שאלה לחברות הפורום

Yarik N

New member
שאלה לחברות הפורום

כידוע לכולכן אני גבר וילדי מאומץ. כשנסעתי להביא אותו מארצות הקור, פגשתי 4 נשים (2 בני זוגן ו 2 חד הוריות) שדיברו על כך שהן חיכו כל כך הרבה זמן ונתנו לרופאים לחטט בגופן ועברו מסכת של עינויים ורק היום הם הגיעו למסקנה ש"אין ברירה" אלא לפנות לאימוץ. עם כל ה4 אני בקשר, והן כולן אומרות כמה הן מצטערות שהמתינו כ"כ הרבה זמן ולא הציבו לעצמן קווים אדומים (ננסה שנתיים, 7 טיפולי הפריה וכו´..) שלאחריהם יפנו לאימוץ. מה דעתכן? חושבות על אימוץ? האם יש כאן מי שהציבה לעצמה "קו אדום" שכזה? מה הפחד מאימוץ? אשמח לשמוע תגובות.

Yarik N

New member
מה ההפתעה הגדולה

שמצאת לנכון לכתוב "אתה חד הורי ?? (שני סימני שאלה) רציני ?? (שוב שניים)" מה מפתיע אותך כ"כ וגורם לך לתהות אם זה נכון או לא?

פשוט מעולם לא נתקלתי במישהו שבחר

להיות חד הורי... נתקלתי באחד שמכורח הנסיבות הפך להיות חד הורי מצטערת אם ההשתוממות שלי פגעה בך....

אושרת@@

New member
לפני ארבע שנים שהייתי בטיפולים

בילדה הראשונה שלי דיברתי עם בעלי על זה הוא מאוד נבהל מעצם המחשבה על זה,,, היום יש לנו ילדה וגם אם הטיפולים האלו ימשיכו לא להצליח,,,לא נראה לי שהוא ירצה לאמץ ילד תספיק לו הילדה שלנו,, ולגבי אז,,גם,,נראה לי שאם לא היה הולך הוא לא היה רוצה לאמץ,,אבל רק נראה לי כמו שאני מכירה אותו אני מבחינתי לאמץ את כל השכונה אני מאוד אוהבת ילדים, פעם אחת היתה תוכנית עובדה עם אילנה דיין על ילדים שמחפשים בית חם - התחלתי לבכות (אחרי שהיתה לי ילדה) ואמרתי לו שאני רוצה לקחת ילד,, כמובן בסוף זה ירד מהפרק. לי אין פחד מאימוץ לגבי בעלי לדעתי שלו מהאימוץ זה האנשים מסביב. יש לי מכרה/קרובת משפחה שאחרי הרבה שנים היא אימצה שני ילדים - אושר של חיים יש לה עכשיו אחרי זה המשיכה פעם או פעמיים בטיפול ועזבה את זה לגמרי. ילד זה ילד לא משנה מאיפה הוא שלך,, טוב מיצתי את דעתי בנושא יישר כח לך,,,

גליה ש

New member
שלום לך

אני בהחלט חושבת על זה, אם חו"ח אני אגיע לרגע שיגידו לי שעם הביצית שלי אי אפשר, אני אתלבט מאוד בין אימוץ לתרומת ביצית. אני גם בהחלט חושבת על הרחבה בהמשך עם אימוץ או אומנה או "אימוץ" ילד מפנימיה או משהו כזה. כרגע מאוד חשוב לי שיהיה בילד/ה משהו ממני, וחשוב לי מאוד לעבור את חווית ההריון והלידה, לכן אני מוכנה, בינתיים, לסבול את הקשיים והמאמץ. אפשר לקבל קצת יותר פרטים עליך? איך הגעת לאימוץ, ואיך עשית, ואיך מסתדר? סתם מעניין, אל תרגיש מותקף, אבל זה בכל זאת פחות "רגיל" לראות חד-הורי מבחירה...

betya

New member
היי ירין,

אני מאוד שמחה שהעלת את הרעיון, ייתכן ואשקול אותו בהמשך. בנתיים, אתה יודע, יש לנו הנשים מתנה משמיים והיא הזכות לברוא, ויש בהריון איזה פלא שלא רוצים כל כך לפספס, למרות הקשיים שהערים האלוהים "בעצב תלדי בנים", אנחנו מתגברות על הקושי הזה בסוף, כפי שכבר התגברנו על המשפט השני "ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך" כבר אי אילו שנים
. ועכשיו ברצינות, האם תוכל לפרט לגבי הפרוצדורה, האם צריך הרבה כסך כדי לאמץ ילד בחו"ל? (כי אני יודעת שבארץ לא כל כך נותנים לרווקים/ות לאמץ. במה זה כרוך? כמה זמן לוקח? אילו בדיקות עובר הילד המאומץ? ועד כמה הכל אמין? אתה רואה, אצלי הרתיעה מאימוץ בחו"ל נובעת בנוסף לסיבה הרשומה מעלה, מחוסר ידע בנושא, והפחד מהלא מוכר...., אז אולי תאיר את עיננו בנושא? יום טוב לך ולכולם

