שאלה לוותיקי הפורום בהקשר ל"על מה כותבים"

Bezalel P

New member
שאלה לוותיקי הפורום בהקשר ל"על מה כותבים"

אתם אולי זוכרים שבעבר ניסיתי ליצור פינה קבועה עם רשימת אירועים היסטוריים במטרה שאולי יעוררו השראה לכתיבת רשומות. אני יודע שיחסית מעט בלוגרים באמת עשו שימוש בפינה הזאת, אבל אני רוצה לשמוע מה דעתכם על הרעיון באופן כללי.

הפינה הזאת היתה יכולה להיות מועילה בתנאי ש...

היינו גרם בשבדיה. בישראל למרבה הצער לא חסרים אירועים.

התכוונתי שקורים פה כל כך הרבה אירועים

עד שאירועים היסטוריים לא נחוצים.

Bezalel P

New member
אין שום בעיה לשלב גם אירועים עכשוויים.

כמו שדנטל אמרה למטה, הרעיון הוא לא בהכרח לכתוב על הנושא הספציפי, אלא להשתמש בו כדי לעורר השראה לכתיבה. לדוגמה: אם היום לפני 105 שנים ניסו האחים רייט לטוס לראשונה, זה יכול להזכיר לך את חווית הטיסה הראשונה שלך ואולי תרצה לכתוב עליה. היום לפני 62 שנים, החליטה העצרת הכללית של האו"ם להקים את מרכזה בעיר ניו-יורק. זה יכול להיות טריגר לרשומה על על האו"ם, על יחסי האו"ם-ארה"ב, על בעיות החניה בניו-יורק, על מרכזיותה של ארה"ב בפוליטיקה העולמית של אחרי מלחמת העולם השניה וכו'. ועוד דוגמה, ישראלית: היום לפני 27 שנים העבירה הכנסת את חוק רמת הגולן, הקובע שהיא חלק ממדינת ישראל. אתה יכול לנחש לבד איזה רשומות אפשר לכתוב על זה.

seymore butts

New member
הרעיון טוב, אני זוכר את הפינה, אבל לדעתי כדאי

לעשות שינוי קטן בקונספט - עדיף לפרסם את רשימת האירועים ההיסטוריים שבוע מראש. ברור שאם אני נכנס לפורום בפעם הראשונה ב-9-10 בבוקר ועובר על הרשימה שלך ומוצא נושא שמדבר אליי לכתוב עליו - אז עד שאשלים את כתיבת הרשומה באיכות שתספק אותי כבר יהיה יום המחרת, וחלק מהפואנטה היא לפרסם את הרשומה ביום הרלוונטי. בנוסף - לא היו מזיקים גם נושאים "למבוגרים בלבד".

Bezalel P

New member
לקחתי לתשומת לבי

אם נחזיר את הפינה, נפרסם את האירועים מראש ולא לאותו יום.

Tali1912

New member
התשובה כתובה בגוף "הסרט" - ההודעה

~~~ >אני יודע שיחסית מעט בלוגרים באמת עשו שימוש בפינה הזאת < ~~~~~ זאת דעתי באופן כללי וגם אישי - בזמנו אמרתי וגם עכשיו אני אומרת זה מרגיש כמו לכתוב חיבור לשיעור הבעה או סיכום שיעור על אירוע היסטורי, מי יודע אולי יש קמצוץ של בלוגיסטים שמתחבר לזה

דנטל

New member
זה לא בשביל שנכתוב על אותו אירוע היסטורי

כלומר, לא רק. זה בעיקר בשביל לתת השראה. נגיד, אם היום היה יום הולדתו של טיל אוישפיגל, אז לדעת על זה אולי יזכיר לי ש"וואי, זה מזכיר לי, אתם לא תאמינו באיזה חושם נתקלתי לפני כמה שנים" ויצא לי בטעות פוסט לא רע שלא הייתי חושבת עליו סתם כך.

suki da yo

New member
כל עוד אני לא צריכה לכתוב את הפינה הזו יותר

אני אשמח לקרוא אותה, גם אם בכנות אל יצא לי להשתמש בה הרבה. אגב, הרעיון של לפרסם, נגיד ביום ראשון, את הסיכום לכל השבוע ופשוט לנעוץ אותו כל הזמן הוא רעיון טוב, באמת רשומה מהיום להיום לא תמיד מסתדרת.

פיפרמנט

New member
../images/Emo22.gif כמי שנולדה באלף הקודמת...

לדעתי זה רעיון טוב . אם האירוע ההיסטורי משמש כקרש קפיצה לנושא אקטואלי היום או שיש לו השפעה גם היום או היבט אישי שאותו אירוע מעורר השראה. באחד התגובות נרשם שזה כמו שעת חיבור אבל אני מרגישה שזה ההיפך כי כך אפשר להרחיב ולרענן את הידע אבל מזווית חדשה מסקרנת ואישית. (טוב ולכל מי שנבהלו מהניסוח - כולנו ילידי אלף תשע מאות++++ :) )

Purple Mushroom

New member
אהבתי מאוד את הפינה

ואמרתי זאת גם לסובבים אותי : אם רוצים לדעת מה קרה היום בהיסטוריה , נכנסים לפורום הבלוגיה. אותי מעניין היסטוריה, אירועים היסטוריים. בעיקר אירועים שקשורים ליוצרים ודמויות במוסיקת פופ\רוק עולמית, וגם אירועים שקשורים במדינת ישראל. אבל באופן אישי באמת לא עשיתי שימוש בפינה הזאת. אם הייתי אחר, יותר חופשי,ולא בעל קבעונות. הייתי יכול לכתוב ולציין בבלוג שלי ולא רק בפורומים, אירועים כמו רצח ג'ון לנון, ההתאבדות של קורט קוביין... ביום העצמאות אפילו לא הצלחתי למצוא זמן ולפרסם רשומה. והבלוג שלי נולד בכ"ט בנובמבר. הזכרתי זאת לפני שנה, ב60 שנה לאירוע, ו4 שנים לבלוג שלי. השנה לא.

למעלה