שאלה להורים

hilad

New member
שאלה להורים

שלום, אשמח להתיעץ בנושא שמעסיק אותי בימים אלו. החברה שלי ואני מתכננות לעשות ילד בקרוב מאוד..מאוד שמחות ומתרגשות. התחלנו להסתכל בבנקי זרע ואוטוטו צריך לבחור. דרך אגב אנחנו בניו יורק, אני לא מכירה את המקביל בארץ או תהליך אימוץ. בגלל שזה ארה"ב יש המון צבעים,לאומים ודתות. וכמובן מקצועות, גבהים וכו´... איך בוחרים? לפעמים זה נראה ממש לא חשוב ולפעמים זה מעלה התלבטויות. תחושה כל כך מוזרה לבחור דבר כל כך חשוב ע"פ קריטריונים כל כך חיצונים. מאוד אמח לשמוע עצות ועידודים.. תודה הילהד

ציבונה

New member
בנקי זרע בארה"ב

בידע שלי עליהם הוא רק מהסרטים. ולא יצא להם שם מי יודע מה אבל זה כמובן יכול להיות בגלל שבסרט מקצינים דברים. בארץ אין ממש יכולת בחירה אפשר לבקש גובה, מוצא, צבע עיניים רזה/שמן - מאפיינים חיצוניים. מעבר לזה - לפחות בבנק בו אנחנו היינו - לא נותנים אינפורמציה על הבן אדם (מקצוע השכלה, גיל וכ"ו). האמת - לא נראה לי כ"כ חשוב. בהצלחה לכן.

אבא גאה

New member
השאלה היא מה חשוב לכן

עד כמה חשוב לכן שהילד/ה לא יהיו שונים מאוד חיצונים מכן? לילד זה בטוח לא חשוב ואם זה לא חשוב לכן אז נהדר. אם חשוב לכן ויש לכן אפשרות לבחור עשו זאת. בכל מקרה - השכלה / מקצוע נראה לי בכלל לא רלוונטי. זה לא עובר בגנים כידוע לכן. למשל אבא שלי רופא ואני תמיד חולה

hilad

New member
השאלה היא מה חשוב לכן

תודה אבא גאה פירקת את זה טוב.. מראה חיצוני לא משנה. כל אחד במשפחה שלי נראה אחרת (תימנים פולנים -יצא בלגן..).בכל מקרה החברה נראית ההיפך ממני כך מילא עוד כמה שנים יהיה לנו מכל הסוגים בבית וזה יהיה נהדר. מקצוע זה ממש לא חשוב. תודה!

BabyGap

New member
../images/Emo95.gifהי הילהד../images/Emo35.gif

טוב לדעת שאני מכירה פה מישהו!!! ולשאלתך ובעייתך הידועות לי זה מכבר: אז כפי שאת יודעת, אנחנו עשינו את זה בארץ, ולא הציעו לנו שם לא אפרו-אמריקאים, לא סינים, ולא קתולים. המבחר בניגוד לניו-יורק כנראה, הרבה יותר מצומצם. זה לא עושה את זה ליותר פשוט - כי כך או אחרת - אין לך ולא יהיה לך מושג מי הוא אב ילדייך. לעולם. זו הנקודה האמיתית לדעתי אותה את צריכה לעכל. המוחלטות והסופיות של חוסר הידיעה. לי באופן אישי - כשהצלחתי להפנים את הנקודה הזו - היה כבר הרבה יותר קל עם העניינים החיצוניים כמו גובה, צבע עיניים ומוצא. מספר נקודות שלקחנו כן בחשבון - ונראה לי שבמקרה שלך יש להן יותר משקל - ידוע כי לעמים שונים ולעדות שונות - יש מחלות תורשתיות שונות. כך למשל תמצאי אצל האשכנזי מחלות שלא קיימות אצל המרוקאי, ולהיפך. על אחת כמה וכמה בגזעים שונים. השיקול של לבחור מישהו קרוב ביותר למוצאך מצמצם משהו את מספר המחלות התורשתיות הכוללות העשויות להתפתח. וגם - נושא ה- RH אם הוא שלילי אצלך אז אולי כדאי לך לחפש תורם שלילי? עד כאן להפעם. בטח אוסיף עוד בהמשך. נשיקות

hilad

New member
הי

ותודה את מאוד צודקת..אני עד לא באמת במקום של שלמות וקבלה של האונימיות. כל ההחלטה כל כך חדשה... הרבה לעכל. מאוד עוזר ל"דבר" עם הורים ובעלי נסיון. תודה לכולם!

een ogenblik

New member
השגה אחת בלבד

"לעמים שונים ולעדות שונות - יש מחלות תורשתיות שונות. כך למשל תמצאי אצל האשכנזי מחלות שלא קיימות אצל המרוקאי, ולהיפך. על אחת כמה וכמה בגזעים שונים. השיקול של לבחור מישהו קרוב ביותר למוצאך מצמצם משהו את מספר המחלות התורשתיות הכוללות העשויות להתפתח." עד כמה שאני מבינה (השכלה רשמית של תיכון בלבד בנושאי ביולוגיה, וגם זה לא לבגרות) מחלות תורשתיות אתניות תלויות, הרבה פעמים, בצרוף של ליקוי אצל שני ההורים. זו הסיבה שמחלות כאלו נקראות אתניות, יש להן סיכוי סטטיסטי טוב יותר לצוץ בהורות ממוצא אתני דומה. כדי לצמצם את הסיכויים למחלות תורשתיות כאלו כדאי לבחור רחוק ככל האפשר מן המוצא האתני שלנו. כמובן שזו לא השיקול היחיד בבחירת תורם זרע, כך שזו רק הארה על הסוגיה, ולא קביעה נחרצת.

