ירא אלוקים וסר מרע
צריך להסביר על דברים קודמים כמו עשרת הרוגי מלכות, כמו הילדים של ר` יוחנן, כמו איוב שהקב``ה אמר עליו שהוא ירא אלוקים וסר מרע ואין צדיק כמוהו בכל הארץ והוא סבל יסורים קשים ועשרה ילדים נהרגו לו בבת אחת וסבל מחולי קשה בכל גופו ולאורך שנים רבות ועוד כהנה וכהנה. את החשבון הפרטי של כל אדם ואדם אנחנו לא יודעים, מה שאנחנו יודעים כרגע זה ודאי שיש גזירה על כל עמ``י כי שלש וחצי שנה כולנו סובלים, לא רק הנפגעים ומשפחותיהם שזה ברור אלא גם אלה שחיים בחרדה ובפחד ואין להם בטחון עצמי ואישי. אני רוצה להגיד לך דבר אחד, כת` בתוכחה שכשיש גזירה על עמ``י אפי` אם הם עושים מצוה ובשעת עשית המצוה ג``כ נופלים ביד האויבים שנאמר ונתתם ביד אויב, ז``א נמסרים בידיהם של האויבים, הולכים לקבור מתים בזמן המלחמה ובשעת הקבורה שמתעסקים במת מצוה שזה מצוה גדולה ביותר נהרגים גם, זה כשיש גזירה ז``א אנחנו ברור לנו שיש גזירה, הרבנים מדברים על זה כבר הרבה זמן, אומר הרב אמנון יצחק שליט"א קול דודי דופק, פתחי לי אחותי רעיתי יונתי תמתי, בהתחלה הקב``ה דופק חלש אח``כ יותר חזק, יותר חזק לא שומעים, חזק מאד, לא שומעים הוא פורץ את הדלת ונכנס. קול דודי דופק, הקב``ה דופק פתחי לי פתחי לי אחותי רעיתי יונתי תמתי כנסת ישראל היקרה, הבנים שלי תפתחו את הלבבות שלכם אלי, לא פותחים, אז בהתחלה הוא דפק חלש ,בהתחלה באינתיפאדה זה היה בגילה אתה זוכר? טררר טררר קצת צרורות, אף אחד לא חשב שזה יתפתח ליותר, עצם ההעזה לירות בנשק חם לעבר תושבים חפים מפשע, אבל זה לא עזר, לא הבנו את המסר בקטן זה בא אח``כ במרגמות, אף אחד לא חשב שעל ישובים ישראלים ירו מרגמות. לא הבנו את המסר הדפיקות נהיו יותר חזקות נהיה דולפינריום, סבארו וכן הלאה לא הבנו אנחנו רואים שכבר עברנו את השבע מאות נרצחים. עשרים אלף טילים של החיזבאללה מכוונים לישראל אתה יודע מה זה עשרים אלף? נו? מה יהיה? אז אנחנו שואלים למה פלוני ולמה אלמוני, יפה שאלה יפה אבל צריך לדעת דבר אחד אנחנו כנראה לא מבינים מה הקב``ה רוצה להגיד ואני חושב ששלש וחצי שנים זה מספיק זמן אפי` לסתומים להבין מה הוא מתכוון, הקב``ה לא מוצא נחת מאיתנו מספיק ,ואנחנו חייבים לעשות שינוי דרסטי ומהר ומי שיעשה זאת לטובתו ישפר מצבו