שאלה לזבולי

אדוינה

New member
שאלה לזבולי

אשמח אם תתיחס להודעה שלי בעמוד הקודם על עבודה במישמרות של 12 שעות. איך זה אצלכם שם? בתודה!

תק../images/Emo78.gif אדווינה את שאלתך...

מאידך - לא התייחסת לתשובות שקיבלת... זבולי מקבל (סליחה שאני מתערבת) על כל שעה נוספת - מה שאנחנו מקבלות עבור חודש עבודה....

אדוינה

New member
הי!

את צודקת ברבורה ,ואני מתנצלת על שלא התיחסתי לתגובות,על כן אעשהזאת כעת. במקום בו אני עובדת אנו עובדים כך.ולדעתי זו שיטה מצוינת. זם גם לא מנוגד לחוק ,כיון שאני לא עוברת את מיכסת 40 שעות עבודה שבועיות .שיטה זו נהוגה גם במדינות אחרות. היתרונות של השיטה לדעתי:1) פחות ימי עבודה בשבוע.דבר שמאפשר לך ניצול הפנאי לדברים אחרים.2)פחות זמן על הכבישים 3.יותר זמן למנוחה. במשמרות של 8 שעות ,כאשר עובדים בוקר לילה או ערב בוקר ,אין מספיק זמן למנוחה ושינה. ויש עוד כמה יתרונות. לסיכום דעתי ,אני חושבת שמכל מה שמניתי לעיל החולה מרוויח בגדול, כיון שלדעתי בשיטה זאת השחיקה היא הרבה יותר איטית

slightly

New member
../images/Emo95.gif לדעתי, החולה רק מפסיד

המטופלים שלי, בכל אופן, מפסידים. הם זקוקים לאחיות ערניות, עם 1000000% תשומת לב, עם יד על הדופק בכל שניה ושניה. אחות שעובדת 12 שעות רצוף, לא מסוגלת להעניק להם את זה. אנחנו מסיימות משמרת הרוגות ומותשות. גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית. משמרת לילה נמשכת 9 שעות וזה מרגיש המון. ואצלנו אין הבדל בין בוקר לערב ללילה, מבחינת העבודה. כל המשמרות אותו דבר. אולי למחלקות קלות יותר, זה יכול להתאים. לפעמים הייתי רוצה, שמשמרת תימשך רק 6 שעות. מספיק והותר.

conni

New member
קיבלת 6 שעות

קיצור משמרת ל- 6 שעות זה החלום שלך? זאת המציאות. שבוע עבודה של אחות בבית חולים הוא רק 36 שעות. חלקי לשישה ימי עבודה ויש לך שש שעות ביום. אבל אז תאלצו לעבוד ב-4 משמרות ביום. זה אפשרי, אבל האחיות הן שהעדיפו לרכז 36 שעות בארבעה ימי עבודה בשבוע, וזה התחיל הרבה לפני שהמשק כולו עבר לחמישה ימי עבודה, ונחשב להישג של אחיות בתיה"ח. מחוץ לבי"ח אחיות עובדות 40 שעות בשבוע. וברצינות, אני מבינה מהו הקושי של עבודה בבי"ח, ודי מאושרת מכך שמצאתי עצמי בעבודה קלה יותר.

slightly

New member
../images/Emo95.gif אני רוצה 'לחדש' לך

גם בבית חולים אחיות עובדות 40 שעות שבועיות. לפעמים אפילו יותר. אז מה אם כתוב שהמשרה זה 36 שעות ...? אם תקחי בחשבון שמשמרת ערב זה 8.5 שעות ולילה זה 9 שעות, ומשרה מלאה נאלצת לעבוד רוב השבועות 5 פעמים בשבוע (כי בסיסית אין מספיק צוות - גם ככה אנחנו עובדות עם המינימום ההכרחי, או כי לפעמים מישהי בקורס, או בחופשת לידה, או חולה, או הילד שלה חולה, וכו'). על תוספת תקנים הרי אין מה לדבר ...ומישהו צריך לעבוד... אז זה מתחלק ביננו. נכון שאני מפנטזת על יום עבודה קצר יותר, כי אנחנו אמנם מחלקה \ יחידה של intensive care אבל עם תקנים של אף אוזן וגרון... זה כנראה ישאר בגדר פנטזיה

