שאלה לחברי הפורום:

שאלה לחברי הפורום:

הייתם מעורבים אי פעם בתאונה? כנהגים או כנוסעים?

בהחלט...

הפעם הראשונה הייתה בגיל 14 כנוסע. רכב נכנס במונית טרנזיט שנסענו בה אחרי הבר מצווה של אחי,במהירות גבוהה ועקב איבוד שליטה של הנהג ב60-70 קמ"ש שהוא נהג בטח בתוך העיר,התהפכנו על הגג,אחרי כמה סלטות.חוץ מחתכים ופצעים,למזלנו לא קרה יותר כלום. הפעם האחרת הייתה כבר בגיל 23,נכנסתי ברכב שעצר לי בפתאומיות בנתיב האצה,עקב אי הידע של הנהגת הצעירה להשתלב בצורה בטוחה בכביש החוצה ועקב חוסר תשומת לב ואי שמירת מרחק מתאים שבהם אני אשם. אין נפגעים,תאונת נשיקה ופח. והפעם האחרונה הייתה לפני כשנתיים מינוס,נסעתי מהר מידי בכביש רטוב וסיבוב חד,איבדתי שליטה,כשהתחלתי להתייצב ולנווט לשוליים,עמד שם רכב חונה ונכנסתי בו עקב אי היכולת לעצור בביטחה. שיקול דעת וחוסר תשומת לב לכביש הרטוב שלי,אני אשם באופן מוחלט. אין נפגעים,נזק כבד לרכבים שלנו. נכנסתי בו ב140 קמ"ש.יצאתי בלי שריטה והם ברחו מקירבת האוטו כשראו אותי מתקרב. אצלם הלך כל התא מטען עד הדלת ועקב סיבוב נוסף שעשיתי על המקום פגעתי להם גם בחזית הרכב ועשיתי להם נזק כבד. אצלי הלך הפינה שמאלית קידמית,כל הכנף וזהו. אלה התאונות שלי. במשך כ-11 שנים עם רישיון נהיגה.

כן כנראה...

avivbarnoy

New member
לי יש מזל...

לי אף פעם לא יצא להיות מעורב בתאונה (בלי עין הרע). אבל יצא לי הרבה פעמים כבר לחמוק ממצב תאונה ברגע האחרון- לא פעם אחת יכולתי כבר להיות מת אם לא היית מגיב מהר, אבל אני ממש רואה את זה כמזל כי אחרי הכל אני לא נהג כל כך מנוסה (למרות שיצא לי לעשות כבר קילומטרז' עצבני). אני מברך כל יום על המזל שלי שנהגים מופרעים במקרה פיספסו אותי במילימטרים בןדדים...

לא יצא לי להיות מעורבת בתאונה..

אני חושבת שמנעתי 2 תאונות בתת מודע שלי.. אני מעדיפה לא לפרט על זה

ftd1

New member
הייתי מעורב בתאונה..

