שאלה לחברי וחברות הפורום

מורנא007

New member
שאלה לחברי וחברות הפורום

בפורום אקטואליה העלתי את האפשרות ששלום הוא תופעה פאגנית. עבורה מוקרבים קורבנות השלום. למענה לחם חייל השלום מר רבין לפני שנרצח. כוונתי הייתה צינית ולא רצינית, אבל האם לדעתכם יש משהו פאגני בשאיפה לשלום, למרות היריות והפיגועים?

romharel

New member
עיקרון הריבוי [אמונות בו זמניות]

בלי קביעה הירארכית בינהם יכול בהחלט לתרום לאוירה של שלום, אבל לא כל פאגאניות היא כזו אבל אף מונותאיזים הוא כזה

suki da yo

New member
תלוי מאוד מה הכוונה לפאגאני

כי הפגאנים הקדומים לא היו בדיוק אנשים שלום, אלא, כמו כולם, שבטים שנחלמו יפה מאוד. גם הקרבות אדם לא היו חסרות, וזה בטח לא מלמד על עדינות נפש מיוחדת. היום י איזה קשר, כי פגאנים נוטים להיות אנשים שפתוחים להרבה דברים שונים, ובעיקר, עם מודעות חברתית, וזה לא אומר רק שמירה על איכות הסביבה. אבל זה תלוי יותר באדם מאשר בדת שלו...

Justin Angel

New member
תרגיע.

ותלמד אתה לקרוא לפני שאתה תוקף אנשים, היא לא הגיבה אלייך נעל.

suki da yo

New member
מה בדיוק אתה רוצה מחיי?

לא הגבתי אליך, אפילו לא קראתי את התגובה שלך.

מורנא007

New member
בניסיון לסכם

מאחר ואף אחד לא הגדיר זאת לפני: אם ישנו אל או דת שנקרא שלום, למענו מקרבים את קורבנות השלום. זהו פירוש ציני לדיברי רבין. אני לא מאמין בפגאניזם הנ"ל, אבל ההרגשה שלי שבחוגים נרחבים באוכלוסיה ישנה אמונה בלתי כתובה שכזו. אולי אם יוקרבו הרבה קורבנות שלום, האל שלום יפסיק את הפיגועים? מאחר שככול הנראה אף שמאלן רציני לא יודה שהוא מאמין בשלום כאל, לא אקבל תשובה לספקולציה שהעליתי. תודה על התגובות

Justin Angel

New member
לסיכום

כל הפאגאנים משתנים בכך שהם מקריבים ונותנים מעצמם. לא כל מי שמקריב ונותן מעצמו הוא פאגאן. תרגיל פסיכומטרי פשוט :)

llkessem

New member
מעניין שבכל הדיון הזה

אף אחד בכלל לא הזכיר או התייחס לחומר כמו זה בספר הגביע והלהב של ריאן אייזלר. (יש עוד רבים באנגלית, אבל זה היחידי בנושא שתורגם.) ידוע שיש בו אי דיוקים, אבל הקווים הכלליים שווים התייחסות פגאנית. בין היתר, מדובר בשרידים של עיר פגאני שהתקיימה במשך כאלף שנה או יותר ללא סימני מלחמה. לדעתי יתכן מאד קשר בין עבודת האלה לבין תרבות שלום, אבל צריך להסתכל אחורה אפילו מעבר ליוונים, לקלטים, למצרים. ואולי גם קדימה, ולהתכוון על מה שאנחנו יוצרים עכשיו....

מורנא007

New member
1000 שנות שלום - קניתי ../images/Emo45.gif

בישראל אני לא בטוח ב- 1000 שעות שלום

gwizard

New member
שלום זה לא אגדה !

בשביל ליצור שלום, צריך קודם כל מודעות של אחד לשני. אם אני יודע שבן אדם אחר (ולא משנה הלאום והדת) הוא בן אדם בדיוק כמוני, אז לא יהיה לי שום עניין להילחם בו. הבעיה כאן היא האגו, כי כמה שיותר גדול האגו, כך הסיכויים לאלימות ומלחמה (בכל המובנים) גדולים יותר. שורה תחתונה, שום ספר לא יעזור, פשוט צריך להיות בן אדם ! אלון.

למעלה