שאלה לוותיקים או יודעי דבר....

שאלה לוותיקים או יודעי דבר....

עברתי את הניתוח לפני 3 שנים... בשנתיים הראשונות הקפדתי על כל הכללים בחומרה ממש. בשנה האחרונה הפסקתי לשמור.... ובהדרגה במהלך השנה עליתי 10 קילו!!!! כשהתעוררתי ותפסתי את עצמי בידיים.... לא משנה מה עשיתי לא הצלחתי לרדת במשקל.... במשך חודש שלם הייתי בשומרי משקל לא זזתי מהתפריט והלכתי כל יום 8 ק״מ!!!!! לא ירדתי גרם!!!!!! ברור שאני אוכלת יותר ממה שאכלתי לאחר הניתוח... אבל גם בימים של חזירות אני לא עוברת את ה1200 קלוריות... שלאנשים נורמליים זה קלוריות של דיאטה.... יש משהו מיוחד שמשורוולים צריכים לעשות בשביל לרדת במשקל? התחלתי לחשוב שאולי אחרי שנתיים של צריכת קלוריות מאד מאד מצומצמת.... אין לי סיכוי לרדת במשקל עם תפריטים רגילים... כלומר עליי לחזור לצריכה קלורית של בערך 500-700 קלוריות ליום? זה נכון? אני ממש מיואשת......

שכל המשורוולים החדשים יקראו את ההודעה שלי ויז

ויזכרו אותי טוב- ואל תזלזלו.... ותקפידו תמיד על הכללים כי זה לא פיתרון קסם. וצריך לעבוד ולשמור על תוצאות הניתוח.

DBZI

New member
עצה טובה...

אני אמנם רק אחרי 7 חודשים אחרי הניתוח (שרוול) והגעתי קרוב קרוב למשקל היעד שלי...
בעצה עם הדיאטנית אני מוריד דרסטית את צריכת הפחמימות והסוכרים יחד עם פעילות גופנית...

עם בתהליך הירידה המהירה שלאחר הניתוח 'חיפפתי' והירשיתי לעצמי פינוקים כמו גלידה ומעדנים
היום אני מקפיד ממש.

צריך להרכיב סל מזונות שירחיק את הפחמימות והסוכרים מהתפריט... זה הסוד.

אופירA

New member
מנהל
זה לא כל כך פשוט כמו שזה נראה

לכאורה - פיתרון מצוין. מדובר בתפריט בריא ודל קלורי, שמבטיח מניעה של השמנה. יש הרבה אנשים שזה מתאים להם לכל החיים.
אבל למעשה, פיתרון גרוע לרוב האנשים, כשמדובר על פיתרון לכל החיים, כי רוב האנשים לא יחזיקו מעמד בתפריט כזה ובהרגלים כאלה, ואז מה שיקרה כשהם יפסיקו את התפריט הזה - הם יעלו במשקל וגם סף שיווי המשקל שלהם יעלה וגם קצב חילוף החומרים שלהם יואט, שזה אומר שלרדת שוב במשקל יהיה להם עוד יותר קשה מאשר פעם...

אז נכון שאי אפשר לאכול מעדנים וגלידות ופינוק ללא חשבון אם רוצים לשמור על המשקל, אבל רוב האנשים לא יצליחו לוותר כל החיים על פחמימות בתפריטם, ולאכול רק חלבונים וירקות. הם יהיו רעבים, יישברו וישלמו את המחיר הן פיזית כמצוין לעיל והן נפשית.

לכן יש עצה נוספת - לאכול פחמימות ודגנים מלאים עם סיבים תזונתיים, ולהתרגל לתזונה של כמות קטנה כל שעתיים-שלוש. כי זה משביע, לא פוגע בחילוף החומרים ואפילו מזרז אותו, ומונע השמנה גם אם כמות הקלוריות גדלה. כמובן שהקלוריות צריכות לבוא ממאכלים דלי קלוריות, בריאים ובלי ג'אנק. רצוי מוכנים בבית, ממוצרים בריאים. כמובן שאין מצב לשתות עם סוכר. אדם שצריך לשמור על המשקל בקפדנות לא יכול לשתות סוכר. הוא חייב להתרגל לממתיק מלאכותי או לשתייה ללא המתקה.
גם זו עצה קשה להרבה אנשים, כי צריך להתרגל לשינוי בצריכה ובהתנהגות, ולטעם של הדגן המלא. אבל אפשר להתרגל. בכל אופן, לי השינוי הזה היה יותר קל מאשר לוותר על פחמימות לגמרי.

