שאלה לטיבעונים

נטלי666

New member
שאלה לטיבעונים

תגידו, מי מכם טיבעוני ואוכל ביצי חופש? עד כמה ההפרסום על האריזה נכון? (האם התרנגולות באמת חופשיות ולא מזריקים להן?)
 
../images/Emo31.gifביצי "חופש"../images/Emo31.gif

כפי שהבנת מהכותרת אינני אוכל ביצי חופש, ולכן אתקשה להגיד לך האם הפרסום על האריזה מדויק. אבל אם כתוב שם "התרנגולות חופשיות" זאת אמירה חסרת משמעות לחלוטין. אין שום הגדרה אוניברסלית למילה חופש. אני בטוח שאנשים פה יוסיפו לך מידע לגבי ביצי "חופש", אני רק אגיד לך למה אני לא אוכל ביצי חופש: 1. סיבה בריאותית - אין שום צורך לגוף שלי בביצים, ממש שום צורך. להיפך, ביצים אפילו מזיקות כל כך לתזונה שזה לא ייאמן. במיוחד בתזונה שרובה נטול כולסטרול ממקור חיצוני לאכול מדי פעם כמות קטנה של כולסטרול ממקור חיצוני זה מתכון לאסון. (אני ארחיב בנושא אם מאוד מעניין אותך...) 2. אני אישית לא מאמין שיצורים חיים צריכים להיות מקור תעשייתי לשום דבר. האם היית מקבלת קיום של עבדות בתנאים מקלים? (למשל: העבד יעבוד 8 שעות ביום, יוכל להסתובב בשטח "פתוח" של 10 קמ"ר בלבד ויקבל חדר משלו) 3. לא ניתן לקיים תעשייה של ביצים מבלי להפריד תרנגולים מתרנגולות, זאת שלילה מוחלטת של הזכות של התרנגולות להתרבות. האם היית מקבלת מקבילה אנושית בה נשים יופרדו מגברים, יוחזקו בשטח "פתוח" כלשהו בו יוכלו להסתובב ופעם ביום יוציאו להן ביציות לצרכים תעשייתים. כל זאת בלי לשאול לרצונן או בלי שיקבלו שום תמורה. (אה כן, יידאגו להן לאוכל....)
 

dylan

New member
בקשר ל-3

אני לא כ"כ מסכים כי הרי זה כל עניין עיקור החתולים, לא? שלילה של הזכות להתרבות.. טוב כנראה שאתה גם נגד עיקור חתולים(ות..)/כלבים(ות..) בעצם.. אמממממ.. משום מה חשבתי שאתה בצד שבעד
יש גם את עניין האפרוחים הזכרים שהורגים בלי קשר לזה שהתרנגולות מסתובבות חופשי.
 

lilithmm

New member
בריבוי תרנגולות אין בעיה

הן יהוו טרף לחתולי רחוב. חחחחח העניין הוא שבאופן טבעי התרנגולת אמורה להטיל בערך 10 ביצים בשנה, ממש מעט, ויש המון טורפים טבעיים לתרנגולת אז אין ממש סכנה לפיצוץ אוכלוסין, בניגוד למצב החתולים.
 

Neta558

New member
תעשיית ביצי חופש

היא תעשייה, לא משנה כמה נחמדה היא אמורה להיות, ואני לא חושבת שחיות אמורות להיות מוצר בשום צורה. ישנם משקים שונים של ביצי חופש. זה נע בין כלובים גדולים יותר, לשטח רחב בו התרנגולות מסתובבות "חופשי". הבעיה הראשונה שלי עם ביצי חופש, היא שהן עדיין ביצים. מדובר בשיעבוד חיות לצורכי האדם, דבר שאינו מקובל עלי. אני פשוט לא רואה שום סיבה לעשות זאת, אפילו אילו היה מדובר רק בסיכון הקל ביותר, שעשוי להגרם סבל לתרנגולת אחת. נוסף לכך, הבעיה העיקרית עם ביצי חופש היא שהן קשורות באופן ישיר לשאר תעשית הביצים והעופות. התרנגולות מגיעות ממדגרות אחרות, לאחר שעברו קטימה. האפרוחים הזכרים נידונים להשמדה-הם הרי פסולת לא נחוצה... למידע נוסף, אני מפנה אותך למאמרי הפורום. בקטגורית "ביצים" תוכלי למצוא כמה מאמרים של אנונימוס, שנכתבו בין היתר, לאחר ביקור במדגרת חופש.
 
אני פשוט אעתיק הודעה קודמת...

