באותו סירה
היי, גם אני עם סכם דומה - 94.63, לשלך ומקווה מאוד שהמזל יהיה לצידנו. אני רואה שאפילו מנית כמה קיבלו הודעות קבלה בניסיון להעריך את הסיכויים. האמת היא שלמרות רצוני (ובטוח שלך ואחרים) להיות אופטימי, אני לא בטוח בכלל שהסכם ירד בכ-נקודה וחצי. למה? 1. בטכניון (וזה לפי מה שאמר דיקן הפקולטה פרופ פרלמן במדיעון האחרון באתר שלהם), מתקבלים בשנה 80 אנשים, באופן הזה : 50 בוגרי תיכון (כלומר סכם רגיל), 15 עתודאים, 15 אקדמאים. כלומר לדעתי כל ה- 200 שזומנו למועד המור מטעם הטכניון למעשה מתחרים לא על 80 מקומות כמו שאתה חושב - אלא רק על 50 מקומות שמוקצים להם. 2. לדעתי, ואני כמעט בטוח בזה, אם הטכניון שומר מקומות לעתודאים לחוד, ולאקדמאים לחוד, הוא אינו עורך להם את מבחן המור - אלא הם עוברים ראיון אישי. ככה זה היה לגבי עתודאים גם בשנים קודמות באת"א, כיוון שיכול להיות כביכול מצב שחלק מהעתודאים/אקדמאים יקבלו ציונים יותר נמוכים וכך כביכול לא יתקבלו 15 מבחינת הסכם. 3. יש גם מועמדים עם ציון גבוה מ-95.6 שלא קיבלו בינתיים הודעת קבלה, חלקם כתבו בפורום, ולבטח ולבטח יש אחרים עם ציונים דומים שכלל לא מכירים אותו. לא יודע אם מנית אותם אול לא - מה שבטוח שבין קרוב ל-96, לבין 94.6 יש בטוח יותר מ-50 איש. 4. מסכים איתל לגמרי בעניין הספקולציה של רווח כלכלי של המרכז הארצי - ובכל זאת, לו אתה היית במצב דומה והיה לך סיכוי קלוש, עדיין היית רוצה לקבל את הזימון למבחן אני מניח. אני בטוח שהם מזמינים "כל" מי שקיים סיכוי (ולו גם הקלוש) שיגיע לציון הנדרש, ולא רק את האנשים בעלי הסיכוי הריאלי. בסדר או לא, תלוי מאיזה צד אתה מגיע. מכל זה כיוון שכל ה- 200 למעשה די בוודאויות מתחרים רק על 50 מקומות, הסיכוי שהסכם ירד לאזור ה94.5, נראה נמוך אלא אם כמות רצינית של אנשים יבטלו את הקבלה