שאלה להורי תלמידי כיתות תקשורת בחטיבה/תיכון

TikvaBonneh

New member
כיתת תקשורת זה עד רבע לחמש

הכיתה הרגילה עד אחת וחצי. זו הייתה התשובה של האם בתיכון שדיברתי איתה. לגבי הבן שלי, אני אבקש מהמורה מערכת מעודכנת ואצרף לך אותה. הוא משולב רק בחלק מהמקצועות. זה די דינאמי. עד עכשיו הוא היה משולב באומנות ועכשיו זה לא מסתדר כי הקלינאית תקשורת פתחה להם קבוצה בשעה הזו, אז הוא לומד אומנות בכיתה שלו.

TikvaBonneh

New member
מצרפת לך את המערכת שלו עם הסברים

מה שמודגש זה שילוב. הוא בעצם משולב במקצועות הליבה, בהם מה שלומדים הינו נדבך על נדבך, ועליו להיות ברמה של הכיתה הגדולה, אחרת יהיו השלכות לעתיד מבחינה אקדמית.
הוא משולב במתמטיקה, גאומטריה, אנגלית וקריאה.
לגבי עברית, יש לו קושי גרפו-מוטורי והוא לא כותב ברמה תואמת גיל, ולכן נדרשת עבודה פרטנית עד שידביק את הפער, ולכן אין טעם לשלב אותו בשלב זה.
מקצועות כמו מולדת, טבע, אומנות, ספורט - לא בנויים נדבך על נדבך ולכן לא חשוב לשלב אותו בהם.
השאיפה שלי כרגע היא שכשהוא יהיה בתיכון יעשה בגרות מלאה, אבל אני יודעת שיתכן וזה לא יקרה, וגם זה בסדר.
אחיו הגדול שבספקטרום עשה רק בגרות חלקית, למד עכשיו שנה במכינה ומתעתד להתחיל ללמוד במכללה בסימסטר הבא, כך שיש הרבה דרכים להתקדם בלימודים. ילד שני בספקטרום זה יותר קל.

allafish

New member
שאלה להורי תלמידי כיתות תקשורת בחטיבה/תיכון

כדי שילדים הלומדים בכיתת תקשורת בבית ספר רגיל יוכלו להשתלב בכיתה רגילה מערכות שעות של שתי הכיתות צריכות להיות חופפות. זה בתאוריה. בשטח המצב יכול להיות מאוד שונה.
כך למשל בכיתה של בני (הלומד בכיתה ח') המערכת חופפת בשתי מקצועות בלבד (מתמטיקה ואנגלית), דבר שפוגע מאוד בשילוב. בני משולב בשתי מקצועות בהם מערכות לא חופפות וכתוצאה מכך הוא נאלץ אח"כ להשלים חומר שהוא הפסיד בזמן השילוב! כמובן שאין מה לדבר על להשתלב בעוד מקצועות במצב הנתון.
בבית ספר הסבירו לי שבניגוד ליסודי, בו קל ליצור מערכות חופפות, בחטיבה הדבר בלתי אפשרי מבחינה תכנית.
הייתי רוצה לדעת האם מצבינו חריג או שזה נוהג מקובל? באיזו מידה מערכת שעות של כיתת תיקשורת בהם ילדכם לומד חופפת את מערכת השעות של הכיתה המשלבת?
האם ישנו חוק/ הוראות מנכ"ל משרד החינוך בנושא?
למי לפנות לעזרה? למתי"א?
תודה מראש,

TikvaBonneh

New member
אצלנו ביסודי המערכות לא חופפות

אז הוא משתלב בכל המקצועות חוץ מהתעמלות. בהתעמלות לא צריך להשלים חומר. שוחחתי עם אם שבנה שולב בחטיבה ובתיכון וזה היה הפיתרון גם שם - לשלב בכל המקצועות.
לגבי עמדת משרד החינוך, הכתובת היא ד"ר ענת קסירר, היא אחראית על כיתות התקשורת
זה המייל שלה:
[email protected]
לפני שבועיים השתתפתי במפגש הורים לילדים בכיתות תקשורת מטעם אלו"ט. ממליצה לך להצטרף בפעם הבאה.

למעלה