שאלה לחגית-תכנית אימונים

galsevi

New member
שאלה לחגית-תכנית אימונים

אני מתאמן במכון כושר ובנו לי תכנית, רציתי לדעת אם היא מתאימה בתור תכנית אימונים לגלישת רוח תודה מראש גל

hagitoz

New member
תשובה לגל - תוכנית אימונים ../images/Emo196.gif

היי גל, איזה כיף שיש גם שאלות לגבי תוכנית אימונים שחשוב לציין שזהו הנושא החשוב ביותר על מנת להתקדם בכל ספורט שהוא בייחוד ספורט אקסטרים אשר דורש מיומנויות שונות :) כדי לענות לך על השאלה קודם צריך להבין מהם השרירים הפועלים בתחום גלישת הרוח. בגדול - כל הגוף עובד בגלישת רוח אבל אני אנסה לכוון אותך לעבוד על השרירים העיקריים: השרירים העיקריים והגדולים העובדים בפלג גוף עליון: שרירי הגב (רחב גבי ושכמות) , דלתא קדמית (כתף קדמית), גב תחתון. שרירים קטנים בפלג גוף עליון: יד קדמית, אמה. פלג גוף תחתון - שריר הארבע ראשי (ירך קדמית), שריר הדו ראשי ירכי (ירך אחורית) ועכוז. התוכנית שלך בסדר גמור , רצוי לאחר 12 אימונים להחליף תוכנית והכוונה לשנות או לגוון בתרגילים ובחלוקת המבנה של התוכנית. המלצות נוספות: ** הוספת תרגילי גב תחתון. ** הוספת תרגילי מתח מקבילים - מתח באימון גב , מקבילים באימון חזה - אלו הם תרגילים חשובים ומרכזיים בכל תחילת אימון לגב או לחזה. ** להתמקד בעבודה על סבולת שריר (יותר חזרות פחות משקל - מספר חזרות הוא 15-20) כי צריך לזכור שגלישת רוח עובדת על סבולת שריר שהכוונה לפעילות ממושכת, בנוסף הסבולת שריר מתבטאת במשך המנוחות בין סט לסט שרצוי שתהייה עד 45 שניות. ** עבודה על פעילות אירובית - 3 פעמים בשבוע (ריצה/ שחייה/ אופניים/ מכשיר אירובי של חתירה הנחשב למועיל ביותר לספורט גלישת הרוח). במידה ויש לך שאלות נוספות , אשמח לעזור, חגית עוז

galsevi

New member
תודה

שחכתי לציין שכל חודש וחצי אני מחליף תכנית ואקח את עצתך ואוסיף תרגילי גב תחתון תודה רבה גל

למעלה