שאלה לחברים

• פותח הנושא ghlc
  • פורסם בתאריך

ghlc

New member
שאלה לחברים

בוקר טוב

נותחתי אצל פרופ' רובין ב - 13.08.13.

פרופ' רובין הוא אולי מומחה בתחומו אבל דגנרט לא קטן ואנטיפט גדול.

הוא לא זוכר מטופלים ( גם כאלה שניתח לפני שבוע) מזמין אנשים לשעה מסוימת ומכניס כאלה שהזמין לשעה מאוחרת יותר קודם.

הכי הזוי זה שלפני הניתוח הוא אסר עלי ( ועל אשתי) לאכול פחמימות בכלל. הדיאטנית הבריאטרית שמעה את זה וכמעט התעלפה במקום. היא אמרה לי שאני חייב לאכול פחמימות - 4 פרוסות לחם קל ביום + מעדן + פרי.

שבוע אחרי הניתוח , לאחר שהוריד לי את הסיכות , קודם כל הוא לא התייחס לכך שיש חתכים שהם יחסית עמוקים , שם מן פלסטר ( לויקופלסט לבן) על החתכים, ואמר לי להוריד את זה אחרי יומיים.
בעקבות הטיפול הרשלני שלו ( אי אפשר לתת לזה שם אחר) החתכים הזדהמו והייתי צריך למרוח משחה אנטיביוטית במשך שבוע וגם היום , הם לא נסגרו בצורה האופטימלית- אבל נו מילא.

מה שעוד הזוי זה שבמעמד הורדת הסיכות הוא אמר לי להתחיל לעשות ספורט ( שבוע אחרי הניתוח !!!) בעוד שהדיאטנית אמרה לי שצריך להמתין חודש עד חודש וחצי מהניתוח. התחלתי בהליכות קצרות של חצי שעה אחרי חודש וזה מרגיש נפלא !!!

עכשיו למה כל החפירה ?

שאלתי את הדיאטנית מתי אני יכול להתחיל לעבוד על הבטן - אני רוצה להוריד את הכרס באמצעות פיתוח שרירי הבטן בנוסף להליכות ולתזונה הנכונה. היא אמרה לי להתייעץ עם המנתח.

הבעיה שלאחר כל מה שכבר תיארתי אני לא סומך עליו בשיט בכל הנושא הזה .

יש לי 2 שאלות :

1.לוותיקים - לאור ניסיונכם - מתי אפשר להתחיל לעשות תרגילי בטן ?
2. לכל החברים בפורום - מי מכם נותח אצל פרופ' רובין ? ואיך הייתה ההתייחסות אליכם לפני / לאחר הניתוח ובמהלך האשפוז ? ( ליבי אני מבין שאת מכירה את הפרופסור אישית. אשמח לשמוע את דעתך עקב ההיכרות הארוכה אתו)

קוביd1

New member
שלום חבר

אני מבין שיש לך טענות לפרופסור רובין על ההתנהגות שלו ,שמעתי על זה בעבר ,אני לא מכיר אותו .אבל לא מוצא חן בעיני סגנון הדיבור שלך "דגנרט לא קטן ואנטיפט גדול" ככה לא מדברים על רופא שניתח אותך ונתתה בו אימון ,הפקדתה את החיים שלך בידיו ,אז כנראה שיש לך אימון בו בתור מנתח ,
אולי לא הכנתה שעורי בית לפני כמו שצריך אחרת אולי הייתה עושה את הניתוח במקום אחר,אני מעדיף מנתח מעולה בעל מקצוע אנטיפט ולא חמוד ,מאשר רופא מאמי ולא מקצועי , אני לא מבין בשביל מה אתה צריך לדעת על ההתיחסות שלו לאחרים בזמן האישפוז מה זה יעזור לך
אני מציע לך שכל שאלה בקשר לתזונה תתיעץ בדיאטנית שזה המקצוע שלהן ,אני ממש לא אוהב שרופאים מנתחים כמוהו וכמו ד"ר אבינוח מתערבים בתחומים שלא שייכים להם .
תרגילי בטן אולי נחכה להתיחסות של החברים בפורום

הרבה בריאות.

