שאלה לטל של 4 ולכווווולם

eldar7

New member
שאלה לטל של 4 ולכווווולם../images/Emo53.gif

טלוש מה המצב איך מזג האויר עדין סוער בטיבעון לשאלתי - מכיוון שהתאומים שלנו בני אותו הגיל רצית לדעת: 1. כמה הם אוכלים ביום ומה? 2. איך את עוכבת אחר הכמויות והזמנים - האים את מבצעת רישום? תודה ולהשתמע

טל של 4

New member
אז ככה.....

קודם כל אנחנו מנהלים רישום. יש לנו פנקס צהוב גדול ובו שבעה טורים,שעה, החלפת חיתול (לוודא יציאות סדירות,רשום גם מה לא רק מתי),אוכל (כמות ומה), שינה (מתי נרדמו מתי קמו). שלושת האחרונים בנפרד לכל אחת. זה עוזר בעיקר בלילה כי היום הן נורא מסודרות אז אין כל כך חשש של לשכוח להאכיל או משהו כזה. לגבי ארוחות אז ככך (השעות הן בערך): 8:00 ארוחת בוקר - 180 חלב + כף שבעה דגנים בפנים 10:00 מרק ירקות בכפית (רוני אוכלת ממש עומר בעיקר משחקת עם זה) 12:00 180 חלב 16:00 180 חלב 18:00 פרי מרוסק (ושוב רוני אוכלת ממש עומר בעיקר משחקת עם זה) 19:30 דיסת קורונפלור בערך 300CC בלילה לפעמים כממש מתעקשות אז 60CC חלב בכל ארוחת חלב אם הן מבקשות אנחנו מוסיפים 60CC חלב וזה קורה לכל אחת בערך פעם ביום (לפעמים אפילו אחרי הדיסה של הערב) לגבי מזג האויר נורא קר וגשום אבל אין רוח אז זה לא נורא. מאיפה אתם בארץ???

טלוש תודה - אז ככה.....

ראשית אני מתל אביב ליד שנקין ממש מרכז (אבל לא שנקינאית) שנית גם אצלינו רטוב וקר מאוד יחסית למרכז ולעיקר טפו 50 פעם אוכלות מדהים אצלינו ממש באלגן אמנם אנו מנהלים רישום אבל אין ממש סדר והם אוכלים לפי דרישה ואף פעם לא גומרים מנה שלמה של 180cc בבוקר שהם קמים בין 6-8 אוכלים 100cc 10:00 בערך מנת פרי 180cc - עומר אוכל דנה טועמת אחר כך בלי זמנים אוכלים עוד 100cc 13:00 מרק ירקות מנה - שוב עומר אוכל דנה בקושי טועמת ותוספת חלב אם רוצים 16:30 100c 19:30 180cc +כף גדושה קורנפלור יש לך הצעה לשיפור הבלאגן האם לא לתת בין הארוחות וליצר שעות קבועות?

טל של 4

New member
לא כל כך מבולגן....

הבנתי שיש 4 ארוחות חלב ביום - אז זה כמו אצלינו. לגבי הזמנים אני סידרתי אותם לפני שהוספנו מוצקים. לא יכולתי יותר לרוץ כל היום עם הבקבוק אז החלטנו שכל 4 שעות זה אחלה וניסינו לכוון לזה. כל פעם משכנו 10 דקות עד שהגענו להפרש הרצוי. לגבי הכמות תנסי להוסיף 7 דגנים לחלב. כל ילדי נורא אהבו/אוהבים את הטעם ומוכנים לאכול הרב יותר מזה מאשר חלב רגיל וזה גם נורא בריא (אני לא מוסיפה סוכר למרות שיש כאלה שכן). חוץ מזה אם הזמנים בין הארוחות יותר גדולים אז הם גם אוכלים יותר בארוחה. הדיסה בערב מורכבת ממטרנה לילה טוב וגם אותה הן נורא אוהבות אני מכינה ככה: 260 מים, 4 כפות מטרנה לילה טוב(מכסה 200מים) + כף מטרנה או שתי כפות רמדיה (שמכסים את ה60 מים) זה לא מאוד סמיך ואז זה עובר יפה בשלב 3 של פטמות רב שלביות. הארוחות ה"מבושלות" זה עם כפית אז הכמויות לא משהו ולכן אני לא מחשיבה את זה כארוחה ולא מתיחסת לזה מבחינת זמנים אלא רק כטעימות. זה באמת לא עשה להם שום שינוי מבחינת כמות/זמן של ארוחות החלב. ואו כמה כתבתי. אני מקווה שזה עוזר.

שלום לחברי הפורום של קרנושה../images/Emo6.gif

כפי שמתם לב נפתח אתר של הפורום אני אשמח אם תשרשרו כאן קצת על סיפור חייכם כך שהחדשים שנכנסים לא ישאלו אותכם בשנית ובשלישית שאלות ואני אשמח לצרף את זה לאתר הפורום. יום נעים לכולם!!
שלכם דרדסית(אחות של קרנושה) נ.ב אם תעלו רעיונות לדפים נוספים באתר אשמח לשמוע לשירותכם תמיד דרדסית

קרנושה

New member
היי טל ושרית....

שאלה לי אליכן....מתי נתתם חלב אמיתי לראשונה? שוחחתי על כך עם הרופאה והיא אמרה לי שפעם אמרו שלא מתחת לגיל שנה וכעת אומרים שאפילו שנתיים.....אז ילדיי מעולם לא טעמו חלב רגיל..... טל-כשאת אומרת 180CC חלב את מתכוונת רק חלב??????? וזה נחשב לארוחה? כעת אספר את התפריט אצלנו...חייבת לשמוע דעתכן (ילדיי בני שנה וחודשיים-גיל מתו´קן כמו 11 חודשים)...כשאני אומרת תחליף חלב הכוונה לאינפמילאו סימילאק אצלי... 06:00/07:00 הם אוכלים כ250 תחליף חלב עם דייסה בפנים....כשאני עושה את הדייסה לא מאוד סמיכה אך לא ממש נוזלית.....והם אוכלים בבקבוק! 10:00/11:00-ארוחת פרי.....כ220-250CC פירות טחונים ..מגוונים... 14:00/15:00 ארוחת ירק.....מגוונת כל יום דברים שונים....דלעת/בשר/שורשים/תפו"א/גזר...ועוד ועוד.. 16:00-17:00 גמדים.. 19:00/20:00 ארוחה אחרונה....תחליף חלב+דייסה 220-250CC לרוב הם אוכלים מבקבוק... מה דעתכן?

טל של 4

New member
ואוו אני מתרגשת, קרנושה את פה בבוקר

איך היה אצל הרופא, זה הכי חשוב. לגבי אוכל: כשאני אומרת חלב הכוונה לתחליף חלב לא חשוב איזה (מטרנה/רמדיה/סימילק) חלב פרה ניגר בשום אופן לא לפני שנה ויש גם אומרים שמוצרי חלב לא לפני שנה. אל תשכחי שההבדל בין 7-8 חודשים כמו אצלי ואצל שרית לעומת 11 חודשים זה הבדל עצום. יש ילדים שהולכים בגיל 11 חודש (לא שלי) אבל בטוח זוחלים ממש. אצלינו (אני אדבר בשמי בלבד) הם רק התחילו לזחול ומוציאים הרבה פחות אנרגיה משלך. ככל שהם מתרוצצים יותר הם צריכים יותר אוכל כמובן. לגבי המוצקים - למה בקבוק???? הם מספיק גדולים לאכול בידים חתיכות של ירקות ופירות ואפילו חתיכות רכות של עוף. בגיל 9-10 חודשים אפשר להושיב אותם ליד השולחן לארוחה אמיתית, ככל שתידחי את העניין זה יהיה יותר קשה לדעתי ללמד אותם ללעוס. בגיל שנה הגדולים שלי קיבלו דיסה בערב חלב בבוקר ושלוש ארוחות ליד השולחן תפריט לדוגמה:בבוקר ביצה, לחם, גבינה, ומלפפון. בצהריים בשר/עוף תפוחי אדמה/אורז וירק מבושל כלשהו. בערב פסטה עם רוטב וסלט. בין הארוחות פירות ומעדנים והכל עם כפית/מזלג קטן. אין לי ניסיון עם פגים אז תקחי הכל בערבון מוגבל אבל המטרה היא להביא אותם בסופו של דבר לאכילה של גדולים אז מספיק עם הטחון וקדימה הכפית.

