שאלה לחברי הפורום

o m e g a m bip

New member
שאלה לחברי הפורום

היי, אני קורא כבר כמה שנים בפורום שלכם ומאוד נהנה מכל העידכונים והחדשות לגבי ההתפתחות של הארץ שלנו. לא מזמן התגייסתי לצה"ל, ותפקידי בכוח הוא מש"ק חוויה - שמטייל בארץ ומסביר לחיילים על הארץ ה"מדהימה" שלנו. בין השאר שולחים אותי גם למשימות הסברה לעולים חדשים איתם אני מטייל ברחבי הארץ. בחודשיים האחרונים נוצר אצלי הרושם שהפורום מתרכז יותר מדיי בתל אביב וערי החוף הצפוניות לה, בעוד ההתפתחות המרשימה ביותר והמבטיחה ביותר מתקיימת דווקא בערים ה"חדשות" יחסית - מודיעין, אשדוד, אשקלון. השבוע הייתי גם בתל אביב וגם בערים הנ"ל, ונדהמתי לראות את הצפיפות האיומה, את הלכלוך והזוהמה, הכבישים הפקוקים, הבתים הנוטים ליפול ומגולפי הצבע שקיימים בת"א, לעומת השכונות החדשות, המרווחות, הנקיות ונטולות הפקקים שיש במודיעין, את קו החוף היפה והשכונות החדשות שיש באשקלון ואת פרויקט המרינה באשדוד, עם הבניינים הגבוהים, היכל התרבות החדש, כיכר המפרשיות ומגדלי המרינה. לדעתי דווקא העיר שהולכת להיות המובילה של ישראל בשנים הבאות תהיה אשדוד: נמל חדש שמתחרה בחיפה, עיר מתוכננת שנעים לבקר בה הרבה יותר מאשר בתל אביב, וסיטי חדש, מרווח ופתוח (שכמו שאמר אמש ראש העיר לעולים החדשים) מיועד להיות עתודת קרקע שבה ייבנו גורדי שחקים במקבץ שיהפוך את אשדוד לעיר הדגל של ישראל. השאלה היא, מדוע ההתמקדות הכ"כ צרה הזאת בתל אביב, לדעתי העיר הזאת בשנים הקרובות לא תפתור את הבעיות של עצמה, ואילו בערים אחרות העתיד נראה ורוד הרבה יותר?

eyalmel

New member
בתל אביב מתרכזת רוב בנית המגדלים

אז החלק היחסי שלה בפורום גדול. כשבונים מגדלים בערים אחרות גם הם מקבלים התיחסות (ראה שירשורי ב"ש), בהנחה שיש משם גולשים שמעוניינים לחלוק איתנו...

fireman

New member
אלא אם חברי הפורום כבר הוציאו

להם את כל החשק עוד לפני.

תוכון1

New member
איזה מגדלים כבר יש באשדוד?

אין ספק שלאשדוד עתיד מאד מזהיר והעיר מתפתחת בקצב מטורף ואולי גם איכות החיים שם גבוהה מחלק מהמקומות בת"א. ברם, כמדומני השם של הפורום הזה הוא 'גורדי שחקים' ועוסק בנושא הזה. אשמח אם תמצא לי גורד שחקים "אמיתי" באשדוד. גם אם יש כמה כאלו [שבמקרה הטוב מגיעים אולי לגובה של 20 קומות] הם משעממים, דומים לעוד מליון אחרים ואין בהם שום דבר מיוחד. תסכים איתי שמגדלים כמו אלו שבבורסה בר"ג או בסיטי של ת"א יש מעט מאד בארץ, והם בטח לא מצויים באשדוד, אשקלון או מודעין. צר לי.

תוכון1

New member
"למה צריך גורדי שחקים"?

אולי לא צריך, אבל שים לב באיזה פורום אתה כותב, אדיוט.

Amit Avigour

New member
מה זה קשור?

מישהו אמר שבאשדוד לא יהיו גורדי שחקים, אז שאלתי למה מודדים עיר על פי גובה הבניינים. ואל תקרא לי אידיוט. וגם זה שכותבים פה על איצטדיונים ועל פרוייקט הדקל בדובאי, זה בכלל לא קשור.

תוכון1

New member
לא שופטים עיר לפי ג"ש

אבל מה לעשות שהפורום הזה עוסק בבניינים וגורדי שחקים, לכן במקרה הזה, לדעתי, אין כל כך מה להתעסק באשדוד.

Amit Avigour

New member
אז למה אתם מדברים על אצטדיונים

ועל אי הדקל? זה ל-א יותר קשור לגורדי שחקים מאשר אשדוד.

תוכון1

New member
אני לא הייתי מאלה שדיברו על כך

חוץ מזה, עכשיו לאחר שקם פורום פיתוח ותשתיות, אני מניח שהדיונים מהסוג הזה יכולים לעבור לשם.

SatanD

New member
ומאיפה אתה כבודו הנכבד?

מי שיוצא בהצהרה כמו שלך, באמת אדיוט.

Amit Avigour

New member
אני?

מבאר שבע השקטה שיש בה הכל חוץ מאנשים מגעילים, סרחון, לחות, פקקים, דירות חדר ב400 דולר וגורדי שחקים. את אלו אין בה.

תוכון1

New member
עדיף לשתוק ולהיראות טיפש

מאשר לדבר ולהוכיח את זה

SatanD

New member
באמת מקום נהדר לגור בו

סליחה שהתפרצתי עליך, באר שבע היא באמת עיר הראויה לציון לשבח על איכות החיים הגבוהה שבה.

oren*

New member
שם הפורום "גורדי שחקים"

עבור טיולים וערים בארץ ישנם פורומים ייעודיים, כאן מתייחסים לנושא הגובה אם באשדוד ואם בניו יורק. לגבי "מיועד להיות עתודת קרקע שבה ייבנו גורדי שחקים" - כיצד אפשר להתייחס למשהו "מיועד"? איך נראים גורדי השחקים שם? מה יהיה הגובה שלהם? מי היזם? מי האדריכל? כמה מעליות בכל מגדל? האם יהיה שימוש בטכנולוגיה מתקדמת? אולי בכלל גורד שחקים הוא מגדל בן 12 קומות בסביבה של בתים פרטיים? ההתמקדות מתחלקת בין תל-אביב ורמת גן (במקרה יצא שבהן יש ריכוז של מרבית גורדי השחקים בישראל), כך שהיא לא כל כך צרה (בהשוואה לארה"ב - כמה אנשים מדברים על גורדי השחקים של סיאטל ולוס אנג'לס לעומת ניו-יורק?).

למעלה