שאלה לחברי הפורום

ניטרוגן

New member
שאלה לחברי הפורום

שלום לכול חברי הפורום. אני מחפש את המכשיר האידיאלי עבורי. אני רוצה שתהיה לו קיבולת גדולה יחסית ושהוא יהיה דיי עמיד- אני לא רוצה להתבאס עליו בכול פעם שאני אוציא אותו מהבית או אשים אותו בתיק. אני לא מתכוון לרוץ איתו, אבל בהחלט הייתי רוצה לרכב איתו על אופניים, לקחת אותו לטיולים וכאלה. יש דבר כזה, נגן מבוסס דיסק שלא רגיש לכול זעזוע קטן? סרטים לא מעניינים אותי, אבל אני כן רוצה רדיו. יש לי אופציה לבקש שיביאו לי מארה"ב, אתם ממליצים? כי הבנתי שבארץ אין אחריות ושיש הבדלים בין הגירסאות האמריקניות והאירופאיות. עד כמה הבדלים אילו קריטיים. יש לכם מושג מהו אורך חיים של נגן מבוסס דיסק? תודה מראש

יאיר B

New member
כמה זה קיבולת גדולה יחסית?

6GB מספיק לך? - קנה H10 או איפוד מיני. רוצה 20GB - קנה H320 או איפוד רגיל. אפשר גם נגנים של IAUDIO. קרקיאייטיב טוענים בחלק מהנגנים שלהם שהם לא מיועדים לספורט. הזן מיקרו הוא נגן נחמד, אבל יקר יותר מאשר ה-H10. כל נגן מבוסס דיסקשיח רגיש במידת מה לזעזועים. לדעתי, אם תרכב על הכביש ואין הרבה קפיצות, זה לא ישנה הרבה לנגן דיסקשיח. אבל אם תרכב בשטח... לרוב הנגנים יש רדיו (אאל"ט רק לסוני אין). הנושא של הגירסאות קיים רק באיריבר. אחריות בינלאומית יש לאיפוד (דרך ידע עם הוכחת קנייה) ואפשר גם לאיריבר דרך ארקדיה (יבואנית רשמית) בתשלום של 200 ש"ח לכיסוי הוצאות המשלוח. התיקון במקרה כזה יעשה באיריבר הונג-קונג (מטה החברה) בחינם. יש הבדלים בין הגירסאות בפונקציות שונות (למשל: ב-H320 האמריקאי אין USB OTG), ב-H10 אין ספק ואין תוכנה (איריבר +). יש גם את עניין הכונן הנייד שלא עובד טוב באמריקאי. אורח חיים של נגן מבוסס דיסקשיח: הדיסק יכול להחזיק מעמד הרבה שנים (אם שומרים עליו, מבחינת טילטולים). הבעיה היא עם הסוללה הנטענת שמחזיקה בערך 3 שנים (אבל זה נכון לגבי כל סוללה נטענת שהיא).

חייב להדגיש משו. ../images/Emo26.gif

זאת לדעתי טעות נוראית להגיד "כל נגן מבוסס דיסקשיח רגיש במידת מה לזעזועים", כי זה לא מדגיש מספיק לקונה הפוטנציאלי עד כמה רגישים הנגנים מבוססי הדיסק קשיח!! הנגנים בסגנון האייפוד, מאוד מאוד מאוד[!] רגישים למכות! מספיקה נפילה אחת להרוס אותו כליל. מניסיון. [כמובן שיש יוצאי דופן, אבל להסתמך על המזל, בוא נגיד שזה לא הכי חכם.] לכן לשואל השאלה- תשקול טוב טוב אם מה שמתאים לך הוא נגן HD! זה נשמע כאילו כן מצפים לנגן העתידי שלך זעזועים פה ושם... וכשמדובר בדבר כ"כ יקר...

bitonano

New member
לא כל נגן שנופל פעם אחת נשבר...

ה-H10 שלי נפל יותר מפעם אחת והוא כמו חדש.. זה שהאייפוד כזה רגיש לשריטות ולנפילות זה לא אומר שכולם ככה...

כתבתי שיש *מקרים* יוצאי דופן

שים לב- מקרים, לא נגנים[!]. כי לך פשוט היה מזל לדעתי, וגם הH10 עם נפילה אחת חזקה מדי, לא במקום יתקלקל. אל תשכח שHD הוא דבר מאוד מאוד רגיש ומאוד מאוד לא "מיועד" להיות נייד, לא יעזור כלום.

bitonano

New member
לא עד כדי כך... מנפילה אחת או שתיים

לא יקרה כלום... גם רצתי עם הנגן שלי לא קצת... ויש לי חברים שבדיוק כמוני... אתה סתם עושה פיל מעכבר... הם לא כאלה רגישים, למרות שאין ספק שפלאש יותר עמיד..

