שאלה לחברי הפורום!

אבנר.

New member
שאלה לחברי הפורום!

לפני יותר מחצי שנה הייתי בלישכת הגיוס בפעם הראשונה, -בשבוע שעבר קיבלתי תאריך גיוס והיום קיבלתי זימון למבדקי "צוות אויר" -משהו יודע מה זה אומר (המיבדקים)? -מה אני עושה שם ובאיזה סגנון המיבדקים? -ועוד פרטים בכלל על זה... -תודה! אבנר.

טל עדתו

New member
מבדקי צוות אוויר

אבנר, כידוע לך בצו הראשון עברת סדרה של מבחנים פסיכוטכנים. מבחנים אלה קבוע את הקב"א שלך - מה שמפיע על עתיך הצבאי. מי שיש לי קבא מעל 54 מזומן למבדקים לצוות אוויר - שזה מבדקים ראשונים לקורס טיס. טל.

אבנר.

New member
תודה טל! אולי...

אני שמח לשמוע שהקב"א שלי מעל 54!! -אולי את/ה יודע/ת אילו מבחנים ובחינות אני העבור ביום מבדקים ל"צוות אויר"?? אבנר.

oren*

New member
המבדקים לצוות אוויר מחולקים

למספר מבחנים. מבחנים בכתב, מבחן מעשי, שיחה אישית. המבחנים בכתב הם מבחני פסיכומטרי - שאלות הגיון, מתמטיקה, תמונות והבדלים בין תמונות, פיזיקה של תנועה והיגיון פיזיקלי (אם כדור נופל משולחן, לאיזה כיוון הוא יפול אם אחת הרגליים חסרות). מבחנים מעשיים - לפרק ולהרכיב כל מיני דברים, להפעיל את שתי הידיים בכדי לצייר עם מכונה מיוחדת (יד אחת מזיזה ימינה שמאלה, יד שניה מזיזה קדימה אחורה). המבחנים אורכים מספר שעות, יש כמה מבחנים כאלה בכל זימון (לי היו שני זימונים לפני שהפלתי את עצמי מרצון). לאחר כל מבחן יוצאת חיילת ואומרת מי יכול ללכת הביתה (לא עבר) ומי נשאר בכדי להמשיך למבחנים הבאים. כמו כן באחד המפגשים רואים סרטים על חייל האוויר, עוברים שיחה אישית, שיחת גיבוש עם שאר האנשים ומקבלים מושג על השירות הצבאי בחיל האוויר. בהצלחה

Iron-Maiden

New member
תיקון

במה את מתכוונת ע"י "מעל 54", האם ל-54 ומעלה או רק ל55,56? לפי מקורות רשמיים בנים מזומנים לטייס רק עם קב"א 55 ומעלה. לבנות יכול להיות שזה אפשרי גם עם קב"א 54. אבל לגבי בנים אי-אפשר עם קב"א 54.

kitty

New member
תיקון לתיקון...

גם בנים וגם בנות יכולים לקבל זימונים לקורס טיס מקב"א של 54 ומעלה.. וזה בדוק. אגב, אם עברת את כל המבחנים יש גם מבדקים בירפ"א... שזה יחידה רפואית אוירית. ששם יהיו לך שני מבדקים ירפ"א א´ וירפ"א ב´. אם תעבור את המבדקים האלה, תקבל תאריך לגיבוש.. בהצלחה.

אבנר.

New member
תודה לכולכם! בכל אופן אם...

אם יש למעוד משהו פרטים על "מה הולך שם"/ המלצות/ וטיפים אני אודה לו מאוד.

Swoosh

New member
מבדקי צוות אויר

היי אבנר, מקווה שזה יעזור לך. למבדקים באים בין 10-20 איש, שרק אחוז קטן מהם עוברים, אצלי היו 12 ו4 עברו. היום מתחיל במבחנים פסיכוטכניים שנמשכים שעה בערך, כל מבחן נמשל 15 דקות נדמה לי ומורכב ממלא שאלות, לא מספיקים לענות על כולן ולכן ברגל שאתה רואה שהזמן הולך להגמר תסמך את כל התשובות שלא עשית באיזשהו מספר. המבחנים הם צורות, הגיון וכאלה דברים. אחרי המחנים מחכים בערך שעה, ואז קוראים לכמה ומעיפים אותם. אלה שנשארו צריכים לעשות עוד שני דברים, הראשון נקרא "המכונה"- מעיין מכונה טיפשית שנועדה לבדוק את החוש הטכני שלך והאם לחץ משפיע עלייך. המכונה מורכבת מכמה עיגולים, 4 או 5 קפיצים וכמה חלקים שמחברים בינייהם. הפעולה שעושה המכונה מאוד פשוטה, אתה מסובב את הידית ובסוף איזה גלגל שיניים מסתובב. בכל מקרה, יתנו לך דקה להסתכל על המכונה וללמוד אותה, חשוב מאוד להיות רגוע ולהתרכז, אח"כ תבוא החיילת ותפרק לך את המכונה ושתים את החלקים בצד לפי סדר מוסכם, וינתן לך 15 דקות להרכיב אותה מחדש. אף אחד לא מצליח להרכיב בהצלחה את זה, והטיפ הכי גדול שאפשר לתת הוא לשים לב לקפיצים. הדבר השני שעושים הוא מעיין לוח זז, שמעליו עפרון. בצדדים יש ידיות שאפשר לסובב, ידית אחת מסובבת לכיוון ימינה שמאלה והשניה מרחיקה ומקרבת את הלוח.הבוחנת תבקש ממך לצייר שני קווים ועיגול, והיא תמדוד זמן. אם יש לך עוד שאלות, חופשי. רפאל

one1

New member
מבדקי צוות אוויר

צריך בהתחלה לענות על כמה שאלות על דף, אחר כך צריך לסובב שני גלגלים ואז להרכיב משחקון. בהצלחה.

הידיות של הלוח

האם זה נכון שהידיות של הלוח והעפרון מסתבבות הפוך? כלומר שאם למשל תזיז את הידית למעלה העפרון יזוז מטה?

למעלה