שאלה לזהבה

שאלה לזהבה

זהבה שלום, ראיתי שכתבת באחת מההודעות כי ניתן לעשות בדיקות דם המאבחנות חוסר בויטמינים ומינרלים מסוימים. האם מדובר בבדיקות דם מיוחדות או בבדיקות דם שגרתיות? במידה ומדובר בבדיקות דם מיוחדות, האם תוכלי לומר לי להיכן עלי לפנות (בפורום או במסר אישי, אם זה מתנגש עם כללי הפורום). אומנם אובחנתי כככל הנראה כסובלת ממחלת מנייר, אך אני לא לגמרי בטוחה האם האבחנה מדוייקת, מכיוון שאין לי שום פגיעה בשמיעה (אני סובלת כבר שנתיים מסחרחורות) ואין לי את הטינטונים המאפיינים את מחלת מנייר. הייתי שמחה לבדוק שאכן לא מדובר בבעיה אחרת. תודה רבה

zs1957

New member
תשובה לעולמי סחרחר עלי

שלום רב, מדובר בבדיקת דם רגילה שבה רופא א.א.ג.מומחה לסחרחורת מבקש לבדוק ויטמין B12,B1,B,6, הומוצסטהין כמו כן נבדקים המוגלובין , ברזל וכמותהמינרלים בגוף. יש בדיקה של בלוטת התריס. בדיקת BERA, בדיקת ENG בדיקת EEG . כל הבדיקות הללו נעשות במרפאת א.א.ג. המתמחה בסחרחורת בבתי החולים, או אצל נוירולוג. מנייר זה שילוב של טינטון וורטיגו+ ירידה בשמיעה. אם אינך סובלת מטינטונים ואין לך ירידה בשמיעה אלא רק סחרחורת יתכן ויש לך וורטיגו.עלייך לעבור איבחון רפואי ע"י רופא מומחה לסחרחורת או נירולוג טוב כדי לדעת ממה את סובלת. רפואה שלמה. זהבה שחם

תודה

תודה רבה על התשובה. האם את יכולה להמליץ לי (דרך המסר האישי) על רופא? (אני גרה במרכז, אך בשביל רופא טוב אין לי בעיה לנסוע לכל מקום בארץ). הייתי כבר אצל שני נוירולוגים, שני רופאי א.א.ג ובמרפאת סחרחורת בבי"ח. הופניתי לבדיקות דם ע"י רופאת המשפחה, אך אני לא בטוחה כי כל הפרמטרים שציינת נבדקו. כיצד ניתן לראות את הערכים של הומוצסטהין וכמות המינרלים בגוף בתוצאות של בדיקות הדם (אני רוצה לבדוק האם הם קיימים בבדיקות הדם שעברתי). האם B1 וB6 מופיעים בצורה זו בתוצאות של בדיקות הדם? בלוטת התריס, BERA, MRI B12 תקינים. ושוב תודה

למעלה