BabyGap

New member
נכון ולא נכון...

מבחינה ביולוגית יש שני מצבים של מחלות תורשתיות: רסיסיבי לעומת דומיננטי. מחלות רסיסיביות צריכות להתקיים אצל שני בני הזוג בשביל לעבור לילד, וכאן את צודקת. מחלות דומיננטיות לעומת זאת - מספיק שתתקיימנה אצל אחד מבני הזוג. אבל בעצם, הילהד - את מקורבת לתחום הרפואי יותר מכולנו לפי ידיעתי - אז אולי פשוט תשפכי את אור על הסוגייה הזו?

הרמוניה

New member
בחלק מהבנקים בארצות הברית יש

אופציה למה שקוראים YES DONORS שזה אומר תורמים שיהיו מוכנים להזדהות בפני הילד אחרי שיגיע לגיל 18 , אם ירצה בכך. שווה לכן לבדוק אם זו אופציה שמענינת אתכן הרמוניה

אבא גאה

New member
למה זה נראה לכם חשוב שיהיה

מישהו שיוכל להזדהות בפני הילד בגיל 18? לא נראה לכם שיותר קל להסביר לילד שאבא שלו תורם זרע אלמוני מאשר שאבא שלו לא התעניין בו 18 שנה וגם היום מוכן רק לארוחת ערב במקדולנד´ס פעם אחת ודי?

shell1

New member
../images/Emo68.gif

בשני המיקרים מדובר בתורם זרע , אלא שאחד אלמוני והשני לא. שניהם לא מתענינים בילד באותה מידה, אלא שאחד מוכן ל"אפשר התענינות" כשהילד מגיע לגיל 18. זו בעצם רק פתיחת אופציה לילד עצמו לספק את סקרנותו לגבי שורשיו הגנטיים. סקרנות שיכולה להתעורר אצל ילד מתרומת זרע כשם שהיא מתעוררת אצל ילדים מאומצים. הייתי שמחה לו יכולתי לאפשר לבניי להכיר/לראות את התורם לו ירצו בכך. הודעה ראשונה בפורום יצאה לי קצת ארוכה, לא?

אבא גאה

New member
זה לעולם לא מסתכם בסקרנות ../images/Emo96.gif

(וברוכה הבאה. כבר ראיתי הודעות ראשונות ארוכות מזו) מה שמפחיד אותי זה שהילד יהיה מתוסכל מכך ש"אבא" שלו לא מתענין בו, ובגיל 18 יצאו לארוחת ערב... לילד יהיו המון שאלות ולאבא אין הרבה זמן... לא יודע, קצת מפחידה אותי הסיטואציה....

hilad

New member
גם אנחנו

חושבות ככה. אין טעם בכזה סידור. אבל טוב לדעת על זה כי בשבילינו זו סיבה לא ללכת לבנקים האלו...

הרמוניה

New member
זה לא אבא-זה תורם....

ולי זה חשוב כי אני שונאת חורים שחורים.... הרמוניה

הסופרמרקט האמריקאי...

הייתי עם חברה בארה"ב בתהליך... זה באמת מבלבל... לפעמים נדמה ש-את בוחרת חתן ולא זרעון...
אז מהנסיון שלי : הנחנו ש: לאת הביולוגית - הילד/ה ייצא מעצמו קצת דומה... לפיכך חיפשנו תורם שנשמע דומה ככל האפשר לאם ה-לא ביולוגית.. יצא בול!!! עכשיו הביולוגית נורא כועסת... בינתיים גם השניה ילדה... מאותו תורם. וככה השניה מסתובבת בעיר עם שני דופליקטים, והיא (זו שילדה ראשונה) אם תרצה מישהו דומה לה בבית... תצטרך לרכוש כלב פודל ! והן משפחה מאושרת ומתוקה... עד עצם היום הזה! (מזל שאין להן אינטרנט! הייתי משופדת על הסיפור הזה...)

hilad

New member
הסופרמרקט האמריקאי...

סיפור נהדר! תודה! מיד אני מתרגמת לחברה. את צודקת זה באמת כו סופר.ש המוני אתרים עם כל מיני סיווגים מצחיקים וכמו בקניות רוצים כבר פחות אפשרויות..

עוד דבר:

בהנחה שתרצו עוד ילד מאותו תורם, תבררו היטב את הנקודה! יש מקומות שגובים סכום נוסף עבור שמירת הזרע... "דמי אחסנה"... (בנוסף לעצם רכישת המנות).

למעלה