שאלה לואנקוברים: ארוחה ישארלית |גאו

שאלה לואנקוברים: ארוחה ישארלית |גאו

אתם מזמינים הביתה לארוחה, משפחה מקומית, קנדית. הם מבקשים ארוחה ישראלית. מה תכינו??? פתאום שואלת את עצמי "מה זה אוכל ישראלי..." ???

ZAMY

New member
ארוחה ישראלית ל60 סועדים../images/Emo70.gif

זה מה שהכנתי לחברי לעבודה כשעזבתי - טחינה חומוס פאלאפל וקבב כבש. כמובן סלט חתוך דק דק ולקינוח - מאלאבי. עם עזרתה של רעיה - לקח לי יומיים. הם לעולם לא ישכחו...

alon114

New member
לא לשכוח פיתות עם זעתר ולבנה

דרך אגב מצאתי כמה שווארמות בונקובר, שתיהן בברודווי, אבל ממש לא התלהבתי. איפה בוונקובר אתה מעוניין לפתוח עסק?

ZAMY

New member
KITS -4th- 10TH../images/Emo36.gif../images/Emo26.gif

היכן היית ממליץ

ZAMY

New member
זהבית ../images/Emo36.gif ../images/Emo26.gif - if you walk

לאט לאט תגיעי ...

ארוחת בוקר ישראלית

בייגלס, חביתות , גבינה לבנה,אם אפשר ישראלית, לבנה (תוצרת בית) עם זעתר, מרק יוגורט עם מלפפונים, סלט ישראלי, קצוץ עד דק. קפה תורכי (של עלית כמובן) או תה עם נענע. יש יותר ישראלי מזה?

ZAMY

New member
ישראלית או פולנית ../images/Emo35.gif היתבוללת...||

ZAMY

New member
לקס../images/Emo45.gif מרק יוגורט- עדיין צריך גיור

sweet pita

New member
איזו ארוחה? ערב או בראנץ?

בכל מקרה : חומוס, טחינה, פאלפל, סחוג , סלט ירקות קצוץ דק, פיתות, ג´חנון, מרק שעועית, סינייה , פלפלים ממולאים.... מתכונים? בבקשה יש לי להכול רק תגידי : טוף נהייתי רעבה עכשיו, אני אלך להכין לי משהו

תודה לכל המציעים.../images/Emo24.gif

רעיונות ותזכורות מצויינים. ת ו ד ה . אספר לכם פרטים אחרי הביצוע.

sweet pita - זו ארוחת ערב

למשפחה, כולל ילדים. כן !!! למתכונים. למשל: מרק שעועית, פלפלים ממולאים - אשמח מאד לקבל מתכונים. לא תארתי לעצמי שפלפלים ממולאים זה אוכל ישראלי , אבל בשמחה מתקבל. תודה מראש.

