שאלה לוגית

שאלה לוגית

לפי מיטב הבנתי, בשנה שעברה קיבלו לטכניון 70% מהמועמדים. כלומר, נניח שיש 100 מקומות- הגיעו לראיונות משהו כמו 140 מועמדים. סף הקבלה לראיונות היה 93.6. השנה, נשלחו למו"ר 200 מועמדים, אז איך זה שסף הקבלה למו"ר לא ירד בצורה משמעותית? (אלא אם כן חל שוב גידול בציונים של כולם, אבל אז למה בת"א הסף למו"ר ירד ולא עלה???), למישהו יש מושג איך פותרים את החידה הזו???

ninjastep

New member
קצת מידע

מירב, שנה שעברה רף הזימון לראיון עמד על 94+ (ואני מדבר מניסיון אישי). אני לא יודע כמה בדיוק הגיעו לראיונות וכמה מתוכם קיבלו באחוזים, אבל השנה באמת זימנו יותר וזה ניכר. ישנם מוזמנים למו"ר בעלי סכם של 93+, כך שהרף כן ירד.

אהלן מירב נכון ששנינו באותו מצב

ועדין אי אפשר לדעת כלום. ממה שאני יודע הציון הכי נמוך שזומן למור בטכניון השנה היה 93.8 ועדין הצליחו להזמין 200 ככל הנראה מכיון שהיה גידול בממוצע סכם הכללי. סיבה נוספת שעולה במוחי היא זימון יותר גדול כשיקול כלכלי-להרוויח יותר כסף מכמות המוזמנים. אך כל אלו ספקולציות. מצד שני ,באחת השיחות שהיתה לי עם זהבה מהטכניון היא אמרה לי שהסכם שלי 94.24 לא רע בכלל ויכול להיות לי סיכוי טוב-אני מאוד רוצה להאמין שזאת לא אשליה. ממה שאני ספרתי בפורום זומנו כ-19 חברים לטכניון עם אופציה לעוד 8 (ע"פ בדיקת הסכמים שלהם בהתאם לסכם המינימלי שהיה רשום שהוזמן) . הקיבול בטכניון השנה הוא בין 80-90 הנתונים החסרים הם כמה עוד זומנו (חוץ ממה שידוע בפורום) מהי המכסה שמוקצת בספטמבר(עתודאים,בעלי ממוצע אקדמי) ועוד כמה אנשים נשארו בטווח שבין 95.6 (הציון שממנו הפסיקו להזמין) לבין הציון המינימלי שלי 94.64 .נקווה שלא הרבה ואודה לך /לכם חברים במהירות כאשר תקבלו את העדכון הראשון. שוב מה שנשאר זה לקוות לטוב כי לפי מה שאני רואה הטכניון זה השריד האחרון לאנשים במצב שלנו

porsmork

New member
באותו סירה

היי, גם אני עם סכם דומה - 94.63, לשלך ומקווה מאוד שהמזל יהיה לצידנו. אני רואה שאפילו מנית כמה קיבלו הודעות קבלה בניסיון להעריך את הסיכויים. האמת היא שלמרות רצוני (ובטוח שלך ואחרים) להיות אופטימי, אני לא בטוח בכלל שהסכם ירד בכ-נקודה וחצי. למה? 1. בטכניון (וזה לפי מה שאמר דיקן הפקולטה פרופ פרלמן במדיעון האחרון באתר שלהם), מתקבלים בשנה 80 אנשים, באופן הזה : 50 בוגרי תיכון (כלומר סכם רגיל), 15 עתודאים, 15 אקדמאים. כלומר לדעתי כל ה- 200 שזומנו למועד המור מטעם הטכניון למעשה מתחרים לא על 80 מקומות כמו שאתה חושב - אלא רק על 50 מקומות שמוקצים להם. 2. לדעתי, ואני כמעט בטוח בזה, אם הטכניון שומר מקומות לעתודאים לחוד, ולאקדמאים לחוד, הוא אינו עורך להם את מבחן המור - אלא הם עוברים ראיון אישי. ככה זה היה לגבי עתודאים גם בשנים קודמות באת"א, כיוון שיכול להיות כביכול מצב שחלק מהעתודאים/אקדמאים יקבלו ציונים יותר נמוכים וכך כביכול לא יתקבלו 15 מבחינת הסכם. 3. יש גם מועמדים עם ציון גבוה מ-95.6 שלא קיבלו בינתיים הודעת קבלה, חלקם כתבו בפורום, ולבטח ולבטח יש אחרים עם ציונים דומים שכלל לא מכירים אותו. לא יודע אם מנית אותם אול לא - מה שבטוח שבין קרוב ל-96, לבין 94.6 יש בטוח יותר מ-50 איש. 4. מסכים איתל לגמרי בעניין הספקולציה של רווח כלכלי של המרכז הארצי - ובכל זאת, לו אתה היית במצב דומה והיה לך סיכוי קלוש, עדיין היית רוצה לקבל את הזימון למבחן אני מניח. אני בטוח שהם מזמינים "כל" מי שקיים סיכוי (ולו גם הקלוש) שיגיע לציון הנדרש, ולא רק את האנשים בעלי הסיכוי הריאלי. בסדר או לא, תלוי מאיזה צד אתה מגיע. מכל זה כיוון שכל ה- 200 למעשה די בוודאויות מתחרים רק על 50 מקומות, הסיכוי שהסכם ירד לאזור ה94.5, נראה נמוך אלא אם כמות רצינית של אנשים יבטלו את הקבלה

מוזר

אתה בטוח שאקדמאים ועתודאים לא מוזמנים למבחני מו"ר? אני משום מה הייתי תחת הרושם שבשנים שעברו רוב מי שהגיע לראיונות עבר... אז שוב, כל החישובים לא נראים לי סביר

Tinks

New member
הם עוד לא החליטו, ככל הידוע לי

האם יהיה ראיון או שיסתפקו במו"ר. בכל מקרה, ידונו בבקשה רק בעתיד המעט רחוק (לקראת ספטמבר, לדברי עליזה מהפקולטה, יתחילו לשלוח זימונים למו"ר/ ראיונות לבעלי רקע אקדמי).

אני ממשיך לדבוק בכל שביב תקוה

אבל יכול להיות גם מצב שמספר האנשים עם סכמים בין 95.6 ל-94.6 (ירידה של סכם בנקודה ,לא בנקודה וחצי!)לא גדול כפי שאתה מתאר יכול להיות שיש פער בין מועמדים עם ציונים גבוהים ומיד אחריהם ברשימה מועמדים עם סכמים יותר נמוכים. את זה אי אפשר לדעת. אני מאוד מקווה שעדין לא זימנו את כולם בטכניון וגם אני ואתה נתקבל. אני לא אוהב להסתמך על דבריהם של אנשים אבל EIMAD שגם העריך טוב את סף הקבלה הדי מדויק למור השנה ,ציין כי עוד קיים סיכוי לבעלי סכמים 94.5 -הלוואי ויש בדבריו צדק והנתון לא שגוי. הבעיה שעכשיו הטכניון "שבק חיים" ויקח זמן עד שנדע האם נותרו עוד אנשים שיזומנו....

למעלה