סיכום ביניים
ספורטי, אין פורמולציה מושלמת - הדבר שהכי קרוב לפורמולציה מושלמת זה כמובן רק ה- AQUADEKS - כל השאר ממש לא מתקרבים - קודם כל בגלל החידוש של ה-AQUADEKS ההמסה של הויטמינים השומניים בטווח מימי (אני חוזר בכך על דברי ורדית). אז קודם כל, ניתן להזמין AQUADEKS מארה"ב או מקפריסין. בארה"ב זה אמור לעלות כ- 30-35$ בלי משלוח (אפשר לעשות משלוח לחברים, שבאים לבקר בארץ - זה מה שאני עשיתי). אפשר לארגן משלוח מהפורום - ספורטי אתר רוצה לרכז את זה? עכשיו לגבי התחליפים: הנוסחה של ורדית היא לקחת מולטיויטמין + תוספת של הויטמינים E ו- D. את התוספות של ה- E וה- D אמורים לעשות לאחר התאמה אישית של דיאטנית. ברור לכולם שהתחליפים לא יעשו את אותה העבודה כמו ה- AQUADEKS אבל השאלה איך עושים את התחליף הכי מתאים שאפשר. לכן, ערכתי את הטבלה, המיועדת אך ורק לילדים, המשווה את המינונים של הויטמינים השונים של AQUADEKS (בנוזל 1, 2, ו-3 מ"ל ובסופטגל - כדור אחד) לעומת התחליפים: פוליויט 1 מ"ל + 400IU ויטמין D ו 200IU ויטמין E. או צנטרום קידס (שאני מעריך שהוא או זהה לצנטרום גוניור או פי 2 יותר מרוכז) + 400IU ויטמין D ו 200IU ויטמין E. מההשוואה עולה שיש חוסרים שואלי ניתן להשלים: בעיקר של בטא קרוטן ושל יטמין K. כך שאולי הנוסחה הסופית תהיה מולטיויטמין + E + D + בטא קרוטןן + ויטמין K. וזו השאלה העיקרית שלי לורדית. כל זה היה אך ורק עבור ילדים, לא ערכתי את ההשואה למבוגרים. אם זה מעניין אז אני יכול לעשות את זה. אבל אם חשובה רק השורה התחתונה אז ורדית כבר נתנה אותה. מולטיויטמין (כנראה שני כדורים ואני חושב ש"צנטרום סילבר" אמור להיות יותר מתאים מצנטרום רגיל, בגלל שיש לו רמה גבוהה של אנטיאוקסידנטים) + תוספת ויטמין E ותוספת ויטמין D. אם מישהו רוצה לדעת בדיוק את המאזן לגבי כל ויטמין בהשוואה לשני כדורי ה- AQUADEKS שהוא אמור לקחת, שיגיד לי מה המולטיויטמין שלו, ואני אערוך את ההשואה.