דבורי

New member
שאלה ותשובות

קודם כל שאלה: האם אתה מי שכונה קודם "ירון ג."? פתחת את דבריך ב"כידוע לכולכן", ואני לא זוכרת ששמענו אותך קודם כאן בפורום. לשאלותיך, כן, חשבתי על אימוץ. לפני שילדתי את אביחי חשבתי על כך, אבל הרצון לילד ביולוגי גבר. אני מניחה שאם הייתי נתקלת בהרבה בעיות פוריות הייתי עוברת לאימוץ, אבל למזלי נכנסתי להריון כבר בנסיון הראשון. בסיבוב הנוכחי היו לי יותר בעיות פוריות, אבל עדיין הרצון לילד ביולוגי שלי היה חזק. בכל אופן, במקביל פניתי גם לשירות למען הילד (אימוץ מחו"ל נשמע לי יקר מאד, וגם רציתי להועיל במשהו לילד בחברה שלנו שאין לו בית). עד שהם חזרו אלי לקח יותר מחצי שנה, ובינתיים כבר נכנסתי להריון. לסיכום, אוסיף עוד שני שיקולים שהיו לי לטובת בחירה בילד ביולוגי, מלבד כמובן הקשר הביולוגי: אם רוצים תינוק ולא ילד יותר מבוגר, זה הרבה יותר זול (אימוץ מחו"ל הוא יקר מאד, ובארץ רווקה לא תוכל בדרך-כלל לאמץ תינוק). כמו-כן חוסכים את כל הקשר עם עובדות סוציאליות שנכנסות לך לחיים ושופטות אם את/ה ראוי/ה להיות הורה. אם בעוד 5-7 שנים עדיין ארגיש שיש לי כוחות וכסף, אולי אאמץ. כרגע זה לא נראה ריאלי, כי עכשיו אני עומדת ללדת ילדים ונראה לי ש-3 זה כבר הרבה לחד-הורית, אבל מי יודע? אולי בינתיים אזכה בלוטו.

TWEETY =^.^=

New member
אלוהההה Yarik

ראשית ברוך הבא
, ואני מקווה שתהנה איתנו. לגבי אימוץ,,,,במקביל לכך שהתחלת בטיפולים גם נרשמתי בשירות למען הילד, ואף הייתי במספר פגישות. הסיבות שלי לאימוץ, היו יותר אדיולוגיות מאשר הרצון להורות, מאחר ומעולם לא חשבתי שתהיה לי בעיה להרות, ולכן גם אין לי בעיה לאמץ ילד בוגר יותר. לא חשבתי על ילד מחול בגלל המחיר מצד אחד ומצד שני, בגלל שאין לי בעיה לאמץ בוגר, החלטתי שעני עירך קודמים. אני חושבת שמגיע לך חח , ואני מתפלאת על הפליאה שלך, מאחר וזה באמת פחות נפוץ מאשר מקרים כשלנו הנשים. שולחת לך
והמון כל טוב

