שאלה לחברי הפורום

רותי57

New member
שאלה לחברי הפורום

קבלמו עובדת זרה בשעה טובה, וכולנו מחבבים אותה יאוד. היא לו ג'דה אך נעימה ואני שמחה שאמי אוהבת אותה. כי את הקודמת היא זרקה מהבית. ועל זאת כבר כתבתי כי אבי "מתחיל" איתה. היא בכימי ראשון נפגשת עם חברותיה ו"מחכימה" מבחינת תנאי העבודה. אנו סיכמנו עם חברת כוח אדם כי העובדת תקבל 600$ לחודש עבור שני האנשים. כאשר היא הגיעה וראתה כי צריכה לעבוד עם שניים מאוד התרגזה, וביקשה מיד כי נוסיף לה כסף . המטחתי לה כי אם נהיה מרוצים ממנה נוסיף לה כעבור חדש קצת כסף (אני חשבתי על 50$ נוספים אך לא אמרתי לה) ובאמת אני מתכוונת החדש להוסיף לה את הכסף. אך כל פעם שהיא חוזרת מהפגיות עם חברותיה היא מספרת שזאת מקבלת 700 וזאת 750, הן חייבות להזיר חוב לחברות כוח אדם שהביאו אותן בס"ך 4000$ ינוסף 10% ריבית ליודש, פשוט פשע מצד כוח אדם לגבות סכום כל כך גבוה. היא ממורמרת ועוברת משבר מעצם העבודה הלא נעימה הזאת, עם זקנים שצריך לרחוץ אותם , לנגב להם, והפרידה מהמשחה .כל זה משפיע. האם אמי צריכה להוסיף לה כסף ואם כן כמה לדעתכם.

ענתי44

New member
רותי 57 יקרה../images/Emo24.gif

אכן סוגיה לא קלה. אם את חשבת על 650 דולר, והעובדת מדברת על 750 דולר ההגיון אומר שתגיעו לעמק השווה 700 דולר.תראי, אני עדיין לא הגעתי לשלב של עובדת זרה ולכן אני לא בקיאה בתמחור של העסקת עובדת זרה. ברם, 700 דולר עבור טיפול בשני אנשים נראה לי לא מופרז. באשר למה שעובר על העובדת, הרי מובן שהניתוק ממשפחתה ומולדתה לא קל, תנאי העבודה מכבידים ( וכאן אני עונה לך בקריצה מחוייכת של בעלת נסיון כעובדת זרה בעצמי זה קשה) העובדה שהן חייבות לחברת כוח אדם גם מוסיפה לה כעס. ובטח שחברות שלה שזורות מלח לפצעיה. יחד עם זאת, היא באה לכאן מבחירה. לעבוד עם אנשים חולים ולכן את מצידך צריכה לצפות ממנה למאה אחוז תיפקוד ולמתן יחס של כבוד וטיפול מסור. לא פחות!!!

ronnyw

New member
תשובה לרותי, חלק ב'

לגבי חלק ב' – רמת השכר. הרי לך הנתונים הפרטיים שלנו, על מנת שתהיה לך דוגמא: העובדת הנוכחית שלנו הגיעה פני קרוב לשנתים לטיפול באבא שלי. גם אימא שלי כבר היתה פגועה, אבל איכשהו תפקדה. העבודה לא כללה (ןעדיין לא כוללת) החלפת חיתולים ורחצות במיטה. רק סיוע במקלחות. לפי הנחיית חברת כח האדם שילמתי 600$ + התנאים שיפורטו בהמשך. במשך הזמן העלתי לה את השכר כמה פעמים (א. כי הייתי מאוד מרוצה ממנה. ב. המצב של שני הורי התדרדר, והעבודה שלה הפכה קשה ותובענית יותר ויותר). וכיום שכרה 750$ לחודש. חוץ מהשכר היא מקבלת: הוצאות נסיעה לכל סוף שבוע (גם אם נשארת בבית), הוצאות טלפון, 250 ₪ לכל שבת שנשארת בבית, 250 ₪ לכל יום חג שנשארת בבית, ביטוח בריאות, ביטוח תאונות, בטוח לאומי. (הערה – היא נשארת בסופי שבוע רק כי רוצה. בעיקרון היא אמורה לצאת כל שבת וכל חג. ) מידי חג (שלנו – ראש השנה ופסח) וביום ההולדת שלה אני נותנת לה מתנה אישית. בסוף שנת עבודה (עד כה זה קרה רק פעם אחת) אני משלימה ימי חופשה, ימי הבראה וכו' – על פי הנחיית חברת כח האדם. בנוסף אני מקפידה לספק לה תנאי מחיה הוגנים. יש לה חדר משלה (אני יודעת שזה לא אפשרי בכל בית) עם מיטה וארון שלה, מכשיר טלביזיה וערוץ כבלים, שמיכות ומצעים, תנור חימום ומאוורר. בסך הכל העלות גבוהה מאוד (ומעיקה מאוד מאוד), אבל היא שווה לנו כל גרוש. מקווה שעזרתי.

