שאלה לחברים - לעשות "חושבים"

שאלה לחברים - לעשות "חושבים"

חג ראש השנה לפנינו , אולי זה הזמן לעשות חשבון נפש. שאלתי - האם לא כדאי לעשות בחגים חופש מוחלט מריקודים ? שאנשים יפגשו , ישירו ישוחחו אבל שביתת ריקודים. ההתנפלות על הכיס של הרוקדים בכל עת מצוא, מפריעה לי. באותה מידה מפריע לי, שפותחים עסקים בשבתות. דוגמת - שפיים. מה יהיה אם פעם בשבוע, או בריקודים מידי פעם בחגים . ינוחו. ממש מנוחה. לעשות פעילות אחרת, לבלות עם המשפחה , לטיל, לקרוא - מבלי לחשוב שמפסידים מרתון או הרקדה רגילה, שנקראת בשם אחר - לסחיטת כספי רוקדים. ותחשבו על זה.

המחשבה שלך נכונה...אבל

אני מאמין שאנשים מספיק בוגרים כדי להבין מתי ללכת לרקוד ומתי לא. כל אחד עושה את החושבים שלו. יש כאלה שמעדיפים ללכת לרקוד בחג ולא להיות עם המשפחה(שלדעתי האישית טעות גדולה מאד). ויש את הצד השני שאני מאד תומך בו להיות עם המשפחה והחברים בזמן החג ולשים את הריקודים בצד. אם שני בני הזוג רוקדים אז אין להם בעיה. ואני מאמין שיסתדרו בהחלטות שלהם. בכל מקרה אסור שהריקודי עם יהווה תחליף לחיי המשפחה מה שלא אחת הרס חיי משפחה ופירק בתים ומשפחות שלמות
. צריך לגלות הבנה בתחום זה ולוותר איפה שצריך. שנה טובה ומתוקה

חוק ההיצע והביקוש

אם אין ביקוש אין היצע ולהיפך. צריך לעשות הפרדה בין 2 דברים שכתבת: פתיחת עסקים בשבת - שהיא עניין של חקיקה סדרי עדיפויות של חובבי הריקוד עצמם - שהיא עניין אישי לכ.א. לדעתי, מי שבאמת רוצה להיות עם המשפחה בוחר לעשות כן ולא יושב ודואג לגבי ההרקדה שהפסיד. ומי שמבכר את ההרקדה על פני פעילות משפחתית אחרת - זו החלטתו, אך החלטה שכנראה אומרת משהו על סדרי העדיפויות שלו בחיים. עוד דבר, איך בדיוק אותה "שביתת ריקודים" תכפה? - הרי ברור שמי שמעדיף להיות עם משפחתו, או מי שמטעמי דת לא ילך להרקדה בחג - לא זקוק ל"שביתת ריקודים". ובאשר לעניין "סחיטת כספי הרוקדים".... בפעם האחרונה שבדקתי, אף אחד בהרקדות לא אמר שאילצו אותו ללכת להרקדה במקום למקום אחר.....

../images/Emo36.gif../images/Emo26.gifחברשל... אתה צודק אבל

לשאלה זו אין תשובה חד-משמעית אני אישית הייתי מעדיפה לשבת בבית בחגים ובשבתות ולבלות עם משפחתי, אלא מה לא פעם נראה לי שאני מפסידה את המרטונים היפים. מה עוד שאחרי מרטון יש את השבת ויש זמן לנוח כי לא רצים לעבודה. אם הייתי יודעת שאין הרקדות הייתי נרגעת. אלא שיש.ואני לא שם.
ואז יש את ההרגשה שאני מחמיצה משהו (מה שלא בהכרח נכון). מצד שני אני חושבת על אנשים שהם בודדים ללא משפחה (רקוים, גרושים, אלמנים) והבלוי שלהם הוא רקודי עם, אם כך מי אני שאקבע ואוריד להם את ההנאה הזאת?

avigal23

New member
חבר כל אחד יחשוב מה מתאים לו...