קובי

קוביd1

New member
שלום חבר

אני מבין שיש לך טענות לפרופסור רובין על ההתנהגות שלו ,שמעתי על זה בעבר ,אני לא מכיר אותו .אבל לא מוצא חן בעיני סגנון הדיבור שלך "דגנרט לא קטן ואנטיפט גדול" ככה לא מדברים על רופא שניתח אותך ונתתה בו אימון ,הפקדתה את החיים שלך בידיו ,אז כנראה שיש לך אימון בו בתור מנתח ,
אולי לא הכנתה שעורי בית לפני כמו שצריך אחרת אולי הייתה עושה את הניתוח במקום אחר,אני מעדיף מנתח מעולה בעל מקצוע אנטיפט ולא חמוד ,מאשר רופא מאמי ולא מקצועי , אני לא מבין בשביל מה אתה צריך לדעת על ההתיחסות שלו לאחרים בזמן האישפוז מה זה יעזור לך
אני מציע לך שכל שאלה בקשר לתזונה תתיעץ בדיאטנית שזה המקצוע שלהן ,אני ממש לא אוהב שרופאים מנתחים כמוהו וכמו ד"ר אבינוח מתערבים בתחומים שלא שייכים להם .
תרגילי בטן אולי נחכה להתיחסות של החברים בפורום

הרבה בריאות.

קובי

גברת ע

New member
כמה דברים

גם המנתחים שלי לא זכרו אותי שבוע אחרי הניתוח וגם אני נכנסתי מעל שעה עיכוב מהשעה שהוזמנתי .

בכל אופן לגבי שאלתך, התחלתי לעשות צעידות מההתחלה, כמובן שבהדרגה ובהתאם ליכולת ולחוזק שלי, כשבשבוע הראשון אחרי הניתוח הליכה איטית וקצרה ולאט לאט כל שבוע קצת יותר זמן/מרחק.
אחרי 6 שבועות קיבלתי אישור לחזור להתאמן בחדר כושר גם פה בהדרגה ולא מיד לחזור להתאמן על הבטן, אז כשהייתי הולכת לשיעורים או עושה תרגילים דילגתי על תרגילי בטן, אני חושבת שאחרי עוד כמעט חודש ואחרי שהתחזקתי עוד קצת התחלתי שוב לעשות בטן.

לפי מה שאני מבינה מההודעה שלך אתה כשבועיים אחרי הניתוח, אני מבינה שאתה לא מרוצה מהמנתח שלך וההתנהגות שלך אבל אתה והגוף שלך זה מה שבאמת חשוב, תקח את הזמן, תרגילי הבטן - זמנם יגיעו, בנתיים תתמקד בדברים אחרים בללמוד לאכול ולחיות נכון עם הניתוח החדששלך ולאט לאט גם הספורט ייכנס ויהיה חלק ממך.
אני הייתי בטטת כורסא מדופלמת, הפעילות הספורטיבית העיקרית שלי (מלבד בליסה כמובן) הייתה הוזזת האצבע בשלט והיום אני מתאמנת 4-5 פעמים בשבוע שעתיים כל פעם ועושה מגוון של דברים וארבעה מרוצים שהשתתפתי בהם, לאט לאט דברים קורים, תנשום עמוק ופשוט תכיר את הגוף שלך ואת המערכת החדשה שיש לך ויהיה בסדר, לא קל ומתסכל לפעמים אבל עם קצת עבודה והקשבה יהיה בסדר.

ghlc

New member
תודה לך

אני התחלתי בשבוע שעבר, חודש אחרי הניתוח לעשות הליכות.

בנתיים בשביל ההתחלה 30 דקות שמרגישות לי מצויין

בכל שבועיים אעלה את המרחק ואת זמן ההליכה

אין לי שום טענה שפרופ' רובין לא זוכר אותי. מן הסתם הוא פוגש עשרות אנשים ביום.

