שאלה לידעני הפורום

שאלה לידעני הפורום

שלום כולם! מאחר ועלה פה הנושא של אריזציה של הכנסיה הקתולית על ידי הנאצים, עלו בי תהיות שנמצאות אצלי זמן רב. אשמח, לכל שביב של מידע בנוגע להקשר האוקלטי של הנאציזם. קשר עם אגודות סתרים, קונספירציות, הסתמכות "מיסטית" ושיעתוק רעיונות רוחניים מדתות שונות לאידיאולוגיה הנאצית וכולי. זיכרוני המעורפל בנושא מעלה בי קטעים שונים שאין אני מבין מה להם ולנאציזם - אולי תוכלו לשפוך אור על העניין - איזשהו דרקון ירוק/ אישה שפרצה לתהלוכה לפני היטלר ומסרה לו מסר מ"גבוה"/ חוויה יוצאת דופן של היטלר במלחמת העולם הראשונה/ היהודים כקופים והגרמנים כבני אלים מכונפים אשמח לקרוא מה אתם חושבים ויודעים אוהב ינון

berlinale

New member
נאצים ואוקלט

יש הרבה מאוד חומר על זה - בין אם מחקרי ובין אם מגמתי - למשל כאלה שמנסים להכפיש אמונות מסוימות. אפשר לדון בזה בראש ובראשונה בהקשר של הנאציזם כצומח מן הניאו-רומנטיציזם של המאה ה 19. החזרה למקורות הראשוניים קשורה לחזרה למקורות פרה-נוצריים. ועוד - בסוף המאה ה 19 אפשר לראות באירופה גל של התעניינות באוקולט שקשור לסיאנסים ושאר ספיריטואליזם. האנשים עצמם שעמדו בחזית היו ברובם אנשים לא יותר מדי משכילים או רציונליים, ודי הגיוני שרעיונות מיסטיים כאלה ואחרים מצאו את דרכם לנאציזם. אפרופו הספר על גרינג שהוזכר כאן השבוע - כתוב בו על אשתו הראשונה של גרינג, קארין, שסבתה הקימה כת מיסטית בשוודיה וגרינג קנה את דרכו לליבה בכך שהתפעל מן המקדש שהקