שאלה לורדית על התחליפים ל- AquaADEKs

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

sporTV

New member
תכלס

אני הבנתי שכל ההנחיות המתאימות יגיעו לדיאטנית של המרפאה בה אתם מטופלים. פנו לדיאטנית שלכם והיא תתאים לילדך את הפורמולה המושלמת

orii

New member
סיכום ביניים

ספורטי, אין פורמולציה מושלמת - הדבר שהכי קרוב לפורמולציה מושלמת זה כמובן רק ה- AQUADEKS - כל השאר ממש לא מתקרבים - קודם כל בגלל החידוש של ה-AQUADEKS ההמסה של הויטמינים השומניים בטווח מימי (אני חוזר בכך על דברי ורדית). אז קודם כל, ניתן להזמין AQUADEKS מארה"ב או מקפריסין. בארה"ב זה אמור לעלות כ- 30-35$ בלי משלוח (אפשר לעשות משלוח לחברים, שבאים לבקר בארץ - זה מה שאני עשיתי). אפשר לארגן משלוח מהפורום - ספורטי אתר רוצה לרכז את זה? עכשיו לגבי התחליפים: הנוסחה של ורדית היא לקחת מולטיויטמין + תוספת של הויטמינים E ו- D. את התוספות של ה- E וה- D אמורים לעשות לאחר התאמה אישית של דיאטנית. ברור לכולם שהתחליפים לא יעשו את אותה העבודה כמו ה- AQUADEKS אבל השאלה איך עושים את התחליף הכי מתאים שאפשר. לכן, ערכתי את הטבלה, המיועדת אך ורק לילדים, המשווה את המינונים של הויטמינים השונים של AQUADEKS (בנוזל 1, 2, ו-3 מ"ל ובסופטגל - כדור אחד) לעומת התחליפים: פוליויט 1 מ"ל + 400IU ויטמין D ו 200IU ויטמין E. או צנטרום קידס (שאני מעריך שהוא או זהה לצנטרום גוניור או פי 2 יותר מרוכז) + 400IU ויטמין D ו 200IU ויטמין E. מההשוואה עולה שיש חוסרים שואלי ניתן להשלים: בעיקר של בטא קרוטן ושל יטמין K. כך שאולי הנוסחה הסופית תהיה מולטיויטמין + E + D + בטא קרוטןן + ויטמין K. וזו השאלה העיקרית שלי לורדית. כל זה היה אך ורק עבור ילדים, לא ערכתי את ההשואה למבוגרים. אם זה מעניין אז אני יכול לעשות את זה. אבל אם חשובה רק השורה התחתונה אז ורדית כבר נתנה אותה. מולטיויטמין (כנראה שני כדורים ואני חושב ש"צנטרום סילבר" אמור להיות יותר מתאים מצנטרום רגיל, בגלל שיש לו רמה גבוהה של אנטיאוקסידנטים) + תוספת ויטמין E ותוספת ויטמין D. אם מישהו רוצה לדעת בדיוק את המאזן לגבי כל ויטמין בהשוואה לשני כדורי ה- AQUADEKS שהוא אמור לקחת, שיגיד לי מה המולטיויטמין שלו, ואני אערוך את ההשואה.

orii

New member
שאלה לורדית על התחליפים ל- AquaADEKs

הי ורדית, שאלתי שלשום אתה שאלה בשרשור למטה, אני שואל אותה שוב כי הפעם עדכנית אתה טבלה המצורפת והוספתי לה את הנתונים של AquaADEKs ב- softgel. אנא ראי את הטבלה המצורפת בה השוותי את המינון של AquaADEKs נוזלי במינונים של שני או שלושה cc וכן softgel ביחס לפוליויט 1cc בתוספת 200 יחידות של ויטמין E ו- 400 יחידות ויטמין D3. בנוסף מופיע הכמות היומית המומלצת RDA עבור ילד כבן 5. השאלה הראשונה היא כמה פוליויט לקחת? לי נראה ש- 1 cc (שזה אומר 20 טיפות) צריך להיות מתאים אבל אשמח לדעת מה את חושבת. שאלה שנייה היא בקשר לויטמינים החסרים (מסומנים בצהוב בטבלה): בעיקר בטא קרוטן, וויטמין K (וגם קואנזים Q10, חומצה פולית, סלניום ו- ZINC). תודה, אורי

sporTV

New member
תודה רבה אורי

אני בסה"כ התכוונתי שלא יצפו לתשובה חד משמעית מורדית כי כפי שהיא כבר אמרה - תפנו לדיאטנית של בית החולים. אני לא רוצה לרכז משלוח. נראה לי שכל אחד ידאג למשלוח עצמאי. השאלה היא האם צריכים מרשם רפואי בשביל לרכוש בחו"ל, ומאיזה אתר ניתן לבצע הרכישה. תודה רבה אורי על המידע הרב!

orii

New member
מצאתי את ההבדל בין צנטרום גיוניור לקידס

הנה בקישור הזה נמצאה הפורמולציה האבודה של Centrum Junior לעומת זו של Centrum Kids ששמתי בטבלה. יש רק הבדל אחד ביניהם הרמה הכוללת של ויטמין A: ב Centrum Junior יש 5000IU לעומת 3500IU ב Centrum Kids. תוך כדי ביצוע ההשוואה מצאתי כמה מינראלים שנשמטו מהטבלה. עדכנתי אותה עכשיו כולל שני סוגי הצנטרומים לילדים. לגבי השאלות שלך ספורטי, לא צריך מרשם כדי לקנות AQUADEKS בחו"ל. ניתן לקנות את זה ממספר אתרים. הנה כמה מהם: דרך האתר של היצרן בארה"ב הזמנה מאירופה (דרך יאסו) ויש עוד כמובן (אני לא ממצליץ ספציפית על אף אחד מהאתרים)

orii

New member
ועכשיו לבוגרים

מצורפת טבלה שמשווה שני כדורים של AQUADEKS SOFTGEL לעומת שני כדורים של צנטרום רגיל או של צנטרום סילבר. הפעם לא הוספתי לטבלה את התוספת של ויטמין E וויטמין D. לדעתי כשמשוים את התחליפים ל- AQUADEKS התמונה שעולה דומה לזו של הילדים: גם הפעם צריך להוסיף ויטמין K ובטא קרוטן (בנוסף לויטמין E ולויטמין D). תוספות פחות חשובות שאולי תצריך לתקן הם ביוטין וקואנזים Q10. שימו לב, שיש בעיה שויטמין B3 הקרוי גם (Niacin) מגיע לרמה קצת מעל למקסימום המותר. דרך אגב כשבודקים את ההבדל בין צנטרום רגיל לצנטרום סילבר - ההבדלים לא ממש גדולים, אולם לי לפחות נראה שהרגיל ולא הסילבר מתאים יותר לחולי CF. היתרון של הסילבר לעומת הצנטרום הרגיל שיש בו קצת יותר ויטמין E (שבמלא צריך לקחת תוספת גדולה שלו) וויטמין B12, לעומת זאת לרגיל יש ברזל (שאין כלל לסילבר), יש לו גם קצת יותר ויטמין K וזרחן. לשניהם יש את אותה תוספת של קרוטנים: Lutein וליקופן המהווים אנטיאוקסידנטים.

chakiv

New member
תשובה - הכנסתי לשאלה שהופיעה בשרשור קודם

ולמרות זאת, לפוליויט טיפות אין ויטמין K, וזה חיסרון, אולם - לפי הניסיון בארץ, המולטיויטמין הנ"ל כן מספק ועומד בדרישות היחסיות. אם מגיעים לחוסר של ויטמין K שמתבטא בתפקודי קרישה, רק אז מוסיפים במיוחד ויטמין K בכדורים או שתיית אמפולה. לעומת פוליויט טיפות, ניתן לקחת צנטרום ג'וניור
בילדים. יש לו גם ויטמין K וגם מגנזיום במינון נמוך. לגבי אבץ וקואנזים Q10, לא ניתן להגיד שאלה תוספים שהם חובה בסיאף. תכשיר שאינו מכיל תוספים אלו אך מספק ויטמיני ADEK על פי דרישות ה- CFF העולמי הוא טוב
. האקווהאדקס זה המעבר.....אפשר להגיד שזה ה"רולס רויס"
בשפה תיאורית פשוטה... ורדית בקרוב אוציא טבלה מסודרת עם הנחיות מהמרפאות. נכון לעכשיו, אני מחכה לתשובה מהדיאטניות של המרפאות, כיוון שזה לא מספיק שאני אנחה את המטופלים מה לקחת, אלא צריכה לצאת הנחיה מהדיאטניות שתהיה יותר ברורה וממוקדת.

orii

New member
ורדית תודה על התשובה (ועוד שאלות)

ורדית בגדול התשובה ברורה - אים תחליף ממש טוב כמו ה aquADEKs אבל השאלה היא איך עושים ממה שכן יש את הכי טוב - הכי דומה אליו. בקשר לבטא קרוטן (לא ויטמין A בצורת palmitate, אותו יש ברמה דומה בפוליויט וב- aquADEKs ) ב- aquADEKs יש 6-10 MG של בטא קרוטן לעומת אפס בפוליויט - האם לא כדאי לקחת גם תוספת של בטא קרוטן? בקשר לויטמין K האם אמורים לחכות לדימומים ולא לקחת תוספת של ויטמין K מראש, כאילו לוקחים aquADEKs? אני לא מבין את ההגיון בכך. לגבי ויטמין D בפוליויט יש (באחד מ"ל) 666 יחידות של ויטמין D2. אם מוסיפים את זה להמלצה שלך לקחת תוספת של 800-1200 יחידות מגיעים לרמה הרבה יותר גבוהה מזו ה- aquADEKs. (האם זה בגלל ההבדל בין ויטמין D2 ל D3?) או שפשוט לא לקחת בחשבון את ויטמין D של הפוליויט. לגבי אבץ קואנזים Q10 אני מבין ומקבל את מה שאת אומרת. אני אעשה את החשבונות גם על צנטרום ג'וניור ... ורדית תודה רבה על המאמץ, אורי

orii

New member
והנה טבלה מעודכנת הכוללת Centrum kids

אני משער שצנטרום ג'וניר הוא Centrum kids (לא מצאתי את הפירוט של צנטרום גוניר אלה רק את של Centrum kids - אני מניח שהם זהים אולם יתכן שכדור של Centrum kids שווה לשני כדורים של צנטרום ג'וניר). מהטבלה עולה שנתן של 1 מ"ל פוליוט מאוד דומה למתן של כדור אחד של Centrum kids. לצנטרום יש יתרון ביותר בטא קרוטן (אם כי עדיין הרבה פחות מה aquadeks), חומצה פולית, אבץ ו B12. כמו כן יש לצנטרום מינראלים שאין לאף תכשיר אחר.

orii

New member
ולגבי ויטמין K ב- Centrum kids

הכמות שלו: 10 מיקרוגרם לכדור נראת זניחה לעומת מה שה- aquadeks אמור לתת: 700-1200 מיקרוגרם.

למעלה