סתם היה לי מוזר שהוא שאל מתי נותחתי. טוב שלא שאל גם מי ניתח אותי ...:)

הייתי שמח אם היה מסביר יותר על איך להתנהל אבל אל דאגה - השלמתי פערים באמצעות הפורום

גברת ע

New member
אני מבינה את התסכול

אבל עם זאת, גם המנתחים שלי לא הסבירו לי על התהליך מעבר לתהליך הניתוחי פרופר והם לא זכרו אותי למרות שנותחתי בפרטי.
פשוט דאגתי להקיף את עצמי באנשי מקצוע שזה התפקיד שלהם להגיד לי וללמד אותי איך להתנהל הייתי אצל דיאטנית בריאטרית, השתתפתי בקבוצה למנותחים בריאטרים ואפילו הייתה תקופה שניסיתי ללכת לפסיכולוגית וכמובן הפורומים השונים וחברים מנותחים שהכרתי.

ולגבי הספורט, קח את זה באיזי, יהיו פעמים שתרגיש אחרי שבועיים שאתה יכול לעלות מרחק או קצב ויהיו שבועות שלא וזה בסדר גמור, גם אם תגדיל ותשנה אחת לחודש זה גם בסדר.

בהצלחה!

ghlc

New member
בהחלט

אין לי כוונה לרוץ מרתון

אני מאוד נהנה מההליכה ומקפיד לעשות אותה לפחות 3 פעמים בשבוע.

התחלתי רק בשבוע שעבר - חודש לאחר הניתוח.

אין לי כוונה " לקפוץ מעל הפופיק".

גם אני עובד עם דיאטנית בריאטרית ופעיל מאוד בפורום השני של המשורוולים

תודה לך שוב

אופירA

New member
מנהל
חודש אחרי ניתוח שרוול -

רוב הסיכויים שאתה כבר לא צריך את המנתח. אז תשכח מהפרופ'. מה שהיה - היה.
לא חדש לנו לשמוע דעות של אנשים שלא אהבו את ההתנהגות של הפרופ' הנ"ל. קיבלתי גם דיווחים על התנהגות מזעזעת (ממנותחי טבעת).
מזל שלפחות מבחינה מקצועית הוא מהשורה הראשונה.

אבל גם שמעתי כמה דעות של אנשים שהיו מרוצים מיחסו והתנהגותו עד השמיים. אז אולי אין שחור לבן, ואולי זה דו צדדי, או שזה מצבי רוח, או תלוי ציפיות של המנותח.

אני אישית כן חושבת שהתנהגות בינאישית של מנתח מקצוען חשובה מאוד. חייבת להיות תקשורת בגובה העיניים איתו. זו דעתי.
לדעתי לא יתכן שהוא יהיה אנטיפת בלי שזה יזיק לבריאותי, ולדעתי ההיפך מאנטיפת זה לא "מאמי" אלא "בן אדם נורמלי".
אז לא צריך מנתח מאמי, אבל כן צריך שהוא יהיה בן אדם נורמלי, לפחות בכל הנוגע לתקשורת בתחום שבו הוא עוסק - רפואה כירורגית.

