שאלה לוותיקי אזור בוסטון, ובכלל לכל המשתתפים --
נתקלתי עכשיו בטבלה הזו, של דירוג עדכני של מערכות החינוך בסטייט של מסצ'וסטס -- לפי ערים:
https://www.schooldigger.com/go/MA/districtrank.aspx
אני מבין שזה מבוסס על ציונים ממוצעים שהשיגו בתי הספר במבחנים השונים (קרי בעצם מבוסס על ציוני התלמידים).
מה שבולט במיוחד לעין זה השינויים הקיצוניים בדירוג שיש בכמה ערים שאני מכיר, לעומת השנה הקודמת:
- ברוקליין עלתה ב-50 (!) מקומות בדירוג, ממקום 71 בשנה שעברה, למקום ה-21 השנה.
- ניוטון ירדה ב-36 מקומות, ממקום 36 בשנה שעברה, למקום 65 השנה.
- אשלנד ירדה ב-43 מקומות, ממקום 40 בשנה שעברה, למקום 83 כרגע.
- וולסלי עלתה "רק" ב-10 מקומות, ממקום 35 בשנה שעברה, למקום 25 עכשיו.
- לקסינגטון עלתה "רק" ב-9 מקומות, ממקום 15 למקום 6 השנה.
כל מערכות החינוך שלמעלה נחשבות מעולות, ובין הטובות במסצ'וסטס.
מאחר וברור לכל בר-דעת שמערכות החינוך בכל הערים הללו -- ובמיוחד ב-3 הראשונות שציינתי -- לא השתנו בצורה כל כך דראסטית בתוך שנה בודדת, אזי המסקנה היחידה שאפשר להסיק מהדירוגים הללו היא שזה בולשיט אחד גדול? או שמישהו חושב שאני טועה?
ואם הדירוגים הללו הם בולשיט אחד גדול -- אז על מה *כן* אפשר להסתמך? איפה אפשר למצוא דירוג סביר ואמין, ועל סמך מה הוא יהיה?
אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
נתקלתי עכשיו בטבלה הזו, של דירוג עדכני של מערכות החינוך בסטייט של מסצ'וסטס -- לפי ערים:
https://www.schooldigger.com/go/MA/districtrank.aspx
אני מבין שזה מבוסס על ציונים ממוצעים שהשיגו בתי הספר במבחנים השונים (קרי בעצם מבוסס על ציוני התלמידים).
מה שבולט במיוחד לעין זה השינויים הקיצוניים בדירוג שיש בכמה ערים שאני מכיר, לעומת השנה הקודמת:
- ברוקליין עלתה ב-50 (!) מקומות בדירוג, ממקום 71 בשנה שעברה, למקום ה-21 השנה.
- ניוטון ירדה ב-36 מקומות, ממקום 36 בשנה שעברה, למקום 65 השנה.
- אשלנד ירדה ב-43 מקומות, ממקום 40 בשנה שעברה, למקום 83 כרגע.
- וולסלי עלתה "רק" ב-10 מקומות, ממקום 35 בשנה שעברה, למקום 25 עכשיו.
- לקסינגטון עלתה "רק" ב-9 מקומות, ממקום 15 למקום 6 השנה.
כל מערכות החינוך שלמעלה נחשבות מעולות, ובין הטובות במסצ'וסטס.
מאחר וברור לכל בר-דעת שמערכות החינוך בכל הערים הללו -- ובמיוחד ב-3 הראשונות שציינתי -- לא השתנו בצורה כל כך דראסטית בתוך שנה בודדת, אזי המסקנה היחידה שאפשר להסיק מהדירוגים הללו היא שזה בולשיט אחד גדול? או שמישהו חושב שאני טועה?
ואם הדירוגים הללו הם בולשיט אחד גדול -- אז על מה *כן* אפשר להסתמך? איפה אפשר למצוא דירוג סביר ואמין, ועל סמך מה הוא יהיה?
אשמח לשמוע את דעתכם. תודה