sweet pita

New member
ממולאים

המתכון פורסום ע"י משתתף בפורום האוכל ה"למהנט" והוא פשוט מעולה!! כל מיני ירקות ממולאים בבשר ואורז המילוי: חצי קילו בשר צוואר טחון ( טיפ!! לטחון פעמיים את הבשר) כוס אורז ריזוטו עגול או יבש רגיל או אורז בסמתי (ממש משפר את המילוי) לחם טרי פטרוזיליה נענע תבלינים - כמון, כורכום, פפריקה, פלפל שחור, קטשופ, חרדל, תבלין גריל למי שאין את כל השאר ירקות למילוי: פלפלים רגילים, עגבניות, קישואים שמנים וקצרים-בינוניים, תפו"א, חציל שמן וארוך, בצל גדול, בטטה שמנה ולא גדולה, פלפלים ירוקים חריפים (הארוכים לא הצרים להחמצה), עלי כרוב לבן אבל! סגול יוצא ממש מגניב בבישול. לרוטב: 1 קופסה של עגבניות מרוסקות קלופות של פריניר 260 גר´ 1 קופסה של כאלה אבל עם תיבול שום בצל גדול שמן זית 2 גזרים בזיליקום, רוזמרין מלחפלפל 3 עלי דפנה 1 כף קטשופ 1 כף גרגירי חרדל 2 כפות חרדל 1/3 כוס יין אדום לבישול ההכנה: מילוי - לבצוע מתוך הלחם הטרי גוש יפה של "הרך", להרטיב במים בתוך קערה, לסחוט היטב ממים ולפורר לתוך קערה אחרת. אפשר גם לחתוך לקוביות ממש קטנות. להוסיף את כל השאר ולערבב היטב (ללוש כמו בצק). 2 שפריצים של קטשופ ושניים של חרדל. לתת לזה לנוח בצד. בינתיים לשקף בצל קצוץ בשמן זית בסיר ממש רחב, לא עמוק ועדיף מאלומיניום של פעם. להוסיף את שתי הקופסאות של העגבניות, ולמלא אותם במים. לערבב היטב עם הבצל. להוסיף את כל התבלינים ולערבב היטב. להוסיף את שתי הקופסאות המלאות במים. לקלוף את הגזרים לפרוס ולחתוך לחצי את הפרוסות (אפשר הפוך, לחתוך לחצי, לאורך, ואז לפרוס). להוסיף לרוטב. אחרי 2-3 דק´ על אש גבוהה להוסיף עוד 2 קופסאות מים וכל הזמן לערבב היטב שלא יידבק לתחתית. להנמיך לבינונית הירקות: אני מכין לפני הכל ושם בצד להוריד את הראש לעגבניות (שמנות) בפרוסה עבה שישמש למכסה אחר כך. לרוקן בזהירות את העגבניה. הבצל. להוריד את הראש אבל בפרוסה דקה כאילו רק את הצ´ופציק של הבצל מלמעלה אבל שיהיה אפשר לראות את השכבות לא להוריד את התחתית עם השורשים. רק לנקות את השורשים היבשים. עם סכין דק להוציא בעדינות מהמרכז שכבה אחר שכבה אבל להשאיר את שתי השכבות הגדולות (החיצוניות) יחד. פלפל חריף - להוריד את הראש ולשמור, לנקות מגרעינים. שאר הירקות חוץ מהחציל והבטטה, לרוקן את התוכן שלהם עם שמכשיר שמוציא את הלב של התפוח עם הגרעינים. אח"כ אפשר להגדיל את החור עם סכין אבל שתישאר מעטפת יפה ועבה של הירק. לתפו"א בינוני זה 3-4 חורים כאלה אחד ליד השני ואז להחליק עם סכין. לשמור את כל התוכן של כל הירקות בצד ולהוסיף בסוף עם המים... החציל - לטגן פרוסות ארוכות ועבות (1 סמ´) מכל צד עם הקליפה. הבטטה. לקלף ולטגן דקה בדיוק מכל צד כדי שתיסגר לפני השימוש במכשיר של התפוח. ההרכבה: למלא כל ירק 2/3 גובה בבשר. להניח את הירקות בסיר בעדינות ובצפיפות אחד ליד השני. את הפלפלים הארוכים לדחוף בין הירקות בעמידה. לכסות כל ירק עם הראש שלו. להכין קציצה ארוכה ביד שיהיה לה נפח של כדור טניס, ולעטוף היטב בשתי פרוסות חצילים מטוגנות כך שהפרוסות יעטפו את כל הקציצה(חייבת להיות מוארכת ולא עגולה אחרת זה יתפוצץ) וישאר עוד פתח עליון של 1/3 מעבר לבשר. מעין שק של חציל כאשר הפתח העליון פתוח. להניח בעדינות בסיר (אפשר למסמר את זה עם 2 קיסמים מעץ שלא יתפרק). להוסיף מים עד גובה הירקות, להרתיח על אש גבוהה, להוריד לאש בינונית ואחרי 45 דק´ הכל מוכן ------------------------------- אני קניתי בשר טחון רגיל ולא עשיתי חציל בכלל. יצא מצוין והריח בבית חבל"ז

פיתה מתוקה.. תודה. לך

קניתי את המתכון. אנסה אותו ממש בקרוב ואחזור לדווח. אני בטוחה שזה טעים זה נשמע ונקרא ככה.

שכתי לציין: הם מגיעים רעבים...! |לי

זהבית חמודה, תודה על ההצעה, אבל חיפשתי טיפים לארוחה מ מ ש .

למעלה