שאלה לחברי הפורום ../images/Emo107.gif
שלום, יש לי כלבת רועה גרמני מקסימה בת 8 (לא, לא טעיתי בפורום...
, שסובלת כבר כ-3 שנים מאי ספיקת לבלב (EPI), שהיא מחלה תורשתית (בלתי ניתנת לריפוי), שאופיינית בעיקר לרועים גרמנים. עקב כך, אני נאלצת לתת לה אנזימי לבלב עם כל ארוחה. אני יודעת שגם חולי סיסטיק פיברוזיס סובלים מבעיות בתפקוד הלבלב ולכן החלטתי לנסות להפנות את שאלתי אליכם. מי מכם, שמכיר את אנזימי הלבלב, בודאי יודע שמחירם מאד מאד יקר. אני מתארת לעצמי שלחולי CF יש מימון, חלקי לפחות, של קופות החולים, אך לצערי הרב קופות החולים לא מממנות, מן הסתם, תרופות לכלבים... התרופה (שמיועדת בעצם לבני אדם) שאני נותנת לכלבה שלי כרגע נקראת PANCREASE. היא מקבלת שתי קפסולות עם כל ארוחה, שלוש פעמים ביום. התרופה עובדת טוב, ומצבה די יציב. אבל... צנצנת של 100 קפסולות עולה 205 ש"ח ומספיקה לשבועיים, כך שההוצאה מגיעה לכ400-500 ש"ח בחודש רק על התרופות (חוץ מאנזימי הלבלב אני גם מוסיפה לה לאוכל קפסולה של אנזימים על בסיס צמחי, שנמכרת בחנויות טבע, בשם Multi-Enzyme Formula, שאני לא כ"כ בטוחה שהיא באמת עוזרת...). מה שרציתי לשאול זה בקשר לתרופה (אנזימי לבלב) נוספת ששמעתי עליה, בשם CREON 10000. מחירה די זול יחסית לפנקריאז (137 ש"ח למאה קפסולות, לעומת 205 ש"ח). אני פשוט לא יודעת אם רמת האנזימים של הקראון שווה לזו של הפנקריאז, והאם היא אפקטיבית באותה מידה. אשמח מאד אם מישהו מכם שמכיר את שתי התרופות יוכל לייעץ לי בנושא, או אפילו להמליץ לי על אלטרנטיבות נוספות, שיוכלו לעזור לכלבה שלי (וגם לי מבחינה כלכלית...). אני מתנצלת אם "פלשתי" אליכם לפורום בעניין שבעצם לא כ"כ קשור אליכם, אבל אני מכירה את חלקו (הקטנטן) של הסבל שאולי חלקכם חווים, דרך הכלבה לי (שחשובה לי כמו ילד...), ומרגישה הזדהות מסויימת... (^_^). המון תודה מראש והמון בריאות לכולכם !!!
שלום, יש לי כלבת רועה גרמני מקסימה בת 8 (לא, לא טעיתי בפורום...