שאלה לחבר הכנסת הנכבד:

שאלה לחבר הכנסת הנכבד:

כבודו, מה הפתרון של "שינוי" לסיום הסכסוך הישראלי- ערבי? בעוד ש"מרץ" דוגלת עדיין בחלוקתה של המדינה והיפרדות העמים על קו קלקליה כבפר סבא, או טול כרם נתניה, הרי של"מולדת" יש את פתרון הטרנספר - שהוא הפרדות העמים על קו נהר הירדן. שני המפלגות מציעות פתרון.. מה הדרך של "שינוי"?

הפתרון

שלום תומר, סליחה שהמתנת. הפתרון שלנו הוא שתי מדינות לשתי עמים. הגבולות צריכים להקבע בהדר קבע כמו גם שאלת ירושלים ופיצוי הפליטים. זכות השיבה נדחית על הסף. הואיל וכיום אין שום הצעה מעשית לדיון - לא ברורה לי הרלוונטיות של העיסוק בשאלות אלה. אם יבוא היום ויקום מנהיג פלשתיני אמיץ שיסכים לחלוקת הארץ בין שתי מדינות ולויתור על זכות השיבה - הוא ימצא בנו פרטנרים נאמנים. דרך אגב, "שינוי" מן האופוזיציה, הצביעה יחד עם ממשלת ברק בנושא החזרת אבו דיס לפלשתינים ובכך הצילה את ממשלת ברק מנפילה מוחלטת.

אם יורשה לי להעיר לכבוד הח"כ

אבל יש לי הערה ותיקון 1. "פיצוי הפליטים"????? על מה ולמה???? מי אמר להם לעזוב את בתיהם? ומי יפצה אותנו??? 2. "החזרת אבו דיס לפלשתינאים" ??? אתה אולי מתכוון למסירה, לא להחזרה מחזירים משהו שלא שייך לך אבל אתה מוסר משהו שהוא שלך ואבו דיס - כמו שאתה קורא לה - שלנו!

אשרת

New member
האם את היית באבו דיס?

אני הייתי , עדיף שהם יקחו את הכפר-שכונה הזאת.

אשרת

New member
קודם כל זאת את.. ../images/Emo13.gif

דבר שאני אני גרה בקריות אבל שרתתי בבית לחם

לדעתי זו היתה טעות להחזיר את אבודיס

והזמן הוכיח את שלו והיום אנחנו רואים את התוצאות. דעתי האישית היא שאין לנו כל צורך בשליטה באבודיס מכיוון שיש שם רוב פלשתינאי. אבל עדיין אבו דיס יכול לשמש כקלף מיכוח במשא ומתן מול הפלשתינאים.

זה פתרון זה?

ח"כ פריצקי היקר ושאר חברי "שינוי".. לידיעתכם.. האומה הערבית מימשה את זכותה להגדרה עצמית ולמדינה 22 פעמים. כן 22 מדינות החברות בליגה הערבית מימשו את זכותם.. מדוע לתת להם שוב את הזכות הזאת בעוד שהיהודים מימשו רק פעם אחת את זכותם. וככלל - האם המאורעות האחרונים - מלחמת אוסלו לא מבהירה את הסכנה הקיומית למדינת היהודית באם תקום מדינה טרור עצמאית במרחק נגיעה מגוש דן - היינו בלב הארץ?... אין דבר כזה מדינה מפורזת.. ולכן מדינת הטרור יהיה לה: חיל אוויר, נשק כבד ועוד... זאת סכנה! התעוררו...חבריי! התעוררו! שני עמים לא יכולים יחד בחלקת המולדת הקטנה הזאת - רק היפרדות העמים יביא לבטחון ושלום בינינו לבינם. הם שם - אנחנו כאן ושלום על ישראל. רק הטרנספר - יביא שלום!

freeonly

New member
מר פרייז היקר

נראה לי שאתה מחפש יותר את פורום "מרץ" מאשר "שינוי" (עיתון השקמה נהיה קטן עליך). בכל מקרה, מה לעשות שהאומה הערבית לא חושבת כמוך. ואפילו מימשה את עצמה תשעים וחמש פעמים - היא מתעקשת על הפעם התשעים ושש, ודווקא זאת היא הפעם בה אנו דנים, בין אם זה לרוחנו בין אם לאו. אז אני מקווה שהאומה הערבית תשתכנע מדבריך ותסכים ש- 22 זה מספיק, אבל כל זמן שלא השתכנעה כך, הרי שאין כל משמעות לדברים אלה מלבד היותם משאת לבך (וגם לבי). אני גם בטוח שהמימוש ה- 23 של האומה הערבית יגיד לך שהטרנספר שלי ושלך לאירופה יביא שלום לאיזור...

הממ.. השקמה? קטן עליי?

ממש לא.. החל משבוע הבא אני חוזר לכתוב שם.. תתחיל לקרוא
אנחנו מכירים?

urizv

New member
פתרון?

אני מקווה שזה לא הדעה הרישמית של שינוי. אני בטוח לא אתמוך במפלגה הדוגלת בחלוקת ירושליים. ולא נעים לי להגיד שאני מסכים עם עדי. קודם שיפצו אותנו.

אנדרי ז

New member
האם חוסר סבלנות הוא תכונה מולדת

של חברי מולדת? (יצא לי משחק מילים למרות שלא התכוונתי)

all

New member
הוי זה מין משחק מילים שכזה, חי חי

אלא ש......... זה ברמה של אבשלום טחור

למעלה