קרנושה - מה עושה בבית כעת??? אין עב

עבודה? קרנושה אני מרשה לעצמי לענות בשם טל -"חלב" הכוונה לתחליפי חלב אם - פורמולה כמובן שלא חלב רגיל - זה בכלל לא מומלץ לפני גיל שנתיים וגם אז לא מדהים בקשר לאוכל של השלישיה נראה לי ממש מצויין בהתחשב בגיל גם הנוכחי וגם המתוקן כמויות נאות ומגוונות - לדעתי צריך להרגיל אותם לכפית לפחות בפירות והירקות ואם יש לך סבלנות ליכלוך תני להם להתחיל לאכול לבד זה מאוד מפתח לפי טיפת חלב בסביבות גיל שנה ילד צריך לאכול : חלב בבוקר - תחליף 10:00 פירות 13:00 ירקות 16:00 חלב או מעדן וכד´ 19:30 חלב - לפני השינה מקווה שעניתי

קרנושה

New member
הרגתן אותי שתיכן ביחד...../images/Emo24.gif

אז לגביי הימצאותי בבית בשעה כזאת התשובה פשוטה.....ביקשתי היום חופש כי היינו עם ליהיא אצל גסטרואנטרולוג.....היינו אצל פרופ´ אחד ש...הסתכל על הבדיקה ואמר נו טוב.....זה לא מספק אותי.....ליהיא שוקלת קצת פחות מ7 קילו בגיל 11 חודש מתוקן...וזה פחות מאחוזון 3...כעת ניתבקשנו לקבוע תור לבדיקת p.h metry ......זוהי בדיקה שעושים תחת אישפוז של 24 שעות..או ברמבם או ברוטשילד....מחדירים צינור בעובי 1מ"מ דרך האף לוושט ולשוער הקיבה...בתחתית הצינור יש מין חיישן העובד במקביל למחבשון קטן חיצוני.....החיישן אמור ליללוט כמויות של מיצי קיבה וכו´..במידה וליהיא סובלת מעודף מיצי קיבה.....יהיה ברור לנו ששוער הקיבה שלה חלש ופרוץ..ולכן האוכל חוזר בחזרה בקלות...והפיתרון הוא ניתוח היצרות שוער הקיבה.....אך עוד לפני כן לגביי הבדיקה...תחת אישפוז 24 שעות עם רישום מדוייק מתי היא אכלה, כמה ומה בדיוק...מתי היא ישנה ומתי היתעוררה ועם כל האינפורמציה עלי לחזור לפרופ´...ולראות מה הלאה.....אני בחרתי ברמבם..מכיוון שהוא יותר "קרוב" אלינו...ואת התור אקבע רק מחר.....נראה למתי יתנו לי.....על ליהיא הוא בכלל לא הסתכל.....רק דיברנו עליה... לגביי הארוחות של ילדיי...... ליהיא-שוחחתי עם הרופא כעת וסיפרתי לו שליהיא לא מוכנה להכניס מוצקים לפה.....הפה של ליהיא מבוצר ולא נכנס אליו אף לא דבר ולא חצי דבר (כולל צעצועים וכו´)...הוא אמר שכרגע זה לא מדאיג אותו...שהוא לא מצפה ממנה לזה...אז.....בואו נהיה ריאליסטיים...לא מצפים מילדיי כמו מה שמצפים מילדיכם.....להבדיל...ליהיא אוכלת בכפית לעיתים רחוקות...היא פשוט לא מוכנה לזה... מתי-אוכל יפה בכפית.....אך לא אוכל מוצקים אלא רק טחון בכפית...מכיוון שהאכלה שלו בכפית לוקחת שעה...אין לי סבלנות ואני נונתת לו בכפית עד גבול יכולתי והשאר בבקבוק... ליאור-שהיא גדולה ומפותחת ויש לה שיניים וכו´.....הכל מכניסה לפה שלה...עד שזה נוגע לאוכל.....היא חסרת סבלנות וקריזיונרית...ולא מוכנה לחכות לכפית...כשנותנים לה בקבוק היא שואבת כמו וואקום ומחסלת אותו בדקה וחצי.....אי אפשר עליה!!

טל של 4

New member
הבדיקה נשמעת מורכבת

אני מקווה שהיא תסביר בדיוק מה הבעיה וסוף סוף יהיה פיתרון
לך ולליהיא תחזיקו מעמד. לגבי אוכל, אני הייתי מציעה להם (לא לליהיא בשלב זה) לאכול לבד. שמה על השולחן בצלחת רק דברים רכים ולא במקום הארוחה אלה בנוסף. זה מטפל בשלוש ציפורים במכה: מוטריקה עדינה ("פינץ") קשר עין יד וכמובן לעיסה בליעה. בשבילם זה משחק בהתחלה אבל זה נורא חשוב לחשוף אותם לזה. אפילו ביסקויט ובבמבה זה אימון מעולה...