Yarik N

New member
משפחות חד הוריות בשנות ה- 2000

מפתיע אותי הפליאה שלכן בעיקר משום שלא ציפיתי לזה בפורום זה, מילא בפורומים אחרים ובעולם האמיתי שם בחוץ. מפתיע אותי שעד היום אנשים (כולל נשים) חושבים שהרצון להיות הורה שמור אך ורק לנשים. בעולם השוביניסטי הזה בו אנו חיים אני נתקל כל יום בשאלות "פליאה" שבעיקר מתייחסות לנושא הגבריות וכיצד גבר יכול לטפל בילד. הנה כמה דוגמאות: "איזה יופי, כל הכבוד לך שהילד תמיד עם בגדי נקיים" "מי מחליף לילד טיטולים?" "מה הילד אוכל? מי מכין לו"? לכן אני אולי קופץ יותר כשהפליאה מובעת, הרצון להיות הורה קיים בכל אדם ללא קשר למינו, לנשים אין חזקה על הורות וגם לא על חד-הוריות. נכון, לנשים יש דרך אחת יותר (משמעותית אפילו) להביא ילד לעולם והוונה כמובן ללידה. אני מדבר על אותן נשים שעוברות טיפולי פוריות במשך שנים ומגיעות לאימוץ בגיל 45, אין לי ביקורת על אף אחד/ת, רק רוצה לציין שכל הנשים ששוחחתי עימן אומרות, שחבל שהמתינו כ"כ הרבה זמן ובעצם בכך גם חרצו את "גודל" המשפחה. מי שמאמצ/ת בגיל 30 יכולה להמשיך ולאמץ עוד ילדים ומי שמאמצת בגיל 48 כבר לא יכולה לאמץ (לא מדוייק כמובן, חייב להיות הפרש של לא יותר מ48 שנה בין ההורה המאמץ לילד, כך שאשה/גבר בין 50 יכול לאמץ ילד בן שנתיים ומעלה, מנסיון, לא מאמצים עוד ילד תוך שנתיים מהאימוץ הראשון...) כתבתי "כידוע לכם" ייתכן משום שאני כותב רבות בפורום אימוץ, ויצאתי מנקודת הנחה שלא צריך לפרט, אז הנה ידוע לכם עכשיו. קצת פרטים על אימוץ חו"ל: (על קצה המזלג, מי שמעוניינת להיכנס לפורום אימוץ ולבדוק את הלינקים). בארץ ישנן עמותות המטפלות באימוץ חו"ל, הן יוצרות את הקשרים בחו"ל ומלווים את המאמצים לאורך כל הדרך. תוכלו לקבוע פגישה לא מחייבת עם כל אחת מהעמותות ולשמוע פרטים על האימוץ דרכן. כל עמותה פועלת באופן שונה כיוון שהיא חייבת להתאים את עצמה לארצות ממנה מובאים הילדים. אימוץ חו"ל עולה 20,000 $ סכום לא קטן בכלל, אבל גם לא מאוד גדול, (כמו רכב..) וכמובן ששווה כל שקל. היתרון באימוץ חו"ל הוא שאין זמן המתנה (בערך חצי שנה עד שנוסעים להביא את הילד, כשאתם עסוקים בניירת וביקורים של עובדים סוציאלים.. זה עובר נורא מהר) ושניתן לקבל ילדים קטנים (מה שהשירות מונע מאיתנו בארץ). אשמח לענות על שאלות נוספות. העליתי את הנושא, רק כי אני באמת ממליץ להתחבט ברעיון, להקל עליכן את הטיפולים הקשים ושאם תוכלו, שימו לעצמכם קו אדום, דברו עם כל הורה מאמץ ותגלו כי מלבד חווית ההריון והלידה (את זה אין באימוץ... בעצם יש, אבל לא להורה המאמץ) חווית ההורות היא זהה, תוך 4 דקות מתחילים להתאהב בילד ותוך שבוע אתם מוכנים למות בשבילו!!! שמעתי גם על הרבה מיקרים שלאחר האימוץ, נשים נכנסו להריון טבעי (לאחר ששנים ניסו ) וההסבר המדעי שקיבלתי לכך הוא שרמת החרדה היתה נמוכה , הנשים היו רגועות ונכנסו להריון בקלות... מלבד כל שהעיליתי כאן, יש משהו מקסים בנתינה.

דבורי

New member
ברוך הבא לפורום

אני שמחה לראות שיש כאן כבר שני אבות חד-הוריים המשתתפים בפורום. תודה על כל המידע - כפי שכבר כתבתי, בשבילי הוא לא רלוונטי כרגע, אבל אני בטוחה שיש כאן אחרות שעבורן זה חשוב.