כמו כן בפעילות גופנית קבועה (ומהנה) חובה להתמיד כל החיים, אחרת אי אפשר לשמור על המשקל ברוב המקרים. בעיקר לא אצל אנשים שהתנסו בהרבה עליות וירידות גדולות במשקל.
וכמובן שאם צריך עזרה כל החיים אז לוקחים עזרה כל החיים - כל מה שעוזר (קבוצות תמיכה כמו קבוצות דיאטה או קבוצות OA לתמיכה עצמית ללא מנחה,1 או קבוצות תמיכה אחרות עם מנחה, או מעקב קבוע של דיאטנית פרטית, או מעקב קבוע של פסיכולוג/מאמן, או שיתוף פעולה קבוע עם בן זוג/חבר תומך, או עזרה לזולת בפורומי תמיכה בנושא, וכד'. וכן אפשר לשלב כלי עזרה שונים ולשנותם במשך החיים).

קוביd1

New member
שלום לך יום מקסים

ניתוח שרוול וכל ניתוח לקיצור/הצרת קיבה משמש ככלי עזר לירידה במשקל .וצריך להיות עם יד על הדופק ,כדי לשמור על משקל תקין
לא צריכים לחזור לצריכת קלוריות של 500-700 קלוריות ביום ואם עשית את זה בעבר אז את טעית בגדול
500 -700 קלוריות אול מספיקות לציפור קטנה אבל לא לבן אדם ,ככל שצריכת הקלוריות שלך תיהיה קטנה פחות 1300 קלוריות ליום הירידה תיפסק לגמרי ,בנוסף לזה יגרמו בעיות בריאותיות חמורות ,מחסור בויטמינים שהתוצאות הנגרמות מהן לא נעימות כמו נשירת שיער ,כמו סדקים בציפורננים ,כמו מחסור בויטמינים שיכול להביא לבעיות נוירולוגיות
צריכה של 1200 קלויות לא נראות לי שיכולות להביא לעלייה במשקל אלא לירידה ,תבדקי מה את אוכל ,ובשום פנים ואופן על תעשי את השטות של אכילת 500-7םם קלוריות ליום
אשמח לשמוע ממך מה קורה
אני מקווה שליבי המשורוולת כבר 5 שנים תיכנס לפורום ותתיחס יש עוד כמה משורוולות מבקש מהן התייחסות

קובי

מיכול10

New member
קובי ,אולי אתה לא יודע ,אבל

הרבה מנותחים הגיעו למשקל כזה בגלל שילוב של נטיה חזקה להשמנה ודיאטות שקלקלו את חילוף החומרים עוד יותר.
אצלי למשל,1200 קלוריות , במקרה הכי טוב,לא יעלו אותי במשקל,
כדי לרדת (מאד לאט)אסור לי לעבור את ה-900.
וזה מבדיקה עצמית לטווח ארוך.
לכן,ההמלצה למי שיש לו נטיה להשמנה, לשמור מאד שלא לעלות,כי אח"כ לרדת זה סיפור ארוך.
כשאני רואה כל מיני שעשו דיאטה ויורדים בתזונה מאוזנת קילו לשבוע,אני אומרת לעצמי
שאם היו לי נתוני הרזיה כאלה,לא הייתי זקוקה לניתוח.

אופירA

New member
מנהל
לכן אני טוענת (וגם הרפואה) שיש לנו מחלה

שיבוש מטבולי, שדורש טיפול.
הטיפול הטוב ביותר הוא מניעה. לכן אני צועקת פה כל הזמן מניעה מניעה מניעה, ומבקשת מאנשים שיתקשרו אלי (ואף אחד לא מבין למה אני מוכנה להקדיש את זמני לכך. חושבים שאולי אני רוצה איזה רווח על חשבונם, או שיפסידו מכך באיזו דרך אחרת, אז לא רוצים להתקשר...). תאמינו לי, לא צריך יותר מטלפון אחד. תבדקו את השטח. אם אני נודניקית או כבדה עליכם ולא מתאים לכם - אז בסדר, מה הפסדת? רק שיחה אחת. אל תתקשר יותר. אבל אם גילית שאני נחמדה ויש לי ידע שעוזר לך, למה שלא תיעזר בכלי הזה כדי ללמוד איך למנוע את כל הבעיות לפני שהן קורות?

