ניסיתי כמה פעמים לבצע מתיחה צנטריפוגלית כלומר להקפיץ באויר תוך כדי סיבוב כמו הלהטוטנים שבחלק מהפיצריות אבל הגעתי למסקנה המלומדת שפיצה עם אבק מהרצפה פחות טעימה לי.
אמנם ראוי להגיד שעבדתי בצעירותי שנים רבות בפיצריה ויש לי ניסיון עשיר.
 
זה מאד כיף לפתוח לבד, אבל דורש כמה ניסיונות ותחושה של הבצק.
 
לדעתי אתה מבין ומכיר קצת בצק - קח קרטון ביוטיוב שמדגים ומסביר ותנסה בבית.
 
 
מורח את התבנית בשמן זית מותח את כדור הבצק בשני הידים לקוטר של כ20 ס"מ מניח על התבנית ומותח את הבצק לגודל הרצוי .לעיתים מקפל כס"מ מהקצוות פנימה ומותח מחדש לגודל הרצוי. בזמן האפיה כדקה לפני גגמר האפיה מוריד את התבנית לתחתית התנור לקבלת תחתית קריספית