שאלה לוותיקי רעננה שנות ה-50

alm982

New member
שאלה לוותיקי רעננה שנות ה-50

הנני יליד רעננה שנות ה-50 ומחפש אינפורמציה מוותיקי רעננה לגבי שם הגן שהיה ממוקם אז בקרבת רחוב רמבם ליד האמפיאטרון הייתי בגן זה ולאחר מכן עברתי לגן שולה באחוזה

בסוף רחוב רמב"ם

גרה בזמנו משפחת ציינר .. שם האם סלה היא הייתה גננת (בחצר שלהם היה גן )
כיון גר ברעענה הבן אילן אני לא בטוח שבאותו שטח . אבל את כתבתו או הטלפון שלו ניתן אולי להשיג
הארכיון ההיסטורי המרכז ללימודי תולדות רעננה גולומב 5

חן חן לשואל ועל כך נאמר" ניתן אולי להוציא אנשים מרעננה .. אבל אי אפשר להוציא את הרענניות מהאנשים "

יום נעים

alm982

New member
האם הגן היה ממוקם בקרבת בית המטבחיים

תודה על הרצון הטוב לעזור ....אגב זכור לי שהגן/מעון היה בהמשך לביה"ס מגד ליד גן הירק

רק למען הסדר

בית ספר עממי (ממלכתי א ) מגד של היום היו בו 3 חצרות הגדולה ביותר היתה למטה לדרום
יש אחריה החל הגן הבוטני ופינת החי אותה הקים וניהל צבי אריגי המורה לחקלאות (דונג'י )
בהמשך היה גן הירק וכמה עצי פרי .. גדר בית שחיטה (משחטטת עופות ) המורטות היו יושבת על קו
הגדר וגבם לבית הספר
וישר לאחר מכן החל האמפיתאטרון של רעננה לכיוון הכביש רחוב רמב"ם היה הגן אותו ניהלה הגב"ציינר

יום נעים

alm982

New member
תודה על ההתייחסות יפה להיזכר אני מצרף תמ

היי נחמד להעלות מידי פעם זכרונות מהילדות אני מצרף תמונה מ-הגן המדובר בתקווה שזה הגן של ציינר ( אני זוכר שם את צינמן ופלדמן ממול לשמרלר
מלבד שלושה ילדים המופיעים בתמונה אינני זוכר אחרים ......
תודה ושבוע טוב

alm982

New member
איזה זכרון טוב לאחר 60 שנה

שלום לך חשבתי שאני בין הבודדים שזוכר עצמי בהיותי ילד קטן מלפני יותר מ-60 שנה וברגע שהזכרת כאן את בית השחיטה והמורטות היו יושבות על קו הגדר קיבלתי "צביטה" והרי כילד קטן אני זוכר שאני באתי למשחטה יחד עם אבי ז"ל עם עופות על האופניים והמורטות בעיקר יוצאות פרס היו עוטות עלינו ומבקשות למרות את התרנגולות. הם צעקו נקי.....נקי... בכל זאת טרם הצלחתי לפענח מאיזה גן צולמה התמונה ומי שמות הגננות אני מזהה בתמונה את הילדה ירדני עומדת קיצונית בשורה העליונה ונראה לי שאתה זוכר ילדים נוספים אשמח לשמוע ממך לאימל [email protected]

היות ונדמה לי שבוגר אני ממך בשנתיים או שלוש

אני מדבר היסטורית רעננית בלבד .. לא הייתי שם בגן . אני אישית בוגר גן מלכה המיתולוגי ובאותה שנה בא אתה מתאר אני כבר הייתי תלמיד כיתות נמוכות בבית ספר העממי לימים ממלכתי א להיום בית ספר מגד

והיות ובהתנדבותי אני עוסק בהסטוריה הרעננית הן כמסביר ומרצה לבני נוער ובוגרים . הן בתעוד בארכיון ההיסטורי
הן בעזרה למבקשים להזכר ולהתעדכן ברעננה של פעם ... אז יש לי גם גישה לחומרים כתובים /שמורים /מקוטלגים/ במקומות בהם שומרים מסמכים אלו .. פרטים נוספים תוכל לברר במרכז ללימודי תולדות רעננה
רחוב גולומב 5 מאחורי קופת חולים ב... אותו מבנה בו שכנה מסעדת בית ספר זרם העובדים לימיפ ממלכתי ב כיום
בית ספר ברטוב...

