שאלה לחכמים

מער

New member
שאלה לחכמים

אי ספיקת לב בעליה ימינית מה תגרום לנו ברוב המקרים?

puckman

New member
היא תגרום ל...

עומס\גודש בוורידים הנבובים (נכון??) ומה עם אי ספיקה בעלייה שמאלית??

nsr

New member
בצקת ראות קלה

אבל זה תלוי. ויש עוד, אבל אני זז לישון. כבר דני ירשום לכם את התשובה הנורמאלית. לילה טוב ZZZ

nsr

New member
נראה לי

תראה אני לא כל כך צלול עכשיו ולא סגור על התשובה אבל אני אקח סיכון ואכתוב בכל מקרה. בעקרון יהיו לחולה אותם סימנים כמו של אי ספיקה ימנית אבל פחותים. והם : בצקות ברגליים ובגוף גודש ורידי צוואר. נראה לי שיש עוד כמה אבל אני לא בטוח, אני מסטול לגמרי, לילה טוב שיהיה לכם!

amitp

New member
אני לא כל כך מכיר

אי ספיקה של עליה ימין... בכל מקרה הפרעת קצב מסוג atrial-fib (פרפור עליות) היא הפרעת קצב (יחסית) קלה ויש הרבה אנשים שלוקים בה ומתפקדים כרגיל, שכן פעולה אקטיבית של העליות נחוצה בעיקר במאמץ. אולי הכוונה היא לאי ספיקה של המסתם העלייתי - חדרי (AV Valve)?

The_VIP

New member
תגרום ל...

בצקת ריאות...כולל כל סימני וכו´... לשואל... אתה מתנדב חדש?

The_VIP

New member
אופס התכוונתי ל

במה שרשמתי חשבתי שהתכוונתה לצד שמאל...סליחה צד שמאל זה בצקת ריאוות וכל סימניה... צד ימין זה בצקות בכל הגוף בעיקר בגפיים התחתונות (רגליים)

למה לחכמים???

אי ספיקה ימין ושמאל לומדים בקורס 60.... בעקרון מה שמלמדים בקורס60 זה שבעיקרון אי ספיקה זה שהצד של הלב לא מתכווץ מספיק... כאשר מדובר באי ספיקה ימין הצד הימני לא מתכווץ מספיק כדי לשאוב את הדם מהורידים הנבובים ולכן נתקל בבצקות בפריפריה וגודש בורידי הצוואר... זה בעקרון מה שמלמדים בקורס מע"רים

paradan

New member
או או...>

שאלה זו מעוררת ויכוח ישן שניהלתי עם אחד מידעני הפורומים מר ממני. אני עדיין גורס כי מבחינת מנגנון אי ספיקה ימנית עצמה לא גורמת לבצקת ריאות! הביטוי של האי ספיקה בא לידי ביטוי בחלק של מחזור הדם שלפני לב ימין. מה שאומר שיהיו בצקות הקפיות, גודש ורידי צוואר, הכבד יהיה מוגדל וגדוש ועוד. אני חסיד של העקרון של אי ספיקה לאחור... וזהו לבינתיים דני

nsr

New member
דני

אף אחד לא אמר שאי ספיקה ימנית גורמת לבצקת ריאות. טעית אולי? או שמא אני טועה? תקן אותי בבקשה
. המשך יום נעים

nsr

New member
הבנתי

למה חשבת ככה. שים לב לאיזה הודעה קשורה כל תגובה שלי

flygirl

New member
תשובה

אי ספיקת לב ימנית תביא לבצקות פריפריות,גודש ורידי צואר... ואילו אי ספיקה שמאלית תגרום לבצקת ריאות....

טומי*

New member
גם לי יש תשובה...קצת אחרת...../images/Emo9.gif

נגיד שאי ספיקה ימני תגרום בצקות ברגליים, גודש ורידי הצואר,ונגיד שהאיש שלנו חולה לב...נגיד חולה לב אפילו קשה שכל הגודש והבצקות ברגליים יגרמו אצלם מעמסה על הלב שלו.ונגיד שבגלל הבצקות ברגליים האיש שלנו יכנס לקוצר נשימה,,,והדרך משם לבצקת ריאות לא רחוקה כל כך. לכן אני אומר שאי ספיקה ימנית יכולה להביא בסופו של דבר גם לבצקת ריאות כמובן שלא באופן ישיר.והיו דברים מעולם טומי

sbenzvi

New member
|סליחהסליחה, בצקות בגוף מאי"ס ימנית

חשבתי לרגע שאנו מדברים על שמאל.... בכל אופן תהיה היפרטקופיה של עליה ימין וכמובן יש זרימה אחורה ---> אכן גודש בורידים ובצקות בגוף. מאי"ס של חדר שמאל --> בצקת ריאות (לא שמתי לב מה כתבתי לרגע.... ממש בושה מצידי....!).

למעלה