ronnyw

New member
תשובה לרותי, חלק א'

אחלק את תשובתי לשני חלקים: א. התייחסות לנושא חברות כח האדם שעלה ב. רמת השכר שנהוגה במקרה שלי. לגבי חלק א': אני מעסיקה עובדות זרות חוקיות (אצל הורי) כבר כמעט שלוש שנים, ועובדות נקיון לא חוקיות אצלי בבית כ-10 שנים. אני מתייחסת לעצמי כמי שמכירה את הנושא. הצרה הצרורה הזו של עובדים לא חוקיים, משטרת ההגירה וכל הקשור, היא תולדה ישירה של חוקי מדינה מטומטמים וחברות כח אדם תאבות בצע. כפי שאמרה העובדת שלך, חברת כח האדם מקבלת סכום נכבד עבור כל עובד שהיא מביאה ארצה (אני לא בטוחה אם 4,000$ - אבל הרבה. בתוכנית בטלביזיה דברו על 5,000$!!. העובדת של הורי שילמה – לפני שנתיים – הרבה פחות). לכן לחברת כח האדם אינטרס מובהק להביא כמה שיותר. לכן הן תמיד משכנעות לקוחות – כמוני וכמוך – שכדאי לקחת עובדים חדשים. מגיעה עובדת, מתייצבת במקום עבודתה ועושה את מלאכתה. אם לא שפר מזלה, והמעסיק נפטר (מה שקורה הרבה בסוג זה של עבודה...), חברת כח האדם לא מוצאת לה עבודה אחרת (או משתדלת מאוד לא למצוא, על מנת שתוכל להביא ארצה עוד עובד חדש, שמשלם עוד כמה אלפים....). העובדת הזרה מוצאת את עצמה אחרי חודש במעמד של "לא חוקית", ללא מקורות פרנסה, ללא כרטיס חזרה הביתה, עם תחושה שלא קיבלה מה שהובטח לה (ושעבורו שילמה הרבה כסף) ויורדת למחתרת. ככה "נוצרים" עובדים לא חוקיים. רוב ה"לא חוקיים" שהעסקתי בארץ התחננו למצוא עבודה חוקית בסיעוד, שלשמה הגיעו. לכי תעמדי בשדה התעופה, ותראה איך עובדים משולחים הביתה בדלת אחת, וחדשים (ששילמו הרבה כסף לחברות כח האדם !!) נכנסים בדלת השניה. למה לא לבצע "שידוך" בין העובדים הישנים לבין המשרות החדשות? למשרד העבודה או התמ"ת פתרונים (שקשורים כנראה לחברות כח האדם והאינטרסים שלהם). הסתייגויות: א. אסור להכליל. קיימות חברות אנושיות יותר ואנושיות פחות. ב. אני מכירה רק את תחום עובדי הסיעוד, אינני מכירה את תחום עובדי הבנין או החקלאות, אבל נראה לי שזה די דומה. ג. יש גם עובדים "לא מוצלחים" שבחרו בדרך הזו – הלא חוקית – לתועלתם. אבל אני בטוחה שאני קולעת לרוב המקרים. אגב, זו גם הסיבה שאני ממשיכה להסתכן להעסיק עובדות לא חוקיות, מין מחאה שלי מול העוול שנעשה להן (וגם – מחסור נוראי בעובדות משק בית ישראליות. הגירוש המאסיבי לא גרם לישראליות לעסוק בעבודה הזו יותר מאשר בעבר, אבל זה כבר נושא לדיון אחר).

zs1957

New member
תגובה לרותי57

רותי יקרה, אל תוסיפי לה כלום כעת. לפי התיאור שלך אני הייתי מפטרת אותה היא לא מתאימה לעבוד עם חולי אלצהיימר. בכסף שאת משלמת עלייך לקבל עובדת הכי טובה ללא כל בעיות משמעת ובעיות נפשיות. את זכאית להחליף את העובדת באם אינה נראית לך. חלברתכ"א חייבת לספק לך עובדת אחרת. בתום השנה הראשונה עלייך להוסיף לה 50$ ולהעלות את שכרה. כמו כן עלייך לשלם לה בתום השנהב הראשונה חופש והבראה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

למעלה