אני בטוח גם שדורון יוסיף ויתן גם קישורים לכמה מחקרים בנושא, נכון דורון?
א. גוף האדם מייצר את כל הכלולסטרול לו הוא זקוק ליצירת קרומי תאים, הורמונים וכיוצא בכך, רק אם (!) אתה לא אוכל מזון עשיר בכולסטרול. ככל שתאכל מזון יותר עשיר בכולסטרול תקטן כמות הכולסטרול שהגוף מייצר לעצמו אבל, יש הבדל מרכזי בין כולסטרול שאנחנו אוכלים (להלן: כולסטרול חיצוני) ובין כולסטרול שהגוף מייצר (להלן: כולסטרול טבעי) הוא בכך שהכולסטרול החיצוני מתחמצן ברגע הכנסותו למערכת הדם (בגלל מלא גורמים לא רלוונטיים) והופך לכולסטרול "רע",שנקרש על העורקים ומקטין את היווצרות הכולסטרול הטבעית- הכולסטרול "הטוב"- דבר שמגביר את הסכון לחלות בחלות לב וכלי דם למה הוא עושה את זה? כי הוא חיצוני, הגוף לא מסוגל לקלוט את ההרכב הכימי שלו ולכן אכילה מוגברת שלו הורסת את הרצפטורים של הגוף לכולסטרול והגוף אינו מסוגל לייצר כולסטרול טבעי. אם מסדרים אכילה נורמלית של כולסטרול ושומנים הגוף מתאפס תוך שבוע בערך או עשרה ימים (תלוי במצב הקודם) והכל נהיה תקין ויפה. אבל(!) כולסטרול בדם מושפע גם משומנים אחרים שאנחונ אוכלים: שומןם רווי ובלתי רווי. שומן רווי לא רלוונטי לגבינו כי הוא מצוי אך ורק במוצרים מן החי על כל סוגיהם והוא גם הכי מזיק- דרך אגב השומן הבלתי רווי מתחלק לכמה תתי סוגים כשהכי בריא מתוכו זה שקדים, אגוזים,קטניות, עדשים, אבוקדו, שמן קנולה ושמן זית. ואל תאכל מרגרינה זה יותר כולסטרול רע בכמויות מסחריות! ההודעה היא הודעה ממזמן בפורום... והיא לא שלי אפילו...
 

דורון ק

New member
קבלללל../images/Emo3.gif

תשובה טובה,כמה הוספות: שומן רווי נמצא גם במאכלים צמחיים-חוץ משמן הקוקוס בו הוא נמצא בכמות גדולה הוא נמצא ברוב השמנים הצמחיים בכמות קטנה ביותר. שומן מתחלק ל: שומן רב בלתי רווי:מכיל "חומצות שומן חיוניות" נוטה להוריד את רמות הכולסטרול הכללית-נמצא בעיקר בשומן של פשתן,שומשום,המפ,אגוזי קליפורניה,תירס,חמניות,סויה וכו´. שומן חד בלתי רווי-גם נוטה להוריד את רמות הכולסטרול-נמצא בעיקר בשומן של זיתים,שקדים,אבוקדו,בוטנים וכו´. שומן רווי-בעל השפעה שלילית על רמות הכולסטרול-נמצא במאכלים מן החי ,בקוקוס ובדקלים. שומן טראנס(מוקשה)-בעל השפעה שלילת ביותר!לא מזמן ועדה מיוחדת של ארגון הבריאות העולמי קבעה כי שום כמות של שומן טראנס אינה בטוחה!כפי שציינת נמצאה במרגרינה ובעוד הרבה מוצרים מעובדים. כולסטרול חיצוני-יכול לעלות את רמות הכולסטרול(פחות משומנים רווים) אבל יכול לעשות אותו יותר נתון ל"חמצון". כמובן שלכל סוג שומן ישנם היבטים נוספים רבים אחרים אבל זה באופן כללי בהקשר לכולסטרול.
 

sheda0ktana

New member
שומנים רוויים ומוצרים מעובדים

חשוב לשים לב לאותיות הקטנות, גם אם אתם קונים "מוצרי בריאות" - אם כתוב "שומנים מוקשים" - תכירו, זו מרגרינה. ושומנים מוקשים יש גם בהרבה מאד "חטיפי בריאות", בלי קשר לביצים.
 

נטלי666

New member
שאלה

." אם מסדרים אכילה נורמלית של כולסטרול ושומנים הגוף מתאפס תוך שבוע בערך או עשרה ימים (תלוי במצב הקודם) והכל נהיה תקין ויפה." אני יודעת שלא אתה כתבת את ההודעה אבל למה הכוונה?
 
הכוונה היא...

שאם מספיקים לאכול כולסטרול ממקור חיצוני, ודואגים שיהיה מספיק שומן בגוף (לא פחות מדי, ולא יותר מדי - את מוזמנת להסתכל בטבלאות משקל) אז תוך שבוע פלוס מינוס הגוף יתחיל לייצר את כל הכולסטרול שהוא צריך ולאט לאט יתנקה משאר הזבל שהיה לו בגוף (אני לא בטוח לגבי זמן, אבל אני משער שמשהו כמו כמה חודשים - חצי שנה)
 

Eclipsed 0

New member
משרשרת.

