שאלה להריוניות בחו"ל - בדיקת סיסי שילייה/מי שפיר

שאלה להריוניות בחו"ל - בדיקת סיסי שילייה/מי שפיר

שלום לכולם!

ההודעה המקורית שלי נמצאת בפורום הריון ולידה אבל החלטתי להגדיל את הסיכויים לתשובה.

שבוע שעבר היינו ביעוץ גנטי, ולפי הקרטריונים האמריקאים אנחנו לא זכאים לסיסי שילייה או מי שפיר ולכן הביטוח גם לא ישלם.
תהיתי האם מישהי מכן טסה לארץ לעשות את אחת הבדיקות? איך זה הולך...? צריך ללכת לרופא נשים ולבקש הפנייה ולעבור בדיקה והכל או שאני פשוט יכולה לקבוע תור לבדיקה? האם ביטוח פלטינום של כללית מכסה בלי הפניה? האם לכל אישה שמבקשת ניתנת הפניה?
האם כדאי בכלל ללכת לפרטי?
אני מאוד לחוצה בזמן כי המשמעות של זה היא שאני צריכה לקנות כרטיס טיסה ולטוס ארצה כדי לא לפספס את החלון.

תודה מראש על התשובות!

עדיין לא

הגנטיקאית זרקה מחיר של 7000$ לסיסי שילייה. אני מעוניינת במי שפיר אז אני מניחה שזה לא הולך להיות יותר זול.
מדובר בפרוזדורה שתתבצע בבית החולים של האוניברסיטה בה אנחנו עובדים.
אני אפילו לא יודעת עם מי לדבר כדי לדעת באמת מחירים, אבל אם זה 7000$ אז אני מעדיפה לנסוע 4 פעמים לארץ וחזרה.

האמת שאין לי מושג לגבי הקשר

בין המחיר של סיסי שילייה לבין זה של מי שפיר, אבל שווה לברר את המצב באזורכם מבחינת המחיר של מי שפיר (ולאו דווקא רק באוניברסיטה שלכם) לפני שמקבלים החלטה. אכן 7000 זה מאוד יקר, אבל לא בטוח שזה המחיר. אני אכן מכירה נשים שטסו לארץ לבדיקת מי שפיר. אני עשיתי לפני כשבע שנים מי שפיר באופן פרטי באסותא, ולא זכור לי שצריך הפנייה כלשהי - שווה לברר בהריון ולידה או בהורים לתינוקות אם צריך בכלל משהו חוץ מלקבוע תור כשמדובר בבדיקה פרטית (את יכולה גם פשוט להתקשר ישירות למשרד של הרופא שאת רוצה לעשות אצלו ולשאול מה הפרוצדורה). אפשר לקבל החזר מסוים מהביטוח בארץ אם יש לך כזה.

אה, רגע, בארץ את כן עומדת בקריטריונים?

אני לא עמדתי בקריטריונים לכן עשיתי בפרטי (אז עוד גרנו בארץ).

לא נראה לי, אלא אם מחשיבים נשאות חד צדדית

יש לי ביטוח פרטי אבל מרוב פיתולי הלשון בפוליסה איבדתי יד ורגל... אצטרך לדבר עם איש הביטוח שלי.
את זוכרת מה היה הכיסוי אצלך לבדיקה?

עדיף לשאול מישהי מעודכנת יותר

כדאי, כאמור, בפורום הריון ולידה. אני מניחה שהמחירים של אז והכיסויים של אז לא לגמרי רלבנטיים.

מגיגול זריז נראה שהמחיר

למי שפיר בארה"ב הוא סדר גודל של אלף-אלפיים דולר (ואולי אפילו פחות), כך ששווה לך מאוד לעשות בירור לגבי מה קורה באזורכם לפני שאת מחליטה לטוס לארץ.

שאלה,

עשית בדיקת דם? לא זוכרת את השם שלה, זאת שמחליפה את בדיקת מי שפיר, זה יכול לחסוך לך הוצאות, בדיקות לא נעימות וסיכונים מיותרים. ממליצה לך לעשות אותה קודם אם עוד לא עשית.

פנורמה?

לפי מקורות שונים היא דומה לכל שאר בדיקות הסריקה. היא נותנת מידע חלקי ובוודאות נמוכה ממי שפיר או סיסי שילייה.
תקני אותי אם אני טועה...