TWEETY =^.^=

New member
אימוץ - התהליך

הדרכים השונות לאימוץ בארץ בישראל שתי דרכים חוקתיות יחידות לאמץ ילד. האחת היא אימוץ בארץ והשניה אימוץ בחו"ל . אימוץ בארץ - כשמו כן הוא, אימוץ של ילדים מהארץ. אימוץ מסוג זה הוא אומנם "זול" יותר מבחינה כלכלית אולם רשימת ההמתנה ארוכה, ובראש הרשימה נמצאים זוגות נשואים, ומכאן זוהי דרך עדיפה פחות לנשים רווקות המבקשות להפוך לאמהות. יחד אם זאת, ב אימוץ בארץ קיימת אפשרות גם לאימות ילדים בוגרים יותר, ולא רק תינוקות, ומאחר וההעדפה לילדים אלה קטנה יותר היא מגבירה את הסיכוי לרווקה בקבלת ילד שכזה. מכל מקום, פניה ל אימוץ בארץ נעשית באמצעות השירות למען הילד במשרד העבודה והרווחה, ויש לפנות אל הסניף באיזור מגורכן. אימוץ בחו"ל - כמשמעו הינו אימוץ של תינוק מחו"ל. על פי החוק הקיים כיום בארץ אימוץ כזה חייב להעשות דרך עמותה רשומה ומאושרת על ידי הרשות לאימוץ בין ארצי במשרד העבודה והרווחה ועל ידי משרד המשפטים. אימוץ שלא בדרך זו מהווה עבירה פלילית. רשימת העמותות * אלי- אימוץ ילדים ממלודובה, טל´: 03-6297785 * אמץ ילד- אימוץ ילדים מרוסיה, טל´:1-800-654545 * אמציה מיוסדה של אמונה- אימוץ ילדים מבולגריה וגאוטמלה טל´: 02-5669326 * בייבי לי- אימוץ ילדים מבולגריה ורוסיה, טל´: 03-5755008 או 03-5756366 * בר-אור- אימוץ ילדים מגואטמלה, טל´: 06-6531118 או 06-6534825 או 053-730249 * דניס- אימוץ ילדים מרומניה, טל´: 03-7523872 * הומניקט- אימוץ ילדים מרומניה ובולגריה, טל´: 02-6240017 * הורות- אימוץ ילדים מרומניה ובולגריה, טל´: 03-5617235 * הילד הצוחק- אימוץ ילדים מרומניה, טל´: 03-6023161 * הילד והוריו- אימוץ ילדים מרומניה, מולדובה, אוקראינה ובולגריה, טל´: 03-6123163 * טף- אימוץ ילדים מרוסיה, בולגריה, מולדובה ובלרוסיה, טל´: 02-5664499 או 1-800-271010 * יד לילד- אימוץ ילדים מאורנבורג, רוסיה, מולדובה וגאוטמלה טל´: 03-6958860 * יננה- אימוץ ילדים מליטא טל´: 04-8666621 * לב ונפש- אימוץ ילדים מבולגריה, טל´: 03-5029343 * עתיד הילדים- אימוץ יולדים מרומניה, טל´: 08-9410151 או 08-9359920 * רמז ורגינה- אימוץ ילדים ממודובה, טל´: 04-8754149 * שי- אימוץ ילדים מבולגריה, טל´: 04-8401201 * שיא- אימוץ ילדים מרומניה, טל´: 04-8247648 * תקווה- אימוץ ילדים מגואטמלה, טל´: 02-6712754 התהליך הליכי האיבחון זהים בכל אחת מהעמותות. ראשית, יהיה עליך להפגש עם עובד סוציאלי של העמותה, אשר יבצע גם ביקור בית. חלק נוסף של התהליך הוא פגישה עם פסיכולוג. אם וכאשר נמצאת כמתאימה לאימוץ, ישלח דו"ח של העובד הסוציאלי לחו"ל. בצירוף מסמכים נוספים שיהיה עליך לספק. רק לאחר אישור של התיק על ידי המדינה אליה פונים, יתחיל החיפוש. לאחר מציאת ילד מתאים תפנה אליך העמותה, ותספק מידע על הילד, הכולל מידע רפואי. עם קבלת הסכמתך תדאג העמותה לטיפול במסמכים המשפטיים והמנהליים הדרושים להוצאת הילד והבאתו ארצה. רצוי לברר ביותר מעמותה אחת על מת לקבל קנה מידה לבדיקה. עוד רצוי לברר מה כלול במחיר אותו מבקשת העמותה על כל התהליך , מה היקף המידע שמספקת העמותה על הילד ואיך בדיוק מתבצע תהליך הבאת הילד ארצה. מתוך: רווקה פלוס

betya

New member
וואאוווווווווווו טוויטי את גדולה ../images/Emo41.gif

בכל פעם מפתיעה מחדש עם כמות המידע. תודה מתוקה,

TWEETY =^.^=

New member
../images/Emo5.gif אוי וי,,,,הקרדיט לא מגיע לי

עוד יאשימו אותי בגניבת מקורות
זה לקוח מ"רווקה פלוס"

betya

New member
יקירתי,

לא חשבתי לרגע שאת המצאת את כל המידע הזה. או שחיפשת בספר הטלפונים, שם אחר שם, החוכמה היא לדעת איפה למצוא.... ואני ירוקה שכמוני בתחום המחשב והאינטרנט (את כבר יודעת לפי כל השאלות שלי), מותר להתלהב לא?..

T w e e t y

New member
אההההה../images/Emo9.gif הנה חזר לי הצבע ללחיים

חומד, אל תעלבי לי אני רק צוחקת איתך
אנחנו כולנו ירוקים בתחום זה או אחר ואם לא נשאל לא נדע נכון?
ולהתלהב זה נהדר ואחלה והכי הכי כייפ שאפשר (תראי אותי ילדה תמידית
).
של

למעלה