שאלה לחברים הטבעוניים והצמחוניים!

שאלה לחברים הטבעוניים והצמחוניים!

שלומות! מה שלומכם בימים טרופים אלו? רצית לעלות את עניין ההטפה של צמחונות או אפילו טבעונות לדיון. האם אתם מנסים להטיף לאנשים אחרים להיות צמחונים? טבעונים? האם אתם נשברים לאחר זמן מה? אשמח לשמוע תגובות בעניין זה..

Eclipsed 0

New member
אני לא מטיפה...

כאשר מישהו מעלה את הנושא אני מסבירה לו את העמדה שלי, אם זה נגרר לויכוח אני מסבירה לו בדיוק מה קורה שם, בתעשיית הבשר, החלב, הביצים והדבש. קרה כבר ששני אנשים החליטו לוותר על בשר אחרי שיחה כזו, מצד שני, אני לא יודעת אם הם נשברו או לא - לא היה נעים לשאול. אנשים מאוד אוהבים להתווכח, וכשהם מבינים שאני vegan (נמאס לי מהעברית הסבוכה הזו!), הם חייבים לריב. כולנו ישראלים, לא ? יש כאלה שאי אפשר להתווכח איתם משום שהם עקשנים מדי, ולא מוכנים להקשיב; במקרים כאלה אני מוותרת.

Gal-Mo0D

New member
להטיף ?

חלילה. חברים שלי יודעים מה העמדה שלי, אף אחד לא מתלונן בכלל. ההורים שלי זה כבר סיפור אחר - הם מאוד מתנגדים לכל העניין וחושבים שזה קטע נעורים (למרות שאני בן 17). אבל מי ששואל, אני מסביר את משנתי. חשבתי פעם להטיף בשולחן ממה עשוי כל תבשיל ומאכל אבל אני מפחד מדי מההורים שלי.

לא להטיף....[../images/Emo104.gif]

אבל האמת שאני די פנאטית בקטעים האלה...נגיד אוכלים כל המשפחה המורחבת ויש מאכלי בשר- אם מישהו לא רוצה לאכול סתם כי בא לו אני אומרת "כל הכבוד" וכל פעם זה נגרר לויכוח משפחתי שלי, אבא שלי וסבתא שלי (הצמחונים) נגד כל השאר (לא צמחונים) האמת שזה טוב, עכשיו גם אמא שלי אוכלת פחות בשר

מטיפה, לא.

מסבירה כן, בד"כ רק כשאני מתבקשת לכך, או כחלק מויכוח. לדעתי דרך של הטפה לא עובדת, אלה הסברים, ותשובות לשאלות.

אני לא אשקר....

אני מנסה פעמים רבות להטיף לאנשים לעבור לצמחונות. לדעתי זאת מטרה חשובה כי כמה שפחות אנשים יאכלו ויקנו בשר, כך משקי הבשר ירוויחו פחות וכבר לא יהיו ריווחיים כל כך. אבל כמובן שיש שלב שנשברים. אי אפשר להטיף לאותם אנשים לנצח. זה רק ירתיע אותם מהנושא.

InvisibIe

New member
אני לא יוזמת שיחות על הנושא

אבל כשאנשים מעירים הערות על האוכל שלי (קורה לעיתים קרובות...) אני מסבירה להם למה. יש אנשים שבאמת מזדעזעים מזה ומחליטים לשנות משהו בתזונה שלהם (מעניין אם זה מחזיק מעמד), אז אני משערת שזה סוג של שכנוע...

savage girl

New member
את כל האמת...

אני אישית די מהמטיפים. זה לא שאני באה למישהו ואומרת לו "אל תאכל בשר אל תאכל בשר" אבל בהרבה מצבים זה מתחיל מזה שאיכשהו כשאנשים "מגלים"" שאני צמחונית אז תמיד באות ההערות למיניהן ואז זה כבר נגרר לוויכוח... רוב הפעמים הם די נשארים בלי מלים בפה ככה ש... הצמחונים תמיד מנצחים. כמה שיכחישו את זה אבל בתוך כל אדם אוכל בשר יש את הקול הזה בפנים שאומר להם שלאכול חיות זה לא בסדר, פשוט הרבה מעדיפים להעלם מהקול הזה... ככה אני חושבת בכל אופן.

זיגוטה

New member
להטיף?! חס וכרפס....

ללא אני לא מהאנשים המטיפים... אין לי שום כוונה להטיף לאחרים מה לעשות אבל אני כן מסבירה להם את העמדה שלי בתקווה שיבינו למה אני צמחונית ואולי גם הם יחשבו אם כדי או לא... ברור שהייתי שמחה אם הייתי מסבירה למישהו והוא היה הופך לצמחוני אגב שקרה לי כמה וכמה פעמים אבלל אני לא מטיפה... המשפחה מקבלת אותי ככה... ואפילו בכל ארוחה אם יש בשר או דגים או משהו דומה מכינים לי משהו אחר בצד... יש את דוד שלי שתמיד יורד עליי שאני אוכלת טופו! חחחח טופ אין מה לעשות יש לו רשת בארץ של המבורגרים! (פיחס!) וכן דווקא לדוד שלי ניסתי להטיף אבל אין מה לעשות סתכלו מה הוא מוכן לעשות בשביל כסף!! חוקצפה! החרמתי אותו (אבל הוא יודע שהכל מתוך אהבה) בערב הפתיחה של כל החנויות שלו אני לא הגעתי! חחחח...חפיף! הוא מבין אותי לא כועס!

למעלה