שאלה לחברי הפורום

צביקה777

New member
שאלה לחברי הפורום

שלום לכולם אנחנו בשבוע 17 בהריון תאומים לא זהים אחרי טיפולים הורמונלים. במהלך סקירה ראשונה התגלה קלאבפוט ברגל ימין של אחד העוברים. אין רקע משפחתי לקלאבפוט. הדילמה שלנו כרגע האם לעשות דיקור מי שפיר על מנת לוודא שזה לא קשור לבעיה רחבה יותר. לפי יעוץ גנטי הסיכוי לבעיה כרומוזונלית הוא 5% ומצד שני הסיכוי להפלה של שני עוברים הוא 1%. מה עשיתם כאשר גיליתם בסקירה שיש לילדכם קלאבפוט? האם עשיתם בדיקת מי שפיר למרות הסיכון? האם מישהו עשה בדיקת מי שפיר וכתוצאה מכך נגרמה הפלה?

פרלמנים

New member
../images/Emo20.gifשלום וברוכים הבאים../images/Emo20.gif

ראשית כל, הכי חשוב שיהיה במזל טוב ובשעה טובה
אני ג'סיקה, אמא לדניאל בן 9 חודשים כמעט. נולד עם ק"פ דו צדדי שאובחן בשבוע 15 להריון. עשיתי מי שפיר והיה לי ברור שאני עושה מלכתחילה. לפני דניאל היה לי הריון שהופסק בגלל תסמונאת דאון, לכן, וגם בגלל הק"פ, בדקתי מי שפיר בהריון של דניאל, ואבדוק גם בעתיד בכל ההריונות שיבואו עלינו לטובה. הנה קישור לשאלה מאוד מאוד דומה שנשאלה בשבוע שעבר כאן-שם תוכלו לקרוא מגוון תשובות לשאלתכם. שאלו את עצמכם כמה שאלות חשובות: 1.האם קיבלתם ייעוץ גנטי מקצועי ומהימן כי יש יועצים גנטיים שאינם "ידידותיים" לקלאב פוט. (ניסוח עדין) 2.מי אמר שהסיכוי לבעיה כרומוזומלית הוא 5%? חשוב שיעמוד משהו אמין מאחורי המספר הזה. לנו למשל, אמרו 2%. 3. בדיקת מי שפיר, (אני יודעת לגבי בהריון חד עוברי) אם מבוצעת בידיים מיומנות ומלווה במנוחה, יש פחות מ- 1% סיכוי להפלה. מאחלים לכם המון המון בריאות והצלחה
תעדכנו ותישארו בקשר, אנחנו כאן ג'סיקה

ברוך הבא..

כפי שענתה גסיקה, בידיוק לפני שבוע הייתה שאלה דומה בפורום האם לבצע או לא מי שפיר אני טוענת שאם מלבד הקלאב פוט, הכל בסדר וגיל ההריון של האישה הוא תקין ולא גבולי, לא הייתי עושה... הייתי באותה קלחת אומנם עם עובר אחד ועשיתי מי שפיר מכוון שמלבד הבעייה הזו, הקלאב פוט, אבחנו איזו תנוחה לא נכונה של הראש ביחס למנח הגוף והעדיפו לשלול בעיות באמצעות הבדיקה. היום ברוך השם, העוברון בן ארבע וחצי והכל בסדר מלבד קלאב פוט בהצלחה ותעדכנו אורית

צביקה777

New member
תשובה לאורית

מצבי קצת יותר מורכב משלך.אני בת 32, הריון ראשון לאחר טיפול הורמונלי(לא הפרייה אבל גם זה לא היה קל) והדילמה כפולה כי מדובר בתאומים כאשר אחד מהם בריא..ואם חס וחלילה תהיה הפלה בעקבות הדיקור אאבד את שניהם. אגב עשינו את כל הבדיקות הגנטיות האפשריות, אפילו SMA והכל היה תקין.

אם הכל נראה תקין

ואובחן רק קלאבפוט אני לא הייתי עושה לא שווה את הסיכון ולו המזערי.. בהצלחה

ilana k

New member
שלום.