קרנושנה מתוקה אל תהרגי לנו../images/Emo8.gif

מקווה שהבדיקה תעבור בקלות ועד אז תנשמי סבלנות גם גנה באחוזון ה 5 רזונת ולא אכלנית אנחנו אומרים שהיא מתכננת קרירה של דוגמנית ושוב כפי שכתבתי קודם וראיתי שגם טל כתבה כדאי לנסות לתת להא לשחק לבד באוכל אולי זה יגרה אותם לאכול יאלה קישקשתי כאן מספיק היום נתראה אולי בערב

keren1

New member
קרנושה בוקר טוב....

אז כמו שאמרתי לך עברנו המון בדיקות וגם את ה PH METRY הקורבן כמובן היתה שני. מאותה סיה של ליהיא. אם אמרתי לך שהבריום היה בסדר (וצדקתי, נכון). אז מכוון שאני מאמינה שהאמת היא הפוליסה הכי טובה. תתכונני. SORRY זאת בדיקת מגעילה ולא נעימה. שני עברה אותה בגיל 7-8 חודשים והיא שנאה אותה. היא לא פעם ולא פעמיים תלשה החוצה את החיישן. היינו צריכים להלביש לה בגד עם שרוולים ארוכים ולקשור אותם בסוף כדי שהידיים שלה לא יהיו חופשיות. להסתובב עם זה 24 שעות לא כייף גדול ועוד שהבידקה הזאת לא כל כך מדויקת (אמרו לך זאת?) אנחנו עשינו אותה ברוטשילד בחיפה. והרופא אמר שערכה של הבדיקה בעולם הרפואי יורד. לא הבנתי למה צריך לענות את הילדה אם זאת התחושה של הצוות. קחי המון כוחות. והמון חיזוקים לא יהיה קל.

קרנושה

New member
קרןןןןןן 1111111 אז ככה.....

לא, לא נאמר לי שהבדיקה לא אמינה בכל 100 האחוזים!! אז בשורה התחתונה היית ממליצה לי לא לעשות את זה? אלך כעת לפורום גסטרו ילדים ואכתוב על המלצתו של הפרופ´..ואקבל חוות דעת ממנהל הפורום שהוא רופא.....נשמע מה יגיד...האמת שאני הולכת עם הרופאים צעד צעד...חייבת לפתור את הבעיה!! אנחנו נעשה אותה ברמבם למרות שהאפשרות השניה שהוצאה לנו היה רוטשילד אך רמבם קרוב לי ונוח לי יותר..... איףףףףף באסה.....מסכנונה שלייי

רז2

New member
אנחנו לשם שינו בתקופה טובה של אוכל

הם בני שנה ושלושה חודשים ולשמחתי הרבה אוכלים סביר, אחרי תקופה שבה הרגשתי שהם בקושי מכניסים משהו לפה. בבוקר בסביבות 7:30 הם מקבלים בקבוק 180 CC של סימילאק צמחי, עם קצת דייסה בפנים. ואחר כך זוללים בידים צ´יריוס (דגני בוקר) ומתים על זה! בסביבות 9:00- 9:30 הם אוכלים פירות. לפעמים מרוסקים בבלנדר (כשאני ממהרת לצאת איתם מהבית) ולפעמים פירות חתוכים ואז הם אוכלים ביידים. ב 13:00 בצהריםם כל אחד מקבל שתי קציצות בשר חתוכות לקוביות, תוספת זה בדרך כלל תפוחי אדמה מבושלים, בטטה, פתיתים או אורז, ואחרי שהם מסיימים הם מקבלים ירקות קפואים שהופשרו. הם מתים על אפונה כרגע. בעבר אהבו יותר גזר. ולקינוח פרי, בדרך כלל מלון או אוכמניות. כמובן שהכל הם אוכלים ביידים. אני גם נותנת כפית, שיתרגלו לרעיון... ובסוף הארוחה אני קרובה להתעלפות... האוכל מרוח על הבגדים, השיער, הכיסא, וכמובן חצי מהמטבח.. כל פעם אני סופרת עד עשר, ומהר מנקה. אני עדיין בשלב השכנועיים העצמיים ש"לא נורא, ככה זה ילדים, ובסוף זה יסתדר"..... בסביבות 16:30 שוב ארוחת פירות חתוכים (הפעם פחות ליכלוך), אבל תמיד יש איזו בננה מרוחה על השיער. וארוחת ערב ב- 19:00 בהתחלה מרק (אני מאכילה ואין לכלוך) אחר כך, לפעמים ביצה עם פרוסת גבינת טופו בפנים, לפעמים רק לחם עם חומוס, אבוקדו או טחינה. ולבסוף מעדן סויה (מגעיל לדעתי!) אם לא אכלו יפה מקבלים טיפה פורמולה (כ- 60 CC) וזהו נגמר היום מארוחה לארוחה. וכמובן לא ציינתי חטיפים לפעמים בסוף הארוחת ערב, כל מיני קרקרים של גרבר וכו´ (לעיתים נדירות אפילו במבה...) הילדים שלי עדיין לא אוכלים גבינות ולבטח לא שותים חלב. אנחנו מהמאמינים שעדיף לדחות את זה כמה שיותר. כרגע השאיפה להגיע לגיל שנתיים בלי מוצרי חלב. ודרך אגב, גם לכם יש כ"כ הרבה לכלוך כשהם אוכלים לבד???????????