יום נעים

alm982

New member
ושוב שלום לך אחד מרעננה

הבנתי שאתה מבין וותיקי רעננה מתקופתי ואני משער שאחותי למדה איתך באותה כתה. בכל אופן מעבר לכך אני לאחרונה מעלה בכתב זכרונות מתקופת ילדותי ברעננה כמו לדוגמה קריסת הגג בקולנע אורות או מקרה מזעזע אחר שהייתי בקרבת מקום בדיוק ברצח עבדוש שהיה מוטל על הגיפ מת מראה שחרוט היטב בזכרוני ומעבר לבך דברים יפים שהיו ובבא הזמן שאסיים את מלאכת הכתיבה אעביר את החומר לארכיון ההיסטורי ברעננה ברור שאשמח לבוא להרצאות שלך באם אדע מועדים

תודה ויום טוב

שלום גם לך כותב הזכרונות

ארכיון ההיסטורי ... או נכון יותר " המרכז ללימודי תולדות רעננה " ישמח לקבל חומר על עברה של עיר
חשוב לי רק לציין זכרונות אינם היסטוריה הם הסתכלות דרך מנסרת הזמן של הכותב או המספר "
היסטוריה .. היא עובדות אז באם בידיך גם משמכים שונים נשמח לקבל צילומים

נ.ב קריסת גג קולנוע אורות קרתה כיום לפני פתיחתו בשבת בשנת 1958 באותה שבת היתה אמורה להתרחש
שחרית לשבת בליבוי שחקנים /אומנים /וכוחות רעננים כחגיגה למושבה
בשישי בשעה 0630 נשמע רעש מחריש אוזניים בסביבה הקרובה והגג קרס..

ועל כך אמרו ( למרות שאיני אדם מאמין ולא אדם דתי .......... אצבע אלוהים בענין )

יום נעים

alm982

New member
מבקש לשאול אותך שוב האחד "האחד מרעננה"

שלום לך ממש לא הבנתי אותך. באם אתה מודיע כאן שאתה מרצה על ההיסטוריה של רעננה ומצד שני אני שואל אותך לגבי אפשרות לבוא להרצאה שלך באם אדע מועדים ואתה מתעלם משום מה!!! עלי להבין שאתה מרצה בפורום סגור? לא ברור מדוע אתה מציג עצמך כמרצה

תודה ושבת שלום

אנסה להסביר

הרצאות לבני נוער נערכות במסגרות בתי הספר ... חטיבות וכיתות נמוכות לפעמים היות וכיתות ד ברעננה בתוכנית הלימודים
יש להם פרויקט אמץ אתר .... הם מקבלים חומר וידע שיעזרו להם בפרויקט

למבוגרים ... אחת לכמה זמו מארגן הארכיון או המרכז ללימודי תולדות רעננה אוטובוס מזמר אוטבוס היוצא מיד לבנים וסובב אתרים הסטורים ומענינים
ברעננה .. זה פתוח לקהל ולזה יש פרסומים

המרכז ללימודי תולדות רעננה הנמצר במסעדה של בית ספר ברטוב הכניסה היא מרחוב גולומב דרך גן השעשוים פתוח יום יום משעה 0800 ועד 1230
שם אני נמצא כמתנדב בין 4 או 5 בשבוע המנהלת שמה רחל ... ובמסר פרטי אומר לך מי אני..

להתראות

alm982

New member
אחד מרעננה לא מובן מה אתה מנסה לומר

שלום לך... לא יודע אני מי אתה וגם לא שלחת אלי כל מסר פרטי!! על רחל המנהלת שמעתי. לגביך שאתה טוען שאתה מרצה מתנדב במרכז ללימודי תולדות רעננה בין 4 או 5 כל הכבוד אבל לא ענית לי לשאלתי מתי אתה מרצה ....יום ....שעה... לא ברור לי מה זה חסוי?? האם אתה מתבייש בכך?? טוב כרצונך אי אפשר לכפות עליך מצד אחד אבל מדוע סתם כך לספר סיפורים......

או שהסברי לא מובנים או יש כאן בעיה בהבנת המ

לגבי חטיבות וכיתות ד זה נעשה בבתי הספר אני איני מזמין אנשיפ לשם .... לשם אני מוזמן על פי לוח זמנים שמורות
מורים מתאמים מראש .... עד כאן אני מאמין שזה מובן

האוטובוס המזמן בו אני מספר על חלק מילדותי / נעורי // ועברה של רעננה היא על פי מתי שהארכיון מכין את האוטובוס ומוציא אותו
הנושא הזה פתוח לקהל הנרשם ....... נא לברר זאת בארכיון........

ובאם תגיע לארכיון אשמח למסור פרטים נוספים כולל על עמותת ידידי המרכז ללימודי תולדות רעננה

ואגב יצא לך מסר דרך האתר כאן ראה עם יש לך כאן סימן מעטפה בראש הדף

יום נעים לך ואני רוצא להאמין שהסברי מובנים.....

gs1234

New member
אני חייב לשאול אותך משהו

סליחה שאני מתערב, אבל אתה מתאר פה בצורה די פיוטית את בית השחיטה וכל מה שקשור לזה. ואני חייב לשאול אותך - האם אתה צמחוני? הרי כל ילד שרואה מצב כזה חש אמפתיה כלפי התרנגולות. לדעתי מי שרואה בית מטבחיים על כל מקרוב מיד שוקל לעבור לצמחונות. הרי גוף האדם לא זקוק לבשר ולעוף על מנת להתקיים. וכשאתה צולה עוף בתנור, אתה יודע שמדובר ביצור שהיה חי לא מזמן, והוא נשחט רק על מנת להיאכל, במקום לאכול עדשים, ירקות, חומוס, אורז ולפתן לקינוח. אשמח לדעת איך המראות של המשחטה השפיעו עליך ועל חבריך, כילדים שהיו בסביבה. תודה.

באם השאלה מופנת אלי

אז אני אינני צמחוני . להפף הענין אני קרינבור לא קטן ... ובהולכי על 4 פרט לחבל והפעמון באופנים שונים
הכל טעים לי ואני אוהב זאת .. ומבין בעלי הכנף אני אוהב הרבה הרבה ובסגננות בישול צליה גריל עישון וישון
וממבט עמוק לחיק הטבע .. החזק טורף את החלש . המהיר מחפש את האיטי ... בטבע שרשרת המזון היא מאוזנת
ולצרכי קיום ... הבעל חי היחידי שהורג למען הרג הינו בעל חי ( האדם ) שרמת ההתפחות של נפגע במשהו במהלך
האבולוציה. כל יתר בעלי החיים בעלי הכנף בעלי קסקסת או זוחלים ... החזק חי על חשבון החלש והטבע מתאזן
כל עוד יד האדם לא מתערבת באיזון....

ואישית איני בטוח שמי שראה בית שחיטה או מטבחיים רץ מהר ועובר לצמחונות . זו דעתי האישית ואין צורך לפתוח כאן בדיון שלא יוביל לשום מקום ולא ישכנע אף אחד

יום נעים

gs1234

New member
השאלה הופנתה ל-alm982

תודה בכל זאת על המענה. (בניגוד אליך, אני לא חושב שזה שהאדם הורג בעלי חיים בשביל ההנאה שבטעם של הבשר הוא מעשה מוסרי.)

alm982

New member
שאלתך ממש לא בפורום הנכון

אינני רואה כל סיבה לענות לשאלתך התמוהה אשר לא שייכת לדעתי לפורום זה ואתה צריך להפנות שאלות בנושאים האלו בפורומים אחרים חבל שאתה מתפרץ בצורה בלתי מנומסת לנושא אחר לגמרי שהעליתי בפורום זה

למעלה