שאלה ליאיר לפיד

שאלה ליאיר לפיד

אני יודע שזה פורום ספרים, אבל בכל זאת שאלה על טלוויזיה: כשהיית בערוץ 3 היית כל התכנית על באן אדם אחד. ראיון עומק, שיחה אישית, שקט ואינטימיות. בערוץ 2 יש בערך 22 דקות עם 3 מרואיינים. לא מפריע לך המערים החדים בין אייטם לאיים, פרסומות, צחוקים, קהל, מרואיין, עוד אחד, פרסומות, אייטם וכו´? מה אתה מעדיף?

pomelit

New member
לא קראתי את כל הספר, אבל

קראתי את הפרק הראשון שפורסם. סתם מתוך סקרנות - איזה דמות בלשית "קלאסית" הכי השפיעה עליך הכתיבת הדמות של יהושוע (סליחה, ג´וש)? ולמה דווקא בלש?

pomelit

New member
ועוד שאלה

בפרק הראשון אתה נורא מחבר את כל הסיפור לארץ, לעכשיו. נותן תאריכים,שמות - דברים שמרכיבים את מה שאנחנו עוברים כאן ביום יום. למה בעצם? זה לא סיפור שאמור להיות רלוונטי גם בעוד 15 שנה?

ציפי ג

New member
הסופרנוס יהיו כנראה רלבנטים

גם אז, בסגנון צעירים חסרי מנוח, היפים והאמיצים, וכו.

pomelit

New member
צעירים חסרי מנוח

לא רלוונטיים גם היום...

אני מוחה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

צעירים חסרי מנוח רלוונטית אז וגם היום!!! אל תגידו מילה על הסידרה המופלאה הזו.....

זמן ומקום

מארלו וספייד האהובים עלי כ"כ, הם רלוונטיים לקליפורניה של שנות הארבעים ודווקא זה מחזק את האלמותיות שלהם. אתה כותב על העולם שלך כמו שהוא, וזה מה שהופך אותו לאמת. והאמת תמיד רלוונטית.

השפעה

קודם כל, פיליפ מרלו האלמותי של ריימונד צ´נדלר, וגם (אבל רק כמעט) סם ספייד של דשיאל האמיט. אני לא בוחל גם בבלשים קולנועיים למיניהם.

pomelit

New member
כן, אבל מקריאה ראשונית

בפרק הראשון, נראה שהז´אנר המרלואי יותר הולך עם הדמות הבלשית הישראלית כפי שהיא מוצגת כאן. הבדידות, החריגות - מתאים. מייסון הוא מותג מיינסטרימי בעליל, לא?

pomelit

New member
טוב - אפשר להבין אותך... ../images/Emo13.gif

אבל נראה לי שמדובר בשני טיפוסים שונים לחלוטין של בלשים, ואני לא אומרת שאחד יותר טוב מהשני. ללא ספק יש משהו רומנטי בדמות הבלש של פו - לעולם בשולי החברה, לעולם נאבק כדי להיכנס ובאותה עוצמה כדי לצאת. זה גם מאפיין את הדמות של ליזי בדיחי, אם כבר מערבים הורים...

טיוי

זה לא טוב יותר או פחות, אלא שונה. עובדה היא שיכולתי להמשיך בערוץ 3, אבל החלטתי לעבור. במקצוע הזה \0טלוויזיה\9 עדיף להשתנות כל 3-4 שנים.

למעלה