ברוכים הבאים. אני לא עשיתי מי שפיר, החלטתי שאני סומכת על עצמי. אם עשית את כל הבדיקות חוץ ממי שפיר וכולם היו תקינות אני לא חושבת שאת צריכה לעשות את הבדיקה. בכל מקרה. בהצלחה

חדוה7

New member
מי שפיר

אנחנו גילנו בשבוע 15 שיש לעובר קלאפ פוט ברגל ימין היתה לנו הפלה טבעית בשבוע 7 לכן החלטנו לבצע מי שפיר הגענו לבדיקה עם הרגשה שהכל בידי שמים למאמינים ואם התינוקת מיועדת להגיע לעולם היא תגיע בכל מקרה בהצלחה

פרלמנים

New member
ערב טוב

ראיתי את תשובתכם לאורית, ואני מבינה מאוד את הדילמה. הרשו לי לענות שוב: זה הריון מאוד יקר וברור שאתם דואגים וחוששים. מקווה שהייעוץ שאתם מקבלים (גנטיקה, רופא נשים, אולטרסאונד וכו') מקצועיים ותומכים בכם. אף אחת מאיתנו לא יכולה להגיד בוודאות מה עדיף, כולנו יוצאות מנקודת המוצא של מה שעברנו, והתרגום שלנו למצב משתנה לפי העבר שלנו, הלידות/הפלות/הריונות שלנו, ילדים. אני יכולה להגיד מהניסיון האישי שלי שבדיקת מי השפיר איננה מפחידה כמו שחושבים. ואני מחדדת: אני לא אישן טוב בלילה אם לא אעשה את הבדיקה הזו בכל ההריונות שלי. אולם כבר אמרו רבים לפני- שגם אם יש סיכוי של אחוז אחד... כשזה קורה לך-זה מאה אחוז. הרשי לי לשאול: חוץ מהבדיקות הגנטיות, שלא תמיד רלבנטיות לק"פ, האם עשיתם שקיפות עורפית, אקו לב עובר, סקירות ממוקדות לאזורים "החשובים" (מוח, לב וכו), גודל העובר תקין? יש תזוזה באצבעות הרגליים? תזוזה של מפרקי הרגליים? גודל הגפיים תקין? אם כן, קחי בחשבון שלרוב, כאשר הק"פ הוא ממצא מבודד, הוא באמת "רק" אורטופדי. אולי זה יעזור לך להחליט?! ולגבי הקלאב פוט- כשתגיעו לגשר, נעזור לכם לחצות אותו בכיף ובשמחה. רעיון: שלחי מסר לכינוי "אמא מודאגת ומוטרדת"- לה יש תאומים שלאחד מהם יש ק"פ והיום הוא שחיין מצטיין ומקסים. היא יכולה לתת לך קצת טיפים לדעתי. לילה טוב, שלחי גם לי מסר אם תרצי לשוחח טלפונית. אשמח! ג'סיקה

צביקה777

New member
תשובה לפרלמנים

עשיתי שקיפות עורפית - 1 מ"מ, הסקירה היתה תקינה ( מבחינת שאר האיברים: מוח לב כליות וכו) גודל העוברים תקים (לדברי הרופאה הם מתפתחים יפה) פעילים(למרות שעדיין לא הרגשתי..) גודל הגפיים תגים והם מזיזים רגליים.. ידיים. גם הגנטיקאי טען שרב הסיכויים שזה באמת ממצא בודד..אבל יש סיכוי של כ5% שזה משהוא חמור..

פרלמנים

New member
עד כה נשמע טוב

כמה דברים: אוטוטו תתחילי להרגיש... זה ממש תיכף... בהתחלה צריך טיפה להתרכז, זה כמו דגיגים קטנים בבטן התחתונה
מי הגנטיקאי? על סמל מה חישב את האחוזים? האם מסתמך על סטטיסטיקות של ק"פ ? אם אתם נוטים לא לעשות את הבדיקה (מי שפיר), לדעתי תפעלו להלן:
בסקירה השנייה (שבוע 22 בערך?) תבקשו סקירה מורחבת, מגיע לכם על חשבון הקופה בגלל הק"פ. (אם אתם בכללית) ותדאגו שיעשו לכם סקירה טובה טובה.מאיפה אתם בארץ? אוכל להמליץ אולי...
תבקשו אקו לב עובר-זה אולטרסאונד פשוט, אבל חיוני.
בקשו עוד אולטרסאונד אחד לפחות שמתמקד ברגליים (תזוזה וכו) עמוד שדרה, לב, מוח. ומעקבי גדילה שוטפים. אני הייתי "מחוברת" למכונת אולטרסאונד ועשיתי המון המון סקירות ומעקבים, כדי להרגע. ושוב, אל תשללו מי שפיר. זה ייתן לכם המון המון שקט נפשי. אנחנו כאן
לילה טוב, ג'סיקה

צביקה777

New member
בוקר טוב פרלמנים

אנחנו מהצפון. את הסקירה השניה נעשה בשבוע 24 אצל ד"ר בורנשטיין(נחשב לאחד הטובים..) הוא יעץ לנו לחכות עם הדיקור עד אחרי הסקירה השניה, אבל רופאת הנשים טענה שלא כדאי לחכות. כי בשבוע 25 הסיכוי ללידה מוקדמת גבוה יותר ואם נחכה לשבוע 30 לא יאשרו לנו דיקור רק בגלל CF. שזה מה שחשבנו לעשות מלכתחילה.

פרלמנים

New member
בוקר אור צביקה../images/Emo42.gif

כמו שראיתם ענתה לכם אמא לתאומים-נתנה רעיון מהניסיון שלה. מקווה שזה עזר. האם "שווה" לחכות עד שבוע כ"כ מתקדם עם הבדיקה? באמת תשקלו הפסקת הריון בשלב כזה? במקביל, באמת ממליצה לפנות במסר כפי שכתבתי בהודעה הקודמת, לאמא של התאומים גיל וניר. (אמא דואגת ומוטרדת) האם יש לכם תור לאקו לב? מומלץ מאוד. אם אפשר לשאול, בעניין מי השפיר, נטיית הלב שלכם היא כן או לא? יום מקסים ושקט, ג'סיקה

אנגלה3

New member
שלום וערב טוב

שמי אנג'לה, בת 33, אמא לשחר בן 4 חודשים עם ק"פ ברגל ימין, גם אנחנו גילינו את הק"פ בסקירה בשבוע 16, וגם לנו המליצו לעבור את כל הבדיקות. אנחנו החלטנו, אחרי לבטים, כן לעשות את בדיקת מי השפיר למרות שכל הבדיקות הראו שהכל תקין וזאת בכדי להיות בטוחים עד כמה שאפשר שהבעיה היא לא מעבר לאורטופדית. כמו שג'סיקה רשמה לכם, אף אחד לא יכול לומר לכם מה עדיף, כל אחת וההיסטוריה שלה. הכי חשוב שתהיו שלמים עם ההחלטה, מה שתהיה. אני יכולה לחזק את ג'סיקה ולומר שהבדיקה עצמה לא מפחידה כלל, והמנוחה שאחריה חשובה מאוד, לפחות 3 ימים של מנוחה מלאה ללא מאמץ מיותר. בהצלחה בהמשך הדרך
.

זהבה29

New member
לצביקה.

אנחנו החלטנו לעשות בדיקת מי שפיר כדי להיות רגועים יותר. חשוב למצוא רופא במיוחד טוב לבדיקה. בהצלחה,זהבה.

nush האחד

New member
האם מדובר ב-2 שקי הריון?

למיטב ידיעתי, כאשר מדובר בתאומים לא זהים, מדובר ב-2 שקי הריון, לא?! (תקנו אותי אם אני טועה...) יש לי חברה שעברה דיקור מי שפיר עם תאומים לא זהים. היא (וגם אני) עשתה את הדיקור אצל פרופ' ליפיץ שמתמחה אגב בדיקור תאומים. אם תחליטו "ללכת על זה" ולבצע את הדיקור (שלדעתי האישית הכרחי בכל הריון) אשמח לתת לך את הפרטים שלו. בהצלחה!!

yerez678

New member
אני עברתי דיקור עם תאומים לא זהים

שלום אני אמא לתאומים לא זהים (בן ובת) בני חודשיים. לבן גילו ק"פ בסקירה. התלבטנו כמוכם ולבסוף בחרנו לבצע את הבדיקה בשבוע 32 - כך שאין סיכוי להפלה אלא "רק" לידה של שני פגים גדולים יחסית (שבוע 32 נחשב סביר ביותר בהריון תאומים). אם תרצו עוד פרטים, תפנו אליי במסר. בהצלחה!!!

פרלמנים

New member
זה בהחלט חומר למחשבה

אולם, השאלה שעולה לי בראש לגבי מה שכתבת היא למה בכלל לעשות את הבדיקה, כי גם ככה אני לא מאמינה שהכיוון הוא הפסקת הריון בשלב זה, (שבוע 30-32)...אז אם כל שאר הבדיקות תקינות אולי זה לא משנה כ"כ בשבוע כ"כ מתקדם? בכל מקרה מעולה שנתת את הדוגמא הזו, טוב שאת כאן בדיוק שצריכים עצה מאמא לתאומים
יום מקסים, ג'סיקה

yerez678

New member
השיקולים שלנו היו:

בחרנו לא לעשותמי שפיר מוקדם כי לא יכולנו להתמודד עם אובדן הריון של שניהם. כשעושים בשבוע 32, ואחד העוברים חס וחלילה נושא מום מאוד חמור, ניתן להפסיק את ההריון של העובר הזה וללדת מיידית את העובר הבריא. אין ספק שזו החלטה מאוד מורכבת וטעונה בכל מקרה.