* לא זוכר מטופלים אפילו אחרי שבוע מהניתוח - זה נורמלי לחלוטין. המטופל לא צריך לצפות שהמנתח יזכור אותו.
* מכניס אנשים לא לפי סדר השעות - נורמלי לחלוטין. יש כל מיני סיבות לכך.
* אסר לאכול פחמימות - לא הזוי כלל. יש רופאים עם הגישה הזו, ופרופ' רובין ידוע בגישה המחמירה שלו לגבי הדיאטה שלפני הניתוח, ויש רופאים עם גישה הפוכה, שלא מחייבים כלל דיאטת חלבונים לפני הניתוח, או שמחייבים דיאטה קלה ומינורית.
* הליכות קצרות אחרי שבוע או שבועיים מהניתוח, לפי מצב ההחלמה - זו הוראה תקינה בהחלט. אף אחד לא אמר לך להיכנס למכון כושר שבוע אחרי הניתוח.
עד כמה שידוע לי, ההנחיה של ד"ר סובחי מאיכילוב היא חודש / חודש וחצי מהניתוח. אתה יכול להיכנס לפורום "ניתוחי קיצור קיבה" של איכילוב ולשאול את הרופא מהצוות של ד"ר סובחי את השאלה הזו, ולשמוע את חוות דעתו. כמו כן אפשר לשאול את ד"ר רזיאל בפורום של מלב"י את השאלה הזו ולשמוע את דעתה. כמספר הרופאים מספר הדעות...
ואין צורך לשמוע את דעתו של פרופ' רובין, בפרט כשהיא לא מקובלת וקיצונית בהרבה עניינים יחסית למנתחים אחרים.

ghlc

New member
תודה אופיר

כנראה הבעיה שלי היא שלא שאלתי למה התכוון המשורר כשאמר לי להתחיל לעשות ספורט.

הליכה קצרה של מספר דקות ,גם בתוך שמן , לא נחשבת אצלי לספורט.

אני מודה לך על התגובה המנומקת והמפורטת

בוקר טוב
אוי הרובין הזה...

אין ספק שהוא "דיווה" , ככה אני נוהגת לקרוא לו.
אני מכירה אותו שנים רבות, עברתי אצלו שרוול וכך גם חברותיי ואחותי לפני כחודש.
פעם אחת הוא יכול להיות אלי הכי נחמד שבעולם, אפילו חיבוק ונשיקה
ופעם שניה הוא כאילו לא מכיר אותי....
תלוי במצב רוחו.
אבל אין ספק שהוא מנתח טוב ומיומן.
לגבי האוכל אני כבר לא זוכרת, אבל הכי טוב ללכת לפי הוראות הדיאטנית.
אני אחרי הניצוח שלי , שבועיים אחרי כבר שחיתי בבריכה ורקדתי ריקודי בטן, אז אני מאמינה שכבר אפשר לעשות ספורט וגם לאמן את שרירי הבטן.
תהנה מהירידה ומהבריאות! חג שמח

ghlc

New member
ועוד איזה דיווה

אין ספק שהוא אחד התותחים בתחום - על זה אין עוררין.

בתכל'ס אני לא מאמין שאפגוש אותו עוד הרבה אבל אני כן מתכוון להמליץ עליו לאור מומחיותו, אבל עם אזהרה מראש.

מה שבטוח - עובדת סוציאלית הוא לא....

אופירA

New member
מנהל
כמו שאני ממליצה על טבעת אך ורק אצל ד"ר אבינוח

אבל עם אזהרה מראש, שהוא לא דיאטנית ולא פסיכולוגית, ולא עבר מעולם השמנת יתר וצורך לרזות.
ועם הבהרה שלמעשה, עדיף לשאול כל אדם בחלד, כולל חסרי שום השכלה בעולם השלישי, מאשר את ד"ר אבינוח, בנושאי תזונה ופסיכולוגיה...

רותם026

New member
הכי מצחיק...

ד"ר אבינוח אמר לי אתמול שאחרי הניתוח אין בעיה לישתות קולה זירו....

קוביd1

New member
למה מצחיק....

נכון ד"ר אבינוח מרשה לשתות משקאות מוגזים , כנראה שאין הוכחה חד משמעית שזה מרחיב את הפאו'ץ.
לד"ר אבינוח יש עוד כמה תאוריות לגבי ההתנהגות אחרי הניתוח ו,מניסיון עדיף רק לשמוע את התאוריות ,ולא לבצע ,אלא לשאול פה בפורום, או את הדיאטטיקניות.
זה בהמשך ,קחי את זה לתשומת ליבך.

קובי

למעלה