שאלה לחברי הפורום

שרית(^_^)

New member
שאלה לחברי הפורום ../images/Emo107.gif

שלום, יש לי כלבת רועה גרמני מקסימה בת 8 (לא, לא טעיתי בפורום...
, שסובלת כבר כ-3 שנים מאי ספיקת לבלב (EPI), שהיא מחלה תורשתית (בלתי ניתנת לריפוי), שאופיינית בעיקר לרועים גרמנים. עקב כך, אני נאלצת לתת לה אנזימי לבלב עם כל ארוחה. אני יודעת שגם חולי סיסטיק פיברוזיס סובלים מבעיות בתפקוד הלבלב ולכן החלטתי לנסות להפנות את שאלתי אליכם. מי מכם, שמכיר את אנזימי הלבלב, בודאי יודע שמחירם מאד מאד יקר. אני מתארת לעצמי שלחולי CF יש מימון, חלקי לפחות, של קופות החולים, אך לצערי הרב קופות החולים לא מממנות, מן הסתם, תרופות לכלבים... התרופה (שמיועדת בעצם לבני אדם) שאני נותנת לכלבה שלי כרגע נקראת PANCREASE. היא מקבלת שתי קפסולות עם כל ארוחה, שלוש פעמים ביום. התרופה עובדת טוב, ומצבה די יציב. אבל... צנצנת של 100 קפסולות עולה 205 ש"ח ומספיקה לשבועיים, כך שההוצאה מגיעה לכ400-500 ש"ח בחודש רק על התרופות (חוץ מאנזימי הלבלב אני גם מוסיפה לה לאוכל קפסולה של אנזימים על בסיס צמחי, שנמכרת בחנויות טבע, בשם Multi-Enzyme Formula, שאני לא כ"כ בטוחה שהיא באמת עוזרת...). מה שרציתי לשאול זה בקשר לתרופה (אנזימי לבלב) נוספת ששמעתי עליה, בשם CREON 10000. מחירה די זול יחסית לפנקריאז (137 ש"ח למאה קפסולות, לעומת 205 ש"ח). אני פשוט לא יודעת אם רמת האנזימים של הקראון שווה לזו של הפנקריאז, והאם היא אפקטיבית באותה מידה. אשמח מאד אם מישהו מכם שמכיר את שתי התרופות יוכל לייעץ לי בנושא, או אפילו להמליץ לי על אלטרנטיבות נוספות, שיוכלו לעזור לכלבה שלי (וגם לי מבחינה כלכלית...). אני מתנצלת אם "פלשתי" אליכם לפורום בעניין שבעצם לא כ"כ קשור אליכם, אבל אני מכירה את חלקו (הקטנטן) של הסבל שאולי חלקכם חווים, דרך הכלבה לי (שחשובה לי כמו ילד...), ומרגישה הזדהות מסויימת... (^_^). המון תודה מראש והמון בריאות לכולכם !!!
 

king crimson

New member
הכלב...חברו הטוב של האדם...

שלום ...אני חולה סי מאז יום היוולדי לפני עשרים שנה וכבר הספקתי להשתמש בכמה סוגי אנזימים בין השאר בפנקריאז וקראון המדובר (יש גם קראון 25000) על פי נסיוני לגבי אנזימים אלה אין ספק שהקראון הוא הרבה יותר אפקטיבי ומאז אני משתמש בו... עד היום. כידוע לי בכל קראון אחד יש ריכוז של שני פנקריאזים ככה שסך הכל הכלבה שלך גם "תבלע" פחות תרופות וגם לך החור בכיס יהיה קטן יותר. המון בריאות לך ולכלבה שלך....(גם לי יש כלבה אז אני יכול להבין את הקירבה שלך אליה :O) ביי ביי...
 

שרית(^_^)

New member
המון המון תודה למלך !! ../images/Emo51.gif

ואו ! איזה כיף ! האמת היא שלא כ"כ הייתי בטוחה אם אני בכלל אקבל תשובה לשאלתי, ובטח שלא בכזו מהירות תגובה... המון תודה לך, קינג !!
כבר מחר אני אגש לבית המרקחת להזמין את הקריאון ! רציתי רק לודא: האם מותר להחליף בבת אחת מהפנקריאז לקריאון, או שאולי בהתחלה לתת לה אחד מזה ואחד מזה ? וגם - האם כדאי ללכת ישר על ה 25000 או להתחיל עם ה 10000 ? (אני מתארת לעצמי שה 25000 גם יקר יותר מה 10000...) בכל אופן, אני אחזור לפורום לדווח על התוצאות. ד"ש חם ונשיקות לך ולכלבה !
 

king crimson

New member
שמחתי לעזור....

ןאני באמת מקווה שאני מצליח אבל אני חושב שכדאי לך להזמין ככה קופסא אחת של קראון ולהתחיל לתת לה אותו ואם היא מגיבה לזה טוב אז להמשיך ואם לא אז לבדוק למה היא לא מגיבה לזה כמו שצריך (ישנם חולי סי אף שעדיין משתמשים בפנקריאז כי הם מגיבים אליו טוב יותר מאשר לקראון לקראון באשר לקראון 25 אלף אפילו אני לא לוקחה את זה:)O)ולא יודע למה) פעם לקחתי את זה וזה היה באמת הכי טוב בשבילי משהו כמו קפסולה של קראון 25000 מכילה בתוכה שניים וחצי קראונים 10000 ככה שזה פחות קפסולות וגם עשה הכי טוב אבל הפסיקו את זה עד ממש לאחרונה כי מצאו שזה גורם לחסימות מעי קשות מאוד בגלל הריכוז הגבוה. כאמור לאחרונה החזירו את זה לשוק אבל השאלה היא כמה זה טוב לכלבה שלך. בכל מקרה תנסי את הקראון 10000 ונקווה שזה יזעור לך ביי ביי יום טוב
 

שרית(^_^)

New member
ושוב תודה !

היי קינג, הייתי היום בבית מרקחת להזמין את הקראון, אבל אמרו לי שיש כרגע בעיית מלאי, ושלא בטוח שיוכלו להשיג... {-8 מה עושים ??? (דרך אגב, מה אתה עושה במקרים כאלה ?)
 

שרית(^_^)

New member
הגיע !

היום הגיע הקראון שהזמנתי מבית המרקחת ואפילו כבר הספקתי ללכת לקנות אותו ! אני אתחיל לתת לה אותו כבר מהיום בערב (אני אנסה להתחיל עם שתי קפסולות בארוחה), ואחזור שוב לדווח על התוצאות. תודה וסופ"ש נעים לכולם !!
 
למעלה