טלטל אני מנסה להבין?

את שמה ב 260 מים 4 כפות מדידה לילה טוב ולזה מוסיפה כף מדידה מטרנה רגיל שלב 2 ? כי אני מכינה 180 מים + 3 כפות מטרנה לעומר וסימילק לדנה ולזה מוסיפה את הקורנפלור להבעיה שלדעתי הם אוכלים כמויות קטנות מידי בעיקר דנה כי את המוצקים היא לא באמת אוכלת עומר לעומת זאת אוכל מנות ממש יפות של מוצקים בערך 3/4 כוס מאג

טל של 4

New member
המטרנה "לילה טוב" מכילה

גם חלב וגם קורנפלור במינון של כף ל-50CC כדי לדלל קצת אני מוסיפה יחידת מידה של מטרנה שלב 2 (או רמדיה או סימילאק זה לא משנה אני מגוונת לפי המבצעים)

יוטל

New member
למטרנה לילה טוב יש שתי צורות הכנה

דלילה וסמיכה. אם מכינים את הדליל אין תוספת של קלוריות אלא אותו דבר כמו מטרנה רגילה ובכול זאת הילד קיבל פחמימה מורכבת (מתפרקת לאט, תחושת שובע ארוכה יותר...ככה אומרים...)

zimes

New member
ואו! רישום! אנחנו נשברנו תוך יומיים

אני ממש מתפעלת מהסדר. אני בכלל אין לי מושג כמה פעמים ביום הם אוכלים, ובטח לא כמה פעמים ביום הם באים ל-שלוק (ציצי). אפילו בלילה, שיש בקבוק אחד (ומאה הנקות), אנחנו יודעים כמה בעלי מכין (180 לשמן דובון ו 120 לפרינצסה), אבל אין לנו שמץ מושג כמה הם לוקחים מזה (השארית הולכת לחתולים, המשמינים מאוד)

טל של 4

New member
הז זהו שלא היתה לנו ברירה...

את מניקה אז יש לך שליטה על מתי ואיך הם אוכלים. אצלינו היו המון זוגות ידיים שטיפלו בעיקר בהתחלה. מהר מאוד גילנו שאנחנו מאבדים שליטה. נניח שאת מאכילה תינוקת ב-3:00 בבוקר. אם היא תתעורר ב-4:00 את יודעת שזה לא אוכל. אבל מה קורה אם מישהוא אחר קם ב-4:00 למשל הסבתא שבאה לעזור. אם היא לא יודעת שהאכלת ב-3:00 היא אוטומטית תתן שוב חלב... וכולי. לגבי רישום שעות שינה., את זה התחלנו בערך לפני חודשיים כדי לסדר להן סדר יום. רצינו לעקוב אחרי מתי כל אחת נרדמת במשך היום כדי לאחד את הזמנים. ואכן הצלחנו. היום הן ישנות (בד"כ ביחד) ב-9:00 שעה ב 13:00 שעתיים ואחר הצהריים עוד חצי שעה בזמנים שונים. כמובן שזה הרבה יותר קל ככה.

לילה טוב לכולם!!!!!!!../images/Emo29.gif../images/Emo119.gif

עמית ויובל בני חצי שנה ואנחנו לא מנהלים רישום. רשמנו כמה חודשים הראשונים וזהו. לגבי ארוחות אצלינו ככך: 9:00 סופר פורמולה קורנפלור 11:00 פירות ( אנחנו חדשים אז אוכלים רק 100CC) 13:00 סופר פורמולה 17:00 סופר פורמולה 19:00 ירקות 100CC 21:00 סופר פורמולה קורנפלור ולישון עמית שלי עושה צרות גם עם אוכל גם עם שינה (בגלל השיניים) היא גם לא נותנת ליובל לישון וגם לנו........ היא חברה טובה של אחיתול שלה (זה חיתול טטרא) כול היום היא איתו. לילה טוב!!

למעלה