שאלה לטבעונים - גמילה מחלב

שאלה לטבעונים - גמילה מחלב

(גמילה מחלב, נשמע מצחיק הביטוי הזה
) בכל אופן, אני צמחונית כ-7 שנים גם לא אוכלת ביצים. (מה שנקרא - לקטו צמחונית) אבל מוצרי חלב אני עדיין אוכלת ורוצה להפסיק עם זה. יש לי את כל הסיבות להפסיק, גם בריאותית ובעיקר מוסרית ובכל זאת לא מצליחה להיגמל ממוצרי חלב. כבר התרגלתי לאכול יוגורט בבוקר ולהוסיף חלב לקפה, מה גם שקשה לי להיגמל מגלידה. (מה שלא מוסיף בריאות כמובן...) אז השאלה שלי היא איך נגמלים ומה אוכלים במקום? כבר היו לי תקופות של טבעונות במשך ה-7 שנים האלה שאני צמחונית, נמנעתי ממוצרי חלב אבל תמיד אחרי תקופה מסוימת חזרתי לזה. איך להתמיד בכך? אשמח לרעיונות ולתחליפים פשוטים שגם לא יהיו יקרים מדי.

d a p h n a

New member
אני אמנם לא טבעונית

אבל אם אלה הדברים שאת רוצה, אפשר להשתמש בחלב סויה/אורז לקפה, לאכול גלידה פרווה (לא חסרים סוגים כאלה ורובם בימינו גם די טעימים), ויש גם יוגורטים מסויה שלמיטב זכרוני הם די טובים.

בגלל זה שאלתי

על דברים פשוטים וזולים. היו תקופות שהייתי טבעונית והתחליפים האלה חלב סויה/אורז קרעו לי את הכיס. יכול להיות שחלב סויה יש היום במחירים קצת יותר שפויים כי זה יותר נפוץ אבל חלב אורז וכל השאר, בפעם האחרונה שניסיתי לרכוש אותם לא מצאתי בפחות מ-15 ש"ח.

purewater

New member
חלב סויה של תנובה זה משהו בסביבות בן 10 ל12

אם אינני טועה. גלידות פרווה זה אותו מחיר, הבעיה שהן בעלות אחוזי שומן גבוהים.. בארוחת בוקר למשל אפשר קורנפלס עם חלב סויה, גרנולה, סלט. שמנת סויה אומנם עולה 20 שקלים אך זאת אריזה גדולה יחסית שנשמרת טוב כמה שבועות... יוגורטים אין בהארץ, אך זה יחסית זול להכין למי שיש כוח להשקיע...

בינתיים קניתי חלב סויה

ואני בינתיים סובלת אותו בשקט רק כי אחרי שקניתי אני לא רוצה לזרוק. במילים אחרות - הוא ממש לא טעים ואין לי כוונה לקנות אותו שוב. כנ"ל גם לגבי מוצרי סויה אחרים (מעדני שוקולד ווניל למיניהם). הם ממש לא טעימים. בקצב הזה יהיה לי מאוד קשה לשמור על הטבעונות שלי. כנראה שאצטרך למצוא תחליפים אחרים.

purewater

New member
איזה סוג קנית?

טעם של חלב סויה תלוי בסוג. מעדנים אכן לא משהו אבל אני בכלל לא אוהבת מעדנים... יש איזה אחד שבוא יותר טעים קיים בחנויות טבע

החלב סויה של תנובה הוא הכי מבחיל לטעמי

אני אישית הכי אוהב את של vitasoy אבל הרב נראה לי אוהב הכי את של אלפרו אבל יש ממש כל כך הרבה סוגים וכולם טעמים שונים מאוד הייתי ממליץ פשוט לנסות עד שתמצאי משהו שתאהבי.. מגלידה לא צריך להיגמל יש גלידות טבעוניות של טופוטי וגם של עוד חברות כל גלידה לא חלבית או סורבה לדוגמא אם את מהמרכז יש באבן גבירול את הסיצילאנית והבנתי שיש שם מבחר גדול של גלידות טבעוניות.. גם כל זה יהיה לך יותר בריא.. באמת שזה לא מסובך כל כך ובשבילך בכלל לא את רק צריכה למצוא את מה שאת אוהבת וזה היופי חלב רגיל יש איזה 2-3 סוגים גג וחלב סויה אני מכיר לפחות איזה 10 סוגים , המבחר לטבעונים הוא פשוט גדול יותר :)

תודה

אני מכירה את הגלידה הסיציליאנית וגם יצא לי לאחרונה לאכול שם גלידת סויה מדי פעם. האמת, מכיוון שהייתי רגילה כבר לגלידת השמנת, עדיין היה לי קשה להתרגל לטעם של הסויה, למשל השוקולד-סויה נראה לי ממש חסר טעם בהשוואה לגלידת שוקולד החלבית.. אבל אני מניחה שזה פשוט עניין של הרגל..

מה זאת אומרת איזה סוג של תנובה?

אם זה עוזר, כתוב על זה "משקה סויה בטעם טבעי". לא יודעת לגבי סוגים..

mickeyMAUS

New member
נסי את "במתיקות מופחתת" (צבע ירוק)

לכל שאר הסוגים של תנובה יש לדעתי טעם לואי מגעיל, חוץ מהספציפי הזה (שחברה לא צמחונית שלי התלהבה שיש לו טעם דומה לשל שמנת מתוקה). ואת יכולה לנסות גם של חברות אחרות. לאלפרו יש טעם אחר לגמרי.. ובקשר לגמילה - תחליטי להוריד בהדרגה משהו אחר כל פעם. כהתחלה תחליפי רק את החלב בקפה, למשל. אחרי שתתרגלי תמשיכי במעבר. אצלי המעבר לטבעונות לא היה הדרגתי, למרות שחשבתי שכדאי שיהיה. פשוט כי חלב הגעיל אותי אחרי שגיליתי את האמת על התעשיה, ולא הייתי מסוגלת לאכול יותר מוצרי חלב. ולדעתי הייתי יותר מכורה ממך..

cwen

New member
אם את רוצה משקה סויה טעים

נסי את המקיאטו של אלפרו. זה אלוהי. אני משתדלת להמנע ממנו, כי כשאני קונה אני מסוגלת לגמור ליטר שלם בבת אחת.