אם המניעה לא התרחשה, הטיפול הנכון במקרה זה הוא לא 500-900 קלוריות - בגלל כל המחירים שתיאר קובי, שנגרמים מתזונה לא מספקת.
אלא לקבל עזרה מקצועית (לא ממני, ממומחה מקצועי לתזונה - למשל דיאטנית ספורט וכד') בנושא תכנון קלוריות. איזה מאכלים יאפשרו לי לאכול 1200-1300 קלוריות, ולשבוע ולא להשמין.
כי 1200 קלוריות של מאכלים X שונים לחלוטין מ-1200 קלוריות של מאכלים Y. זה מאוד תלוי איזה קלוריות. ובאיזה קצב הן נכנסות, ומה נכנס מתי במשך היום, וגם לחשב את הוצאת הקלוריות המתאימה (והאפשרית עבורך). כלומר טיפול מדעי בבעיה הזו.
ברור לכולם ש-1200 קלוריות יומיות של עוגות לא ייתנו לי לאורך זמן את אותו משקל כמו 1200 קלוריות יומיות של בשר, דגים, ביצים וירקות בלבד.
אם אני אוכל 3 לחמניות מקמח לבן ביום, בנוסף למעט ירקות, ביצים, דגים, מוצרי חלב ובשר, כמו שאני אוכלת יום יום - אני אשמין.
אבל מ-3 לחמניות מקמח מלא עם סיבים תזונתיים (10% מנפח הקמח) בפיזור על פני היום כל 2-3 שעות, בנוסף לכל השאר - אני לא משמינה. למרות שזה בדיוק אותן קלוריות!
אם במקביל אשתה 2 ליטר מים ביום, לא אשמין. אבל אם אשתה רק ליטר מים - למרות שאכלתי אותן קלוריות, יתכן שאשמין (כי לגוף חסרים נוזלים כדי לשרוף את השומן).
אם אפחית את הפעילות הגופנית הרגילה שלי, אז גם אם אוכל אותה כמות קלוריות - בוודאי שאשמין יותר מאשר עם יותר פעילות גופנית.

לכן כדאי לברר עם מקצוען בתחום התזונה והפעילות הגופנית אם ה-900 קלוריות שלך מספיקות, ואם הן קלוריות בריאות ואיכותיות, ואם צריך להוסיף להם ויטמינים ותוספים.
וכן לברר עם עצמך מה את יכולה לעשות מבחינת פעילות גופנית סדירה. לא לבדוק עם עצמך פעם אחת, להחליט וזהו. אלא כל החיים לבדוק כל הזמן כי היכולות (הנפשיות והפיזיות) משתנות בתקופות שונות בחיים.
וכן לברר מקצועית מה זה בשבילך קלוריות איכותיות של מזון בריא, ומהן קלוריות מבוזבזות. כי מקלוריות איכותיות אפשר לאכול יותר ולא להשמין.
וכמובן, תמיד עדיף מבחינת בריאות לאכול 1200-1500 קלוריות בריאות (ולהוציא אותן ביותר פעילות גופנית), מאשר 900, כדי לשמור על המשקל.

ליבי3617

New member
מה שמשורוולים צריכים לעשות

להתחיל לבנות הרגלים נכונים.

לשתות - לפחות ליטר וחצי ביום.
לאכול נכון - עם תזונאית ולא עם שומרי משקל... אין להם את הידע לכמויות שאת צריכה ושיטת הנקודות יכולה לתת לך מושג כמה את אוכלת אבל לא איזו איכות.
לעשות ספורט - בצורה שאת יכולה לשמר לטווח ארוך.

והייתי מאד ממליצה לך להיכנס לטיפול, לא ארוך.
יש כאלה שנותנים מחירים טובים ויש קבוצות תמיכה (להיזהר מכאלה שעושים את זה בגלל ותק ולא בגלל מקצועיות).
אישית ירדתי 50 ק"ג בשנה ואחרי עוד שנתיים כשהתחלתי לפרוק עול - נכנסתי לתהליך טיפולי במשך שנה, ירדתי עוד 12 ק"ג ואני שומרת על ההישג +- 2 ק"ג עד היום.

ממש לא לרדת ל 500 קלוריות. זה לא הפיתרון.

למעלה