אני,לדוגמא,ממש אוהבת ריקודי עם ובאמת אני מדברת בשיא הרצינות,קשה לי לוותר על יום הרקדה...אם היום בערב היה אמור להיות(לא יודעת אם יש)ריקודי עם,לא הייתי הולכת באמת קצת להיות עם המשפחה,אבל מחר אני כנראה הולכת להרקדה שקבעתי עם חברה שלי(נראה אם היא תצליח לרקוד,מעולם לא רקדה ריקודי עם)יש אנשים שלא אכפת להם לוותר יום אחד או שבוע על ריקודים, אבל לי מאוד קשה... יש אנשים שישמחו לנוח בחג-וידעו שאין ריקודי עם והם לא יפספסו איזה לימוד ריקוד ויש כאלה שיבאס אותם שאין ריקודים(
) אני אולי חוזרת על עצמי (ואני מודעת לזה),אבל אני מנסה להעביר שיש אנשים שונים עם דעות שונות ומחשבות שונות,שלהם לא נוח לעשות הפסקה וזה ממש יבלבל אותם ויש כאלה שחייבים לעשות הפסקה אחרת הם ישתגעו... אני לא יודעת אם מרתון או הרקדה סוחטת כסף מאנשים,תראה חבר,כל דבר בימנו עולה כסף ונכון שאומרים שכסף לא גדל על העצים,אבל אני חושבת שבימינו מאוד חשוב להנות,ואם אני נהנית אז לא אכפת לי לבזבז-64 שקלים בשבוע...

יום מנוחה - תגובה לדברי חברים

חברי היקרים, הצעתי - לעשות בחגים מנוחה כללית מריקוים נובעת , מהרגשתי - שאנשים עייפים כבר ונואשים מהשבלונה של כל ההרקדות. בכל ההרקדות חוזרים על אותם הריקודים , אין משהו מיוחד , מפתיע. אפילו האוכל, ןהמתנות - לא עושים רושם גדול. חייבים למצוא יחד הזדמנות להפסיק את המרוץ המטורף הזה. אצל חלק מהאנשים זה כמו שדה הימורים, בלתי שליט. הם מכורים לריקודי עם כמו לסמים. ההוצאות הכספיות רבות, בעיקר כאשר מתפתים לחשוב שבאים למרתון - כשלאמיתו של דבר, המרתון דומה להרקדה שבועית רגילה, עם תשלום נוסף. (קראו מה כתב עוז - לעיל: מרתון - הרקדה רגילה בתוספת תשלום.) ההזדמנות לעשות "חושבים" - היא בחגים. גם המרקידים צריכים חופש. אתם יודעים כמה המדריכים נהנים בתשעה באב. אז הם נפגשים פגישות - רעים, מחזקים קשרים, אשר משפיעים עליהם , בכל השנה אם ינוחו כולם באותו הזמן - איש לא יחשוב שהוא מפסיד משהו , הוא יתחיל לטפח עיסוקים אחרים חיוניים. לו ולמשפחתו. שבתון כזה נהוג בהרבה סקטורים, הוא חשוב לבריאות הנפשית של הרוקדים , המדריכים והמרקידים. זה לא סותר את הדעה - שכל רוקד יכול להחליט מה לעשות בזמנו החופשי. בהצעתי - נעזור לרוקדים להיות יותר מאוזנים.

avigal23

New member
חבר,אני חוזרת על דבריי

כל אחד הולך להרקדה אם הוא חושבת שמתאים לו,ולא אכפת לו אם עובדים עליו או מה שלא יהיה-אם הוא נהנה מזה(מריקודי עם) אז לא יהיה אכפת לו,שילך ויעשה חיים למי שכן אכפת,וחושב שמרתונים הם אותו הדבר כמו הרקדות רגילות,וחושב שזה סתם בזבוז ללכת לרקוד ושהוא צריך לעשות הפסקה בחגים-שיעשה הפסקה אף אחד לא אומר לו שחובה עליו להגיע להרקדה זו וזו,שהוא חייב לרקוד ולא להיות עם משפחתו בערבי החג ובחגים עצמם... שכל אחד יחשוב עם עצמו ויעשה את ההחלטה שנכונה לפי דעתו...

שבתון לכולם מסכימה איתך חבר../images/Emo91.gif

אם זו תהיה החלטה גורפת כלל ארצית מה טוב... אגב, אני סבורה שהיזמה למנוחה כזאת צריכה לבוא דוקא מגבוה מ"ארגון המדריכים הארצי" כי בסופו של דבר התחרות היא ביניהם. בסכומו של דבר לא יהיה לא יבואו

למעלה