לדעתי אין פה וויכוח..

ואני לא רוצה ליצור אחד כזה, אבל רק תסכים איתי על כמה דברים- 1. קיימת אפשרות סבירה ביותר בנגן HD שהוא ימות אחרי נפילה. 2. אני לא מתווכח עם מה שאתה אומר, אבל זה מאוד לא חכם להגיד את זה למישו, כי אתה בעצם מטעה אנשים, ויכול לגרום להם לחשוב שאפשר לרוץ עם נגן כזה [שיא הלא מומלץ!!!] ושזה לא נורא אם הוא יפול. וזה כן נורא. לא משחקים [לדעתי כן?] עם מכשיר שעלה 1000 שקל [או כפליים.]

ועוד משו אליך אישית-

אני לא עושה שום פיל מעכבר, והם בהחלט *כן* כאלה רגישים, ואם אתה תתעקש להשאר בדעה שלך, אל תתפלא אם אחרי שנה גם הH10 שלך ימות. ותקן אותי אם אני טועה, אבל בטח הנגן שלך ברשותך מספר בודד של חודשים, ואתה לא יכול לשפוט את רת העמידות שלו אחרי כזו תקופה מסכים? ובשימוש לא זהיר נגן HD לא ישרוד מעבר לשנתיים, ולא יודע אבל הייתי מתבאס אם מכשיר שהשקעתי בו כ"כ הרבה כסף [וכן, 200$ לא הולך אצלי ברגל בכלל] לא היה מחזיק לי יותר משנתיים. ובאמת, אני לא בא לתקוף, רק להמליץ לך מניסיון אישי [הייתי טיפש ולמדתי בדרך הקשה.] (-:

bitonano

New member
הבטריה גם ככה אחרי שנתיים הולכת

פייפן וצריך לקנות חדשה שכבר כדאי במחיר לקנות מכשיר חדש. ויש לי חצי שנה בלי בעייה אחת אפילו... חוץ מזה שלא אמרתי שמומלץ לרוץ עם כזה דבר ואני האחרון שיגיד כזה דבר. לספורט= פלאש... פשוט יש הגזמה שזה ש-HD לא עומד בשום זעזוע או נפילה וזה גם מטעה אנשים.

ניטרוגן

New member
אני מבסוט שפתחתי כאן דיון פורה

על אחת הנקודות שהעלתי כאן וזאת בדיוק אחת ההתלבטויות שלי. אני רוצה להינות מהמכשיר ולא לדאוג לו כול הזמן, שמא יקרה לו משהו. אז מה, כול אלה שיש להם נגן מבוסס דיסק מסתובבים איתו עטוף בצמר גפן? אני שואל את זה ברצינות, כי זה אחד השיקולים שלי. כדאי להשקיע מעל 1000 ש"ח ולחשוש או עדיף להתפשר על חלום "ספריית מוסיקה שלמה במכשיר קטן" ולקנות נגן פלאש ובתמורה לקבל ראש שקט ואופציה לעשות איתו כול מה שאני רוצה בעצם?

יאיר B

New member
הנגן שלי לא נמצא בצמר גפן...

אני משתמש בו כמו בנגן פלאש (אם כי אני לא עוסק בספורט). מעולם לא דאגתי לשמור עליו יותר מדי, אבל אני מקפיד שלא לזרוק את התיק סתם על הריצפה, את הנגן לשמור בבית בקופסא במגרה (שלא יפול בטעות מהשולחן), אם אני לוקח אותו לאיזה מקום - הוא תמיד נמצא בתוך נרתיק מרופד (ובדרך כלל תלוי עלי, כמו תיק צד). אני לא רוכב על אופניים (לא יודע
) ולא רץ (מתעצל), אבל הוא בהחלט בא איתי לכל מקום שאני הולך אליו (אפילו טיולים באתרים ארכיאולוגיים - אני סומך על הנרתיק שהוא נמצא בו). לחורף הממשמש ובא אני אקנה לו שקיות עם סגירה מיוחדת שאפשר לקנות בריקושט וכך הוא לא יהרס מרטיבות וגשם. למה שהוא יפול לך? אתה כזה לא אחראי? אגב, הדאגה היחידה שיש לי לגבי הנגן היא שאני אשכח אותו איפשהו (אני מאוד שכחן....).

יאיר B

New member
התכוותי ש...

"הזן מיקרו הוא נגן נחמד, אבל יקר יותר מאשר ה-H10" כלומר: המיקרו יותר יקר מ-H10 או: H10 יותר זול מהמיקרו. איך שתרצה.

למעלה