שאלה לחברי הפורום

פיברו

New member
שאלה לחברי הפורום

שלום לכולם: זהו ביקורי הראשון בפורום, וברצוני לשאול שאלה: אובחנתי לאחרונה כחולה בפיברומיאלגיה, ועדיין אין לי ילדים. רציתי לשאול האם ידוע על קשר בין פיברומיאלגיה לבין בעיות בכניסה להריון ו/או בעיות במהלך ההריון עצמו ו/או סיכונים להולדת עובר פגום? האם ישנה בפורום חברה כלשהי שילדה ילדים לאחר שאובחנה כחולה במחלה? אם כן - אשמח לקבל אינפורמציה בנושא ולשמוע מעט על ההתמודדות עם הסוגיה הזו. תודה מראש.

daud

New member
אני אמנם גבר אבל...

עד כמה שידוע לי לא קיימת בעייה כזו ידוע לי לפחות על חולה אחת אשר ילדה ילד שגם אביו חולה במחלה, כמו כן יש לקחת בחשבון שרוב מוחלט של החולות כלל לא מאובחנות ולכן הן כלל לא מודעות לבעייה ומלבד זאת יש המון חולות שאובחנו רק אחרי שנים רבות ובינתיים הצליחו איכשהוא לנהל חיים מלאים כולל הולדת ילדים וגידולם.

ששרון

New member
הי פיברו, הריון

את יכולה להתקשר לעמותת אס"ף ולשאול שם. 056-375255 בטוחני שתעני בפרטים מדוייקים יותר. בנוסף, זכורני שהעמותה הוציאה בזמנו עתון שדן בהיריון , אני חושבת שתוכלי לבקש שם שישלחו לך אותו תמורת 20 שקלים (אם אינך חברה בעמותה ואז ואין לך אותו בלאו הכי). לגבי סיכונים וכו, אני מכירה מישהי שהיתה בהריון עם פיברו ואמרו לה בזמנו בביה"ח שהיא נחשבת "לידה בסיכון". המשמעות של זה דווקא "חיובית" במובן שהיא תקבל יותר תשומת לב בלידה וטיפול יותר מסור. אז אני רואה את זה לחיוב. בנוסף, אני מכירה 2 יולדות שילדו ועברו הריון תקין, וגם לידה תקינה, וכן התינוק בסדר. לא שמעתי על מקרים שיש בעיה עם הילדים בדברים כלליים. מה שכן קראתי בכל מני מקומות זה שיש סיכוי שלילד גם תהיה פיברו... לא זוכרת מה האחוזים (אחוזים נמוכים דומני), אבל זה בפירוש קיים. בנוסף, זכרוני שקראתי שבוסקילה (ראומטולוג מומחה לפיברן) אמר שבהיריון הקושי לאישה יכול להיות בהכבדה של עומס על עמוד השדרה, מה שיוביל לכאבי גב וכו'. מעבר לזה דומני שהוא אמר שלא צריך לחשוש. בקיצור, יכאב לנו בהיריון, אבל גם ככה כואב לנו, אז הילד שווה עוד יותר כאבים זמניים ועוד איך
בהצלחה שרון

פיברו והריון ../images/Emo13.gif

הרשי לי לשתף אותך בנסייוני, אני אם ל4 ילדים גדולים (נכדים בקרוב) כאשר הגדול הו בן 39 והקטנה בת 23. הילדים בריאים חכמים מקסימים יפים ותסלחי לי אבל כאן אני אפסיק כדי לא לחרוג יותר מדיי מנושא ההודעה. בקיצור על תדאגי הפיברו לא מפריע להריון, תיהני מההריון קבלי אותו השמחה ואהבה וחיבה כך ה תינוק שלך יצא מאושר שלו ועם בטחון שהוא נאהב.

למעלה