שאלה לחברי הפורום שילדם בדיאטת GF/C

שאלה לחברי הפורום שילדם בדיאטת GF/C

אני נמצאת בתחילת הדרך ומתחילה לביתי דיאטתGF/CF שאלתי היא:מה השינויים שאתם,ההורים,ראיתם אצל ילדכם לאחר תחילת הדיאטה?יש לציין שעל פניו אין לביתי בעיות עם יציאות[כפי שחלק מההורים ציינו] וחשוב לי לדעת מה לצפות שיקרה כתוצאה מהדיאטה אצל ביתי מבחינה פיזיולוגית ומבחינה התנהגותית.בברכת שבת שלום שלומית

neomyz

New member
ההתחלה היתה קשה, ראינו שיפור שפתי

מיד בהתחלה, ושיפור "מחשבתי", מבחינת הרעיונות שהוא היה מעלה, והדברים שהוא התבטא לגביהם שהיו מאוד מורכבים לעומת מה שראינו קודם. אבל מבחינת התנהגות, קודם כל הוא הרעיב את עצמו לגמרי לאיזה יומיים ואח"כ הרעבה חלקית לחודשיים בערך, וירד המון במשקל, והוא גם היה מאוד עצוב. כאילו מישהו רוקן את השמחה ממנו. אבל גם זה עבר, והיום השמחה חזרה למעוננו. גם אצלינו לא היו שום ענייני יציאות לא סדירות וכו'. הכל במוח.

laura ashley

New member
תשובה חלקית..

אנחנו מנסים לעשות את הדיאטה כבר כמה חודשים וזה נוראאאאאא קשה לי, זה ממש בלתי נסבל מכל הבחינות אבל הסיבה שאני נאבקת והופכת לאט אבל בטוח את כל הבית לבית GFCFSF הוא שאני מאמינה , שגלוטן וקזאין הם דברים שמסכנים !! את הבן שלי ושאסור לו בתכלית האיסור לגעת בהם ולכן אני עושה את הדיאטה, וגם אם לא אראה שינויים מיידיים אני עדיין מאמינה שאנחנו צריכים להמנע מהם לחלוטין כדי לשפר את מצבו הכללי ולשקם אותו עד כמה שניתן.

נורר

New member
הפסיקה לבהות

בתי המתוקה היתה בוהה ולא מגיבה. היה צריך לקרוא לה המון ולגעת בה כדי לקבל תגובה. זה נעלם (לא מיד) ואני מיחסת את זה ישירות לדיאטה. היום היא מאוד "מחוברת" ויודעת כל דבר שקורה סביבה. למרות זאת השינוי ביכולות התקשורתיות לא השתנה באופן משמעותי. בהתחלה הייתי מאוכזבת מ"ההצלחה שלנו" עם הדיאטה אבל היום אני מבינה שזה רק הצעד הראשון ושצריך להמשיך את כל הפרוטוקול. נורית

אריראלה

New member
השינויים אצלנו בעקבות הדיאטה

אנחנו התחלנו למשך שבועיים דיאטת קזאין ולאחריו הורדנו את הגלוטן. אינני יודעת אם יש קשר אבל חל שיפור ביכולת השפתית תקשורתית בשבועיים האחרונים (אנחנו בדיאטה כחודש). אבל דווקא היציאות הפכו רכות ותכופות יותר, כמו כן הוא אוכל פחות טוב וללא ספק ירד במשקל (במיוחד בבטן התפוחה שהיתה לו). מבחינת מצב רוח ועירנות הוא נראה טוב.

חשוב להבחין

גם אצלנו עם הדיאטה היתה ירידה של הבטן הנפוחה ושל נפיחות כללית בגפיים, בפנים. זו אולי ירידה במשקל אבל לא עם קונוטציה שלילית, ההיפך הוא הנכון. זו תגובה נפוצה שמסמנת שינוי לטובה.

השיפור היה מאד בולט

רק לאחר חודשיים של הדיאטה. אמנם לא ראינו שיפור ביציאות (תומר סובל מעצירות מגיל חצי שנה ואין שום שינוי בחלק זה), אבל ראינו שיפור מצוין בשפה. מילד שלא הצליח להגיד יותר מהברה פה ושם (בה כהשלמה לבובה, טו כהשלמה לאוטו וכו') היום הוא אומר מילים שלמות ולפעמים אפילו מצרף שתיים.

GFCF בלבד לא עזרה

היינו צריכים לעבור לדייאטות חמורות יותר כמו SCD, רוטציה ושות' בנוסף לGFCF כדי לראות תוצאות. לעומת זאת, בכל פעם שהילד אוכל משהו שאינו בדייאטה יום אחר יום (בשלב הזה, כמות קטנה פעם בהרבה זמן לא עושה הבדל ברור), רואים הבדל לרעה. זו גם הדרך שבה נוכחנו לדעת שחלק מהתוספים והתרופות אכן עובדים... כי בלעדיהם הייתה נסיגה. תמי

למעלה