יש הרבה בדיקות, כולן דומות,

בתכלס, הן בודקות את הדברים העיקריים, או עם השכיחות הגבוהה ביותר - תסמונת דאון, ועוד כל מיני בעיות כרומוזומים. התוצאה של הבדיקות מהימנה ב 99 אחוז לרוב התסמונות, שזה לדעתי אחוז גבוה מאד. במידה ובבדיקה כזו מתגלה אפשרות לפגם מסוים, אז יש מקום לבדיקה פולשנית כמו מי שפיר. בגדול אני מסכימה עם אליס, תמיד יש סיכוי לפגמים ותסמונות ומחלות וסיכונים, אי אפשר לבדוק הכל. אבל בדיקת מי שפיר זה באמת סיכון מיותר בימינו, כשיש את בדיקות הדם הגנטיות. מעבר לסיכון של הפלה, אני מכירה מישהי לדוגמה שירדו לה המים בעקבות הבדיקה, ומאז היא נשארה חודשים בשמירת הריון, בלי אפשרות לזוז מהמיטה. בסוף נולד לה בן בריא, טפו טפו טפו, אבל סתם לסבול? כמובן שזו החלטה שלך, אבל סתם נותנת לך נקודה למחשבה, ושיהיה בהצלחה, והמשך הריון קל, ולידה קלה, ורק בריאות!

AlicePJ

New member
אם את לא עומדת בקריטריונים למה את רוצה לעשות

בדיקה שנושאת בחובה סיכונים כאלה?

החשש מאי אילו תקלות כרומוזומליות אחרות שאינן דאון

יש אינספור תקלות כאלה ולא ברור לי... רוב הנשים פשוט מקוות לטוב ולא עושות את הבדיקה הפולשנית?
ומה אם לילד יש יותר מדי או פחות מדי כרומוזומים? לא שווה לסכן את ההריון כדי לא ללדת ילד חולה?
אני באמת חסרת מושג פה וכבר לא יודעת מה לעשות...

AlicePJ

New member
אני חושבת שפשוט יש אנשים שמרגישים שאין לנו

באמת שליטה על החיים, והריון וילדים הם הנקודה שבה הכי מרגישים את זה. את יכולה לעשות את כל הבדיקות שבעולם וחס וחלילה בלידה יכולים להיות סיבוכים ולגרום לאי אלו בעיות, או חס וחלילה מחלות או דברים שמגיעים אח"כ, שאין שום בדיקה לגלות אותם. יש כל כך הרבה דברים רעים שיכולים לקרות, ואי אפשר לעשות בדיקות לכל דבר גם אם היית רוצה, אז למה דווקא את הבדיקה הזאת, שמסכנת את חיי העובר? הרי את פוסלת אחוזון קטנטן כל כך מכל הבעיות שעלולות להיות בהריון או עם הילד, שזה פשוט בטל בשישים לדעתי.
אני לא מתחברת לרצון לעשות מיליוני בדיקות בהריון כשאין אינדיקציה לבעיות. להיות לחוצים כל ההריון בגלל שמשהו עלול להיות בעייתי, או להיות לחוצים כשמחכים לתוצאות של בדיקות מיותרות, זה לטעמי יותר בעייתי בהריון ויכול לגרום ליותר בעיות דווקא.

alphadelta

New member
אכן

בכלל ההורות היא הרבה פעמים שיעור מופלא בחוסר שליטה. אני מסכימה איתך, ואני לא עשיתי את הבדיקות האלה. מצד שני, בורכתי בשני ילדים בריאים ומופלאים. טפו טפו טפו. כך שאני לא ממש מקור מוסמך.

זו החלטה אישית.

אני, כאמור, בדעה אחת איתך, ועשיתי גם בלי אינדיקציה רפואית - הסיכוי להפיל עקב הבדיקה הוא נמוך (במי שפיר - על סיסי שילייה לא הייתי הולכת) והחסמים ששמים הם משיקולים כלכליים של המדינה, שלא רלבנטיים לך כמי שתצטרך, חס וחלילה, ללדת ילד פגוע. אם במקרה שיתגלה מום כרומוזומלי את מתכוונת להפיל - כדאי לך לעשות את הבדיקה. כאמור, כל אחת והשיקולים שלה.

למעלה