הייתי מעורב בתאונה..
הייתי מעורב בתאונה כנוסע. לפני כשנה ו4 ימים. 17 לינואר 2004, יום שישי, אני ועוד 3 חברים יוצאים מהקולנוע בדיזינגוף סנטר לעבר הטייל. נכנסים ברחוב בן גוריון ומתחילים ליסוע לעבר הטיילת. לפנינו רמזור, אנו מגיעים במהירות של 55-60 קמ"ש והרמזור הוא ירוק מלא, בוודאות, השעה היא 02:15 לפנות בוקר, באמצע הרחוב ישנו מן אי תנועה להולכי רגל, באי תנועה זה לייד כל צומת יש מן קיוסק, בצומת שאנחנו הגענו (שכחתי איזה רחוב חוצה אותנו אני חושב שדיזינגוף לא בטוח) בצומת שהיינו לאחר מעבר החצייה יש עוד כמטר וחצי בערך של הבניין בתוך הצומת, (אנשים ממש ממש ממש מסוכן חובה להוריד בניין זה) ואיך שאנחנו מגיעים לקו של הבניין, אחד הרגעים הכי מפחידי בחיי קרו, אני ישבתי במושב הנוסע שלייד הנהג. מצד שמאל שלנו טסה לעברנו במהירות של קרוב ל-120 קמ"ש מכונית מסוג מאזדהmx5 חבר שלי הנה, היה בהלם, לא הספיק לבלום אך עזב את הגז, ואז, נשמע קול של מכת פח ובמאית השנייה קול נפץ אדיר של הכריות אוויר. פגענו בו, איך שהו בזווית של העין ראיתי את המאזדה עושה חצי צלחת (180 מעלות ונעצרת) הרכב שלנו עדיין ממשיך לדהור, הכרית אוויר של הנהג מתפוצצת והוא מבחין שהצד שלי הנוסע (איפה שאני ישבתי) שכבר חטף מכה עוצמתית מאוד בהתחלה מתקרב לעבר רכב חונה, ובמהירות מסובב את ההגה שמאלה, ואז אנחנו נעצרים. כולנו בשוק, לא מבינים מה קרה, 10 שניות שלא שומעים כלום עקב עוצמת הפיצוץ של הכריות אוויר, אנו מתאוששים ומבחינים בעשן שיוצא מהדש בורד, ארבעתנו קפצנו במהירות החוצה, כמה אנשים נגשו לעזור לנו. כיבינו את הרכב, ואז ניגשנו על הנהג ברכב השני, הוא ישר מתחיל האשים.. שאנחנו עברנו באדום, אך, הוא עבר, אני והנהג צורחים עליו על עך שהוא מאשים אותנו בטעות שלו, ואז כמה עוברי אורח באים ואומרים ללו:,הילדים צודקים, אתה זה זעברת באדום" הוא ראה שאין לו אפשרו אחרת, והודה.. קצת בלאגן מחכים שההורים יבוא לאסוף אותנו, בינתיים כל עוברי האורח, הלכו, טעות מאוד גדולה שלנו מהלחץ של התאונה הראשונה, לא זכרנו לקחת טלפון של לפחות עד אחד.. וזה מה שדפק אותנו. בנוסף התברר שהנהג הוא עורך דין בן 31 ככה שהיה קשה להוכיח המשפט את הטענה שלנו, שהיא הנכונה. רק לאחר כמה חודשים התברר לי שאפשר היה לבדוק את בקרת הרמזורים ולדעת בדיוק מה היה הרמזור באותו הדקה, אך לא זכור לנו בדיוק הדקה של התאונה :/. אנשים ראיתי את המוות לנגד עיניי עד היום אני מודה לאלוהים על כך, וגם לנהג על כך שהבחין אנו הלוכים להכנס ברכב נוסף, את המכה הראשונית, הצד הימני קיבל, איפה שאני ישבתי, המוט מתכת שסופגת את המכה, השאסי של הרכב, נפגע כבר, הוא קרס ולכן אם היינו פוגעים ברכב החונה סביר להניח שחס וחלילה משהו היה קורה לי, עוד דבר שמפחיד הוא ששבוע לפני חבר שלי סיפר לי שאחיו נהרג בתאונת דרכים ברכב מסוג מאזדה 323 לאנטיס מכיוון שכריות האויר שלו לא נפתחו, אני הייתי ברכב מסוג מאזדה 6, והייתה טראומה מטורפת, אגב גם אצלנו ברכב היה פגם בכרית אוויר של הנוסע :/. ואני מכיר עוד אדם שנכנס במעקה בטיחות ב-140 עם מאזדה 3 והכריות אוויר אינן נפתחו, נשים תזהרו ברכבי מאזדה. שמעתי לאחרונה על הרבה סיפורים משונים על הרכבים הנ"ל ועל הכריות אוויר שלהם. סעו בזהירות, היו עירניים מאוד על הכביש, ולא רק מי שנוהג אלא גם הנוסעים שברכב, צרו מן בועה כזאת שכולכם עירניים למה שקורה סביב הרכב בו אתם נוסעים, ונסו כמה שיותר למנוע תאונות. חבל להרוס את החיים, !! שבוע טוב לכולם.