conni

New member
מעבר ל-36 זה שעות נוספות

את אמורה לדעת להסתכל בתלוש השכר. אחיות בתיה"ח עובדות 36 שעות בשבוע, ועל כל שעה נוספת את מקבלת שכר מעבר למשרה שלך. זה בהסכם האחיות, ואף אחות שלא עובדת בחינם. את ממש תמימה, אם לא ידעת שברור שעבודה של אחות לא מסתיימת ב-36 שעות בשבוע, והצורך יהיה שאחות תעבוד יותר שעות, וזה מאפשר להגדיל את השכר למשרה וחצי (36 + 18). ואגב, היום זה אפשרי למרות הקפאת תקנים. כלומר, ניתן להגדיל תקן קיים. לא ניתן לקבל תקן חדש.

slightly

New member
../images/Emo95.gif להזכיר לך

לא דיברתי על שעות נוספות, תקן או שכר. דיברתי על אורך משמרת, שהייתי מעדיפה לעבוד 6 שעות במקום 9. אישית, אני מעדיפה יום חופש נוסף במקום תוספת שעות נוספות. יש לי חיים גם מחוץ לבית החולים, יותר נכון, הייתי רוצה שיהיו לי חיים. חוץ מזה, משכורת היסוד, בבסיסה, נקבעת ע"פ היקף המשרה. השעות הנוספות לא נכנסות לפנסיה. את תמימותי איבדתי מזמן, ובכל זאת לא ממש ברור לי למה אני מקבלת יסוד של 75% משרה כשבפועל אני עובדת 90%. אם תחשבי את תשלום השעות הנוספות תביני, שאת יוצאת בהפסד.

conni

New member
גובה השכר, ורוחב הפנאי ../images/Emo160.gif

אם את בתקן של 75% משרה, ועובדת 90%, הפער זה שעות נוספות, שלא נכנסות לחישוב הפנסיה, אבל כרגע הן מגדילות את ההכנסה שלך. ואם את צעירה, ערך שעת עבודה שלך נמוך, וזה רווח של המעסיק. ערך שעת עבודה עולה עם הוותק וזה הנתון החשוב בתלוש השכר. אם את צעירה, משרה וחצי שלך שווה לשכר של אחות ותיקה בחצי משרה. לכן כשתהיי ותיקה תתחילי להיות שבעת רצון מגבוה השכר ורוחב הפנאי.

slightly

New member
../images/Emo95.gif מה זה אחות ותיקה ?

הותק שלי 16 (אוטוטו 17) שנים + קורס על-בסיסי. אני אמורה להמתין עוד 16 שנים עד שאתחיל להנות ?

conni

New member
מהו ערך שעת עבודה שלך?

בתלוש שכר ממשלתי, למשל, הנתון "ערך שעה" רשום בצד ימין. 17 שנה זה ותק טוב באמצע ממוצעי ערך שעה אצל אחיות. הניחוש שלי לגביך, הוא ערך שעה של כ- 35 ש"ח.

zvuli

New member
תשובה לאדוינה

רב המישמרת הם של 12 שעות והם מיתחלקות ל- 7a-7p.....3p-3a...11a-11p יש כמובן אחוז קטן שעובד 8 שעות. רב העובדים כולל אותי לא אוהבים 8 שעות. כימעט כולם מחויבים לשלשה ימים 36 שעות ובשאר השבוע הם עושים שעות נוספות(שם נמיצא הכסף).מאחר והעבודה היא מאוד אקטיבית 12 שעות חולפות מהר מאוד. אנחנו גם עובדים בקבוצות מה שעושה את העבודה כייפית. מקווה שעניתי... 12H)זו משמרת מאוד פופולרית בארהב.... שלכם זבולי

conni

New member
וכאן שבתו רעב בשביל ה-36

וכאן האחיות הגיעו עד לשביתת רעב מול הכנסת, כדי להשיג שבוע עבודה של 36 שעות בבתי"ח, במקום 40. זה היה ב- 1987 בערך, ובמאבק הזה אילנה כהן הפכה למנהיגה. אני מאוד מעריכה אותה. היא בולדוזר.

למעלה