יש מצב שתחליפי יוגורט בג'לי??

יש ג'לי ללא ג'לטין בטעמי פירות (סביבות ה2 שקלים לגביע) וכמובן אפשר להכין לבד אינסטנט בגביעים (נראה לי 6 שקלים ל4 גביעים) זה בטוח זול יותר ממעדנים של סויה... יש חלב סויה של תנובה אבל לדעתי האישית מבחינת מוסריות זה כמו לקנות שניצל טבע של זוגלובק (מה שאני לא קונה). אני כן היתי משתמשת כי לא מפריע לי שזה מיוצר בתנובה אבל אולי לך זה היה מפריע

לא ממש אוהבת ג'לי..

אין לי בעיה לקנות מאכלים צמחיים גם מתנובה וכו', גם מבחינה מוסרית, עדיף לעודד את הצריכה של המאכלים הצמחיים, כי החרמה מוחלטת שלהם לא תעשה שום דבר טוב, לכל היותר אותן חברות פשוט יפסיקו לייצר את המאכלים הצמחיים.. אבל מה לעשות, החלב סויה של תנובה ממש לא טעים וג'לי אני כאמור לא ממש אוהבת..

p e b b l e

New member
רעיונות לתחליפים

לגבי הגלידה זה נראה לי הכי קל. יש די הרבה גלידות פרווה בארץ. פשוט צריך לחפש את הסוגים השונים וטעום ולגלות מה הכי טעים וכיף לך. חלב סויה באמת לא אמור להיות כל כך יקר. אמנם הוא עולה יותר מחלב פרה אבל נראה לי שהפרשי המחירים התמתנו. לגבי סוגי חלב אחרים, אפשר לחפש מבצעים ולגוון כשמתאפשר כלכלית. לגבי היוגורט בבוקר יש כמה אפשרויות: 1) לקנות יוגורט סויה: זה יכול להיות קצת יקר (אין לי מושג מה המחירים) ופחות טעים מהיוגורט הרגיל. 2) להכין יוגורט בעצמך: בפורום השכן יש די הרבה שרשורים על זה ואפשר לנסות. החסרונות הם זמן ואולי גם מחיר. 3) לשנות את ארוחת הבוקר: אני אישית בבוקר אוכלת סלט או מאפין בריאות שאני אופה או מקושקשת טופו ופרוסת לחם. כמובן שיש עוד המון רעיונות ואפשרויות, אם זו אפשרות מבחינתך אפשר להעלות רעיונות לארוחת בוקר (היו כאן גם שרשורים בנושא בעבר) שיהיה בהצלחה

תודה רבה על הרעיונות

אני אבדוק באמת את המחירים של מוצרי הסויה השונים (בכל אופן גם בהם אני לא רוצה להגזים יותר מדי) וגם מנסה לשנות את ארוחת הבוקר. כבר היום קניתי פירות כדי לאכול כארוחת בוקר, במקום היוגורט שאני אוכלת בדר"כ. מתוק וטעים על הבוקר
כמובן שאבדוק עוד אפשרויות ורעיונות, מקווה שהפעם אצליח להתמיד בזה. תודה

taliF454

New member
../images/Emo45.gif הצעה מס' 3 נהדרת!

לא רק ארוחת הבוקר צריכה שינוי- כל התפריט היומי יכול להשתנות כך שלא תהיה הזדמנות ל"קרייבינג" למזון מסויים.

היי נטע

פעם ראשונה נכנסתי לפורום ונתקלתי בשאלה שלך ואני שמחה :)) ראשית ברוך הבא. את הצעד מצמחונות לטבעונות מלאה גם אני עשיתי. אני צמחונית קרוב ל- 22 שנה וטבעונית קרוב לשנה. יש מלא מלא מלא מלא דברים שאת יכולה להחליף. 1. יש תחליף לביצה. 2. חלב = חלב שקדים, אורז. הרבה יותר בריא מחלב סויה. 3. גלידה טבעונית שאת יכולה להכין בבית. 4. מעדני סויה. 5. יש חברה שנקראית דלי טבע בישראל ויש להם המבורגר טבעוני מדהים ועוד כמה מוצרים. 6. בעדן טבע את יכולה למצוא הכל מהכל - ופשוט לחפש מתכונית ולבשל בעצמך. אני אגב גם נטולת גלוטן (ולא אין לי צליאק) ומשתדלת לא לאכול סויה למעט טופו שלא מהונדס גנטית.. כשאני יוצאת למסעדה אין לי ברירה ולהתפשר על מוצרי חיטה. למזלי בחול על כל מוצר רשום אם הוא נטול חלב/גלוטן מתאים לצמחונים או טבעונית וכו'. העסק לא זול אבל תמצאי את הדברים שאת לא מוכנה להתפשר עליהם ולכי על זה. מצרפת לך אתר שיעזור לך: http://vegetarian.about.com/lr/egg_substitutes/282541/5 http://www.theppk.com/recipes/dbrecipes/index.php http://veganyumyum.com/ משם את יכולה ללנקק לעוד אתרים ומתכונים מגניבים. ועוד אחד בעברית http://www.lateva.co.il/?categoryId=14497 בהצלחה!!

למעלה