צביקה777

New member
בוקר טוב לכולם

קודם כל תודה לכל הפונים. מאוד מעודד שאנו לא לבד בסיפור הזה. רציתי לההוסיף מספר דברים: 1. רופאת הנשים בסיכוני הריון היתה זו שטענה שאת הדיקור עושים "עכשיו או לעולם לא" רופאת הנשים שלי שלוותה אותי כל הדרך עד ההריון היקר הזה ( היו הפלות כחמיות לפני ללא כל סיבה - עשיתי את כל הבדיקות בעקבות ההפלות) דווקא היתה בדעה שלי - לחכות לסקירה של בררונשטיין, לשמוע את חוות דעתו ואם בכלל, לעשות מי שפיר בשבוע ..31 2. הגנטיקאי שדבר על כ 5% הוא של הקופה. אני מבינה שהוא חייב לכסות את עצמו... גם הוא אמר שרב הסיכוי שזה רק CF אבל יש סיכוי קטו לתסמונת נדירה. 3. התייעצנו עם גנטיקאי נוסף שמכיר את כל ההסטוריה הרפואית שלי והוא יעץ לא לעשות רק בגלל CF 4. אני רוצה לציין שהבדיקה עצמה לא מלחיצה אותי ( אני עוסקת בתחום וראיתי כבר כמה פעמים כיצד מבצעים את הבדיקות הנל) הדבר היחיד שמטריד אותי זה הפלה.

טאניוש

New member
שלום וברוכים הבאים

אני אמא לילד בן שנתיים וחצי "תוצרת" הפריית מבחנה, הריון שני. ההריון הראשון נגמר בהפלה ספונטנית בשבוע מתקדם (עוברים בריאים לגמרי). ההריון הזה היה מאד מאד יקר. עדיין, אילו היינו משוכנעים שיש סיכוי לילד חולה מאד שהחיים שלו יהיו לא חיים- היינו עוברים את הדיקור. לא מצאנו שום הוכחה לכך. לא יודעת על איזה 5% דיברו איתכם, פעם ראשונה שאני שועמת את זה. וויתרנו על הדיקור, ולא היה שום לחץ מצד הרופאים. לגבי השאלה האחרונה שלך- כשאומרים שיש סיכוי להפלה של חצי אחוז הכוונה היא שאכן יש נשים שמפילות בעקבות מי שפיר. הסיכון קטן מאד אבל הוא קיים. אני רוצה להתייחס לכמה נקודות ממה שכתבת. 1. ברונשטיין תותח. אפשר לסמוך עליוץ 2. לגבי מה שרופאת הנשים אמרה- אין חיה כזו "לא מאשרים מי שפיר". אתם לא צריכים אישור של אף אחד. נשים עושות מי שפיר גם ללא שום ממצאים, וגם בשבועות מתקדמים. אם הכוונה שלה הייתה שלא תקבלו אישור לדיקור מטעם הקופה, אולי היא צודקת, רק שבמקרה שלכם זה לא נראה רלוונטי. ההריון הזה יקר מדי, ואם תחליטו לעשות דיקור אני בטוחה שתלכו לרופא הכי טוב שאפשר גם אם הקופה לא תממן את זה. תשאלו שוב את הרופאה למה התכוונה. השיקול נגד דיקור מאוחר- יש סיכוי שבעקבות הדיקור תתפתח לידה (אגב לא יותר גבוה מזה של שבוע 17, הסיכוי זהה לכל שבוע הריון) ותקבלו תשובות של הדיקור כשאר הילד יהיה בן חודש (יש לי חברה שקיבלה תוצאות מי שפיר הרבה אחרי הלידה, למזלה תקינות). לגבי השאלה מה עושים אם התוצאות לא תקינות בשבועות מתקדמים- זה אכן קשה מאד, אבל אני מכירה נשים שאם כל הקושי וכל הצער הפסיקו הריון אחרי שבוע 30 עקב ממצאים קשים וחד משמעים. 3. ממה שקראתי, במקרה של תאומים קלאב פוט יכול להגרם מחוסר מקום ברחם. במקרה שלכם הסיכוי לכך שמדובר בבעיה אורטופדית בלבד כנראה אפילו גדול יותר מאשר בהריון יחיד. היה לי עוד משהו להגיד ופרח מהראש כרגע
בהצלחה בכל החלטה שתקבלו!

למעלה