אני בת 14. כשהתחלתי להיות טבעונית לא אכלתי ביצים, אבל מאוחר יותר אמא שלי החליטה שבגלל הגיל, אני חייבת לעשות זאת - לפחות עד גיל 18. האם ישנם תחליפים כלשהם לביצים - לא בטעם, אלא במרכיב התזונתי ? [יש להתחשב בעובדה שאני אמורה לצרוך יותר חלבונים מאדם בוגר.]
 

Neta558

New member
תחליפים לאיזה מרכיב תזונתי?

את מתכוונת רק לחלבונים? יש המון מקורות לחלבונים מהצומח... ערבוב של דגנים וקטניות למשל... (וכאן המקום של מומחי התזונה להגיב...
)
 

דורון ק

New member
ביצים

הכוונה תחליף למה? אם לחלבון אזי שחלבון איכותי נמצא בשפע בתזונה צמחית ואם תאכלי מספיק קלוריות אזי שחלבון לא יהווה בעיה. אם לויטמין B12 הכוונה אזי שאפשר להסתמך על תוסף/מזון צמחי מועשר כמקור לויטמין. במידה וחוץ מזה התזונה שלך תהיה מגוונת אזי שאין סיבה שיהיה לך חוסר באף יסוד תזונתי. בכל מקרה מומלץ לך מאוד להתייעץ באופן אישי עם תזונאי/ת המתמחה בתזונה צמחונית/טבעונית!
 

Eclipsed 0

New member
כמו שציינתי בהודעה..

התכוונתי לפרוטאין שבביצים. אני בטוחה שזה לא יהווה בעיה, אני פשוט צריכה רשימה של מוצרים שיספקו כמות זהה של פרוטאין (כרגע אני צורכת שתי ביצים בשבוע).
 

דורון ק

New member
פרוטאין

כפי שציינתי ישנם הרבה מקורות חלבון צמחיים ובמידה ותאכלי מספיק קלוריות אז תקבלי מספיק חלבון-כאן יש להדגיש שהדרישה הקלורית אצל מתבגרים גבוה יותר,באופן כללי מאוד ולא מדויק משקל גוף כפול 40 זאת בערך הנוסחה למתבגרים,כמובן שאם את עוסקת בפעילות גופנית או בכל דבר אחר הגורם לזירוז הקצב המטבולי אז האיזון הקלורי עולה. מקורות חלבון איכותי הינם קטניית הסויה-החלבון הצמחי היחיד בעל PDCAA של 1,כמו כן קטניות,דגנים,זרעים ואגוזים,פירות וירקות מכילים חלבון. על ידי שילוב של דגנים/זרעים עם קטניות עולה איכות החלבון ולכן מומלץ לשלב לפחות בחלק מהארוחות מאכלים אלו למרות שאין בכך צורך וכל מאכל תורם קצת ל"בריכה" של חומצות האמינו(אבני הבניין של חלבון). שתי ביצים מכילות כ-14 גרם חלבון השווה לשתי כוסות חלב סויה,בכוס גרגרי חומוס מבושלים למשל יש כ-18 גרם חלבון.
 
יש לי הצעה...

דורון, מה אתה אומר שנרשום מאמר משותף המספק מידע לגבי כל המרכיבים התזונתיים החשובים בתזונה וכיצד ניתן להשיגם בצורה הטובה ביותר? זה יעזור נורא בפורום....
 

דורון ק

New member
מאמר

אם זה באמת יעזור קצת לחברי הפורום אז בכיף! אם למישהו יש רעיונות בקשר למאמר,מה תרצו לראות בו וכו´-אז תרשמו.
 
אני אישית חשבתי על משהו...

שיכלול הסברים מפורטים לגבי רבים מהמינרלים והויטמינים ומניין ניתן להשיג אותם בתזונה צמחית. הסברים לגבי הנזקים שבתזונה בשרית. יש לי כבר בראש רעיון לאיך זה יראה (זה יצא ממש ספרון שכזה עם כמה עשרות עמודים) הבעיה היחידה שאני רואה כרגע (שהיא לא בהכרח בעיה), ובדיוק דיברתי על זה עם נטע היום, שהרבה פעמים נצטרך נורא לגלוש להרבה נושאים אחרים: למשל, בדוגמה של כולסטרול, הדרך לשמור על תזונה נכונה בכולסטרול היא לשמור על משקל תקין ולהפסיק לצרוך כולסטרול ממקור חיצוני. האם צריך להוסיף הסברים עכשיו על איך להוריד / להעלות משקל? הרי אפשר לכתוב על זה ספר בפני עצמו.
 
למעלה