שאלה לחובבי הפיצה.

רוני1955

Active member
שאלה לחובבי הפיצה.

כשמרדדים את הבצק, אתם עושים את זה עם מערוך? או שיש למישהו מכשיר רידוד ביתי כמו בפיצריות?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני עושה את זה עם מערוך

ניסיתי כמה פעמים לבצע מתיחה צנטריפוגלית כלומר להקפיץ באויר תוך כדי סיבוב כמו הלהטוטנים שבחלק מהפיצריות אבל הגעתי למסקנה המלומדת שפיצה עם אבק מהרצפה פחות טעימה לי.
 

TCHM

New member
פותח ומותח ידנית ללא מערוך...

מכשיר לפתיחת בצק לפיצות עולה הרבה כסף ולא מיועד לשימוש
ביתי ולטעמי זאת פתיחת בצק אחידה (עובי) וזאת לא המטרה
בהכנת פיצה.
 

raya

Well-known member
עם מערוך, ובתבנית אם צריך -משלימה בידיים.
 

yair_bar

New member
מנהל
אני פותח עם היד

אמנם ראוי להגיד שעבדתי בצעירותי שנים רבות בפיצריה ויש לי ניסיון עשיר.
&nbsp
זה מאד כיף לפתוח לבד, אבל דורש כמה ניסיונות ותחושה של הבצק.
&nbsp
לדעתי אתה מבין ומכיר קצת בצק - קח קרטון ביוטיוב שמדגים ומסביר ותנסה בבית.
&nbsp
&nbsp
 

פוקסי99

New member
ואני כך

מורח את התבנית בשמן זית מותח את כדור הבצק בשני הידים לקוטר של כ20 ס"מ מניח על התבנית ומותח את הבצק לגודל הרצוי .לעיתים מקפל כס"מ מהקצוות פנימה ומותח מחדש לגודל הרצוי. בזמן האפיה כדקה לפני גגמר האפיה מוריד את התבנית לתחתית התנור לקבלת תחתית קריספית
 
למעלה