הייתי מעורב בתאונה כנוסע. לפני כשנה ו4 ימים. 17 לינואר 2004, יום שישי, אני ועוד 3 חברים יוצאים מהקולנוע בדיזינגוף סנטר לעבר הטייל. נכנסים ברחוב בן גוריון ומתחילים ליסוע לעבר הטיילת. לפנינו רמזור, אנו מגיעים במהירות של 55-60 קמ"ש והרמזור הוא ירוק מלא, בוודאות, השעה היא 02:15 לפנות בוקר, באמצע הרחוב ישנו מן אי תנועה להולכי רגל, באי תנועה זה לייד כל צומת יש מן קיוסק, בצומת שאנחנו הגענו (שכחתי איזה רחוב חוצה אותנו אני חושב שדיזינגוף לא בטוח) בצומת שהיינו לאחר מעבר החצייה יש עוד כמטר וחצי בערך של הבניין בתוך הצומת, (אנשים ממש ממש ממש מסוכן חובה להוריד בניין זה) ואיך שאנחנו מגיעים לקו של הבניין, אחד הרגעים הכי מפחידי בחיי קרו, אני ישבתי במושב הנוסע שלייד הנהג. מצד שמאל שלנו טסה לעברנו במהירות של קרוב ל-120 קמ"ש מכונית מסוג מאזדהmx5 חבר שלי הנה, היה בהלם, לא הספיק לבלום אך עזב את הגז, ואז, נשמע קול של מכת פח ובמאית השנייה קול נפץ אדיר של הכריות אוויר. פגענו בו, איך שהו בזווית של העין ראיתי את המאזדה עושה חצי צלחת (180 מעלות ונעצרת) הרכב שלנו עדיין ממשיך לדהור, הכרית אוויר של הנהג מתפוצצת והוא מבחין שהצד שלי הנוסע (איפה שאני ישבתי) שכבר חטף מכה עוצמתית מאוד בהתחלה מתקרב לעבר רכב חונה, ובמהירות מסובב את ההגה שמאלה, ואז אנחנו נעצרים. כולנו בשוק, לא מבינים מה קרה, 10 שניות שלא שומעים כלום עקב עוצמת הפיצוץ של הכריות אוויר, אנו מתאוששים ומבחינים בעשן שיוצא מהדש בורד, ארבעתנו קפצנו במהירות החוצה, כמה אנשים נגשו לעזור לנו. כיבינו את הרכב, ואז ניגשנו על הנהג ברכב השני, הוא ישר מתחיל האשים.. שאנחנו עברנו באדום, אך, הוא עבר, אני והנהג צורחים עליו על עך שהוא מאשים אותנו בטעות שלו, ואז כמה עוברי אורח באים ואומרים ללו:,הילדים צודקים, אתה זה זעברת באדום" הוא ראה שאין לו אפשרו אחרת, והודה.. קצת בלאגן מחכים שההורים יבוא לאסוף אותנו, בינתיים כל עוברי האורח, הלכו, טעות מאוד גדולה שלנו מהלחץ של התאונה הראשונה, לא זכרנו לקחת טלפון של לפחות עד אחד.. וזה מה שדפק אותנו. בנוסף התברר שהנהג הוא עורך דין בן 31 ככה שהיה קשה להוכיח המשפט את הטענה שלנו, שהיא הנכונה. רק לאחר כמה חודשים התברר לי שאפשר היה לבדוק את בקרת הרמזורים ולדעת בדיוק מה היה הרמזור באותו הדקה, אך לא זכור לנו בדיוק הדקה של התאונה :/. אנשים ראיתי את המוות לנגד עיניי עד היום אני מודה לאלוהים על כך, וגם לנהג על כך שהבחין אנו הלוכים להכנס ברכב נוסף, את המכה הראשונית, הצד הימני קיבל, איפה שאני ישבתי, המוט מתכת שסופגת את המכה, השאסי של הרכב, נפגע כבר, הוא קרס ולכן אם היינו פוגעים ברכב החונה סביר להניח שחס וחלילה משהו היה קורה לי, עוד דבר שמפחיד הוא ששבוע לפני חבר שלי סיפר לי שאחיו נהרג בתאונת דרכים ברכב מסוג מאזדה 323 לאנטיס מכיוון שכריות האויר שלו לא נפתחו, אני הייתי ברכב מסוג מאזדה 6, והייתה טראומה מטורפת, אגב גם אצלנו ברכב היה פגם בכרית אוויר של הנוסע :/. ואני מכיר עוד אדם שנכנס במעקה בטיחות ב-140 עם מאזדה 3 והכריות אוויר אינן נפתחו, נשים תזהרו ברכבי מאזדה. שמעתי לאחרונה על הרבה סיפורים משונים על הרכבים הנ"ל ועל הכריות אוויר שלהם. סעו בזהירות, היו עירניים מאוד על הכביש, ולא רק מי שנוהג אלא גם הנוסעים שברכב, צרו מן בועה כזאת שכולכם עירניים למה שקורה סביב הרכב בו אתם נוסעים, ונסו כמה שיותר למנוע תאונות. חבל להרוס את החיים, !! שבוע טוב לכולם.

אומי5

New member
לא פעם ....

אם נספור רק כלי רכב מונעים אז פעמיים . פעם ראשונה (16.5)ניסתי לעלות איזה עליה קשה במחצבה עם טרקטור ...לא הצלחתי בדרך למטה הטרקטור התהפך ומעך אותי סימתי עם שלוש צלעות שבורות ורייאה מנוקבת(ז"א גסיסה ) בפעם השנייה התהפכתי עם טוסטוס ליד הקיבוץ (21) סיימתי עם שיפשופים עמוקים בכל צד שמאל . סימו לב שבשני המיקרים סיכנתי את עצמי במודע ודאגתי שלא לסכן אחרים ,לפי מתכונת זו אני בטוח שיהיו עןד אבל שוב רק כשאני לבד.... חוץ מזה גם הייתי עד לכמה תאונות דרכים ,באחת מהן סובארו DL חתכה משאית בצומת שוקת בסובארו ישבו 4 אנשים שלושת הנוסעים מתו לי בידיים אחד אחרי השני (היינו במקרה 5 מע"רים במקום) הנהג חגר חגורת בטיחות ולכן הוא סיים עםשתי סרטות ,אחת במצח ואחת קצת יותר פנימה....

sandradee

New member
פעמים כנוסעת

פעם ראשונה- באשמת הנהגת שאיתה נסעתי, עשתה פרסה במקום שלאחר התאונה התברר כאסור- ואי ידיעה כידוע לכולכם- אין פוטרת מעונש חבל שהעונש היה ש4X4 נכנס בנו בדיוק בצד שלי..... אבל הרומן שלי עם 4X4 לא נגמר כל כך מהר ובפעם שנייה בצ'ילה שכרנו רכב, נסענו בדרך עפר צרה, אנשים עמדו באמצע הכביש וסטינו, ממול הגיעה פיק-אפ במהירות מופרזת- הילוך רביעי ולא האט, אנחנו כבר הגענו לעצירה והוא דהר ונכנס בנו חזיתית * במהלך התאונות לא נהרגו בעלי חיים,וכולם בריאים ושלמים :) רק אל תנסו לעשות תאונה בחור בצ'ילה כי גם אותכם ירצו לזרוק לכלא ...

TOTAHON

New member
פעמיים בשנה האחרונה..

פעם אחת נפלתי מהקטנוע.. נסעתי לתומי במהירות בערך 40 קמ"ש וברוב טימטומי ניסיתי לסגור את הרצועה של הקסדה תוך כדי נסיעה , תוך כדי שאני רוכב אם יד אחת וביד השנייה די הסתבכתי אם הסוגר.. פתאום איבדתי שליטה ונמרחתי על הכביש.. למזלי לא קרה לי כלום רק שריטות ומכות יבשות.. דרך אגב לקטנוע חוץ מפלסטיק שבור קצת לא קרה כלום.. ופעם שנייה ברכב , זה היה בגשם הראשון השנה.. תאונת שרשרת , ההוא מלפני בלם בפתאומיות ונכנסתי בו, ושנייה אחרי זה נכנס בי מישהו מאחורה.. הרכב הלך טוטאל לוס... ומאז בעצם אין לי אמצעי תחבורה... וטוב שכך.. כי להחזיק רכב במדינה הזאת זה המון כסף.... וסיבה שנייה להתרחק קצת מכל המשוגעים.. רק רציתי לומר שאני נהג זהיר.. תמיד נוסע אם חגורת בטיחות.. תמיד נוסע במהירות המותרת , תמיד מקפיד על החוקים... ומאז התאונה האחרונה גם מקפיד לשמור על מרחק...

../images/Emo145.gif שלום

אני הייתי מעורבת פעם בתאונה אבל בתור הולכת רגל.. בדיוק כשחציתי את מעבר החצייה (בכביש מהיר
צומת רעננה) הרכבים לא כזה ראו אותי..ואז הצלחתי לעבור כמעט את כל הנתיבים ואז פתאום שמעתי אותם מתכוננים לנסיעה וואו..איך נלחצתי
הקטע שהיו שם רכבים די גדולים משאית, 2 טויוטות ואז רכב רגיל ובגלל זה הנהגת שהייתה ברכב המשפחתי האחרון לא כזה ראתה אותי...ואז היא העיפה אותי קצת..וממש לפני שהוא נתקעה לי בפרצוף היא בלמה...
זה היה מזה מפחיד
היא מאוד נבהלה...
אז הרגעתי אותה ואמרתי לה אל תדאגי אני בסדר.. ניצלתי בנס
וחוץ משפשוף בברך שלקח לו שנה להתרפא, הכל מצויין

למעלה