שאלה לחבר`ה.....

שאלה לחבר`ה.....

אני בן לאב שהצטרף אליכם ה``פרחים``... העניין הוא שאבי בן 60 והמחלה פרצה אצלו לפני כשנתיים. לפני זה ??....כלום !!! גורנישט...נאדה !!! זה התחיל בקטן ולא היה ברור...ועכשיו זה רציני....רציני מאוד... זה לא דועך אף פעם, רק נודד ממקום למקום כבר חצי שנה הוא עובר טיפולים בביה``ח זה 3 חודשים ללא הועיל וגם הביקור בים המלח לא ממש עזר... אני יודע שאין תרופת פלא, ולא לשם כך אני כאן... אני שואל שאלה סקרנית... קראתי בהודעת דני, מנהל הפורום הנחמד, שהמחלה היא תורשתית וגנטית...השאלה היא : למה זה פרץ אצלו רק עכשיו בגיל 60 ? למישהו יש מושג ? הוא הראשון במשפחה שלו מזה דורות.... האם זה אומר משהו ? האם אצל כל אחד מאיתנו מסתתרת האופציה לחלות במחלת הפרחים ? האם ישנו טריגר מסויים (אולי טראומה שהגוף עבר) שמתחיל להפריח את הפרחים האלו ? עוצו עיצה אנשים יקרים... אנא נסו לענות לי במידת האפשר. מחר אבוא לבדוק... :) תודה. :) השדון...בא לבדוק ולחקור...בשביל לדעת יותר ולהבין יותר...ומודה לכם. :)

קצפת**

New member
שדון נחמד..........

לי עצמי יש פסוריאזיס מגיל 10.............ואני כבר ילדה די גדולה. כשהפסוריאזיס התפרץ אצלי הייתי למיטב ידיעתנו הראשונה בשושלת........אך לא חלף זמן רב ובת אחותי זכתה ב``מתנה`` בהיותה בת 3 חודשים.......... וראה זה פלא............אבי היקר בן ה-77 התקנא בנו ןזכה במתנה לפני כ-5 שנים כלומר בהיותו בן 72..........מה שאומר שאין כלל וברור שאין מידע בדוק וברור

דני-אלה

New member
שדון יקר!

אני נושקת לשלושים, ואצלי הכל החל לפני מספר חודשים, לאחר ארוע שהיה קשה נפשית (האמת היא שלא ידעתי עד כמה). יש לי ידיד אשר היה לו פסוריאזיס מגיל צעיר מאוד,התופעה נמשכה כ-10 שנים, ולאחר הפסקה של עוד 10 שנים, האורח חזר לביקור (זאת בשל משבר). ידוע לי כי התופעה קיימת אצל מספר אנשים במשפחתי הרחוקה, אך למשל לאחיותיי ולאחיי אין פסוריאזיס. כך שלמעשה דעתי הלא מקצועית בהחלט היא,כי התורשה מהווה בבחינת ``פוטנציאל`` אך אינה הגורם המכריע. בכל מקרה, אני מקווה שאביך חש בטוב ואני ממליצה בחום להמליץ לו על ביקור בפורום. לי הוא היווה גלגל הצלה, הן מבחינה נפשית והן מבחינה ``רפואית``(המלצות לגבי שימוש ובעיקר אי-שימוש במשחות למיניהן). שיהייה בהצלחה!

danistar

New member
התפרצות פסוריאזיס (-B

הפסוריאזיס היא לפי הידוע היום מחלה תורשתית ואין גיל מוגדר להתפרצות הראשונית שלה . ישנם מקרים של תינוקות וילדים ( אצלי היא יצאה בגיל 8 ) וישנם מקרים של מבוגרים . בשביל התפרצות ראשונית צריכים להשתלב שני דברים : 1. על החולה להיות נשא של הגן\גנים הבעייתי\ם 2. טריגר חיצוני - מטראומה נפשית ועד נטילת אנטיביוטיקה או דלקות גרון חריפות. שילוב של השניים לא חייב בהכרח לגרום התפרצות אולם ברוב המוחלט של מקרי ההתפרצות הוא אכן גורם לחתונה הקתולית הזו . שדון יקר תן לי להרגיע אותך , ברוב המקרים יכול להיות שהגן במשפחה אבל לא מתפרץ או מתפרץ באופן קל (פשוט רדום) . המקרים הקשים הם נמוכים סטיסטית . מתוך 2-3 אחוז מהאוכלוסיה הסובלים מהפסוריאיס כמה אלפים `הוגרלו` להיות מקרים קשים. המשך את חייך ואל תתן תשומת לב לבעייה ( מעבר לטיפול באביך כמובן). דני

גודי

New member
שדון חביב

כפי שכבר כולם הסבירו, לא אלאה אותך בעוד פרטים, אך גם אני חליתי בזה רק לפני כשנה, ואני בת-40 ובמשפחתי הענפה מאוד אין לאף אחד.... כך שנראה שהפסוריאזיס אינו מבדיל בין מין, גזע, גיל, ולאום..... נסה לספר ולעניין את אביך באתר שלנו, בפורום ובצאט.... אנחנו בשמחה נקבל אותנו למשפחתנו הפורחת והגדלה... יום נעים וד``ש לאביך

אוייש...תודה רבה לכולכם...

שיחקתם אותה עם התשובות וההענות... איני דואג לעצמי...לא בשלב הזה בכל אופן, אלא ליבי כואב למראה אבי ומצוקתו, וסיקרן אותי לשמוע על מיקרים דומים לשלו כפי שסיפרתי. גם התחלתי לקרוא חומר על המחלה ולהתעניין יותר וגיליתי שהמצב של אבי ללא ספק חמור כיום בגלל המצב הנפשי אליו נקלע כתוצאה מהמחלה !!!! הרי זו ביצה ותרנגולת, ומי קודם למי ? המחלה התחילה אצלו עקב טראומה (תאונת דרכים ?) שלוותה במצב נפשי מדורדר, כנראה, ומשם הדרך רק הדרדרה כי במקום לשקם את עצמו הוא הדרדר לתהום של רחמים עצמיים ונכנס למצב קשה יותר !!! אבי אדם עקשן, גאה, ואיש עבודה... שקשה לו לדבר על מצוקותיו ובעיותיו... אין שמץ של סיכוי שאצליח לשכנעו להכנס אליכם, לכאן, במיוחד לאור העובדה שקשה לו לתפעל שלט רחוק...שלא לדבר על מחשב ביתי. לא...זה פשוט לא יעבוד כך, אבל תודה על הרצון הטוב :) תודה על הכל... באמת.... אמשיך לבקר כאן מדי פעם... :) השדון...שמח לראות שיש חיים אחרי... :)

danistar

New member
ידידי השדון (-:

אתה תמיד מוזמן וגם אביך .. אתה מוזמן לקחת חלק בצ`אטים שלנו . אגב , אנחנו לא מכירים מפורום אחר ?? אאדיו ותיאטרון ביתי (IOL) או משהו אחר משם ?? , הכינוי שלך מצלצל לי מוכר .. דני

למעלה