעניין זה, אפשר אולי לבקש את עזרת המחנכת. מקוה שהבעיה הבריאותית תפתר במהרה, והיובש המבורך ישוב ../images/Emo13.gif

Master Stav

New member
../images/Emo45.gif

ימים שאני חוכך בדעתי איך לומר את הדברים והנה ....כל כך פשוט ...כל כך נכון

חנול

New member
אנחנו נפגשים בנושא גמילה עם יועצת התפתחותית

וזה עשה שינוי מדהים. בעיקר גרם לנו להבין דברים שלא היה לנו סיכוי להבין לבד. אשמח להמליץ עליה במסר אם תרצה.

נטע777

New member
חיתול בגיל כזה זו השפלה לדעתי

צריך לרדת לעומקם של דברים, בייעוץ עם מומחה כפי שהומלץ כאן על ידי חנול ואחרים. לדעתי יש מצב שזה קשור למצב נפשי. מאחלת שתמצאו את הפתרון מהר ככל הניתן.

למעלה