שאלה לחברים

• פותח הנושא jacy1
  • פורסם בתאריך

jacy1

New member
שאלה לחברים

אני זקוק לקטנוע לנסיעה יומית בין עירונית בין צומת רעננה צפון לצומת בני דרור (8 קלומטר), לקחתי 2 שיעורי נהיגה (50 ו-125 סמ"ק) ונהנתי מאוד, ברם, אישתי מאיימת לנטוש אותי אם אנהג ברכב דו גלגלי, שאלתי לחברים, האם ניתן למצוא וספה עם סירה (לא ראיתי כבר שנים), או לחלופין מה דעתכם על הונדה גירו (תלת אופן), אשמח לכל תגובה בנושא בטיחות, עלויות אחזקה וכו.. בברכה גקי

ixmix

New member
תשובות: 1. לא. 2. לא.

1. ווספה עם סירה לא תיתן לך את יתרונות הדו"ג - הרי ממילא לא תוכל לנוע בין הטורים בתנועה צפופה, ואם אתה כבר עם 4 גלגלי, אז עדיף רכב ממוזג. 2. הג'יירו אינו בטוח יותר מאחרים, בעיקר ב"זכות" כוחו הדל - מנוע חלש אשר לא מאפשר לך לברוח ממצבים מסוכנים. יתרונו הגדול הוא שהרגליים למעלה בעצירות, יש "הנדברקס" לעצירה בעליה והוא נראה מגניב לחלק מהאנשים. אבל הא לא ממש הקטנוע שאתה צריך לנסיעה. המשך לבדוק כיוונים נוספים, מאחר וככלי תחבורה כשמדובר בקטנוע מדובר בכלי חסכוני לקניה ותחזוקה, יעיל בעיר (וכיום גם בבינעירוני), מהנה ונוח. החסרון הגדול הוא כמובן הבטיחות, אלא שרכיבה עם מיגון והשתתפות בקוסים והשתלמויות שלל רכיבה נכונה תשפר בהרבה את הבטיחות (שהיא בדרך כלל נגזרת של מקצועיות והתנהגות הרוכב). ברוך הבא לעולם הזריזים!

jacy1

New member
תודה על תשובתך, ועוד שאלה

בהנחה שזריזות ומהירות פחות חשובות לי, האם וספה עם סירה מהווה פיתרון מעשי, והאם ניתן למצוא כזה בימינו,

סולומו

New member
לא חייב "וספה", ראיתי

בתל אביב, באזור התחנה הישנה, קטנוע סאנינג אוטומטי רגיל למהדרין, עם סירה !!!. מבחינתי - הללויה, רוצה דו-גלגלי - מפרק הסירה. רק איני יודע כמה העסק חוקי.

yaloner

New member
בעיית חוקיות

לפי מה שאני יודע (אולי זה כבר שונה או שאני לא מדייק) כל פעם שמחברים או מנתקים סירה מדו"ג יש צורך בעדכון רשיון רכב.

למעלה