שאלה - לופוס והריון

amitrom

New member
שאלה - לופוס והריון

מה אומרים הרופאים לגבי כניסה להריון עם לופוס רדום? מה אומר הנסיון שלכם? האם תוכלו להפנות אותי למאמרים בנושא? תודה

ל3

New member
זה תלוי

אם המחלה פעילה או לא. בעיקרון ממה שידוע לי הרבה נשים הרו והרות עם לופוס. צריך רק לדאוג לא להיכנס להריון כשהמחלה פעילה וכדאי להיות עם היד על הדופק ובמעקב מתמיד וקפדני בזמן ההריון. בכל אופן, אולי כדאי שתשגרי את השאלה לד"ר פארן, שהיא ראומטולוגית שעונה לנו על שאלות באתר של אירגון הלופוס.

ritarita

New member
אותי תמיד מזהירים...

הריון יכול להדליק את המחלה... אולי לא..אבל אולי כן.. לכן...עוד בשלב התכנון..כדאי להכניס את הרופא לתוכנית.. ולעשות מעקב כל תקופת ההריון.

ל3

New member
ד"ר פארן

עונה לשאלות באתר של אירגון הלופוס בכתובת www.lupus.org.il תכנסי לפורום ושלחי את ההודעה. אם את צריכה עזרה תגידי לי ואנסה לעזור לך שירי

daphnal

New member
דר פארן

ד"ר פארן היא רופאה ניפלאה, יסודית רצינית ואחראית. מלבד זאת, היא נעימה,רגישה ואמפטית. שווה להגיעה אליה להתיעצות במידת הצורך. היא מקבלת בבת חולים איכילוב במכון הראומטולוגי. ההכרות איתה עשתה לי את רק טוב בריאותית וריגשית. בהצלחה

gaia20

New member
שלום, ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני מביאה לך ציטוט (וגם את הקישור עצמו) להסבר על כניסה להריון עם לופוס "אחת השאלות הנשאלות על ידי כל חולת לופוס היא: "האם אוכל ללדת ילדים?". בניגוד לדעה הנפוצה שאסור לחולות לופוס להיכנס להריון, ושיש להן נטייה מוגברת להפלות, ברצוני לצטט מדברי גרהאם יוז, אחד המומחים הגדולים ללופוס באנגליה: "עלי להדגיש שלמרבית חולות הלופוס יש אפשרות להיכנס להריון ולעברו בלי סיבוכים. ישנה נטייה להתלקחות של המחלה סמוך ללידה... אך ניתן לטפל בהתלקחות על ידי הגדלת מינון התרופות. ודאי שחשוב לקיים מעקב רפואי מתמיד במשך חודשים אלה". ככלל, יהיה נכון לומר שלא רצוי להיכנס להריון בעת שהמחלה פעילה ובעת שצורכים כמויות גדולות של תרופות. מומלץ להיות ברגיעה מהמחלה כשישה חודשים לפני הניסיון להרות. חשוב לציין כי המחלה איננה תורשתית ואיננה עוברת מהאם לעובר. באחוז קטן של חולות לופוס הילודים נולדים עם הפרעה בהולכה בקצב הלב (לאמהות אלו יהיו נוגדים מסוג מסוים ידוע)." מקווה שזה עונה לך על השאלה. אולי תספרי לנו קצת על עצמך?

amitrom

New member
קצת על עצמי

אז אני זה הוא ולא היא... ואני מתעניין עבור חברה לעבודה שלא כל כך שולטת באינטרנט. אני מקוה ללמד אותה על השימוש בפורום בזמן הקרוב ואז היא תוכל לספר על עצמה. תודה עבור כל העזרה עמית

gaia20

New member
הי עמית

אני אשמח לשמוע מהחברה שלך האם יש לך איזשהו קשר ללופוס (חוץ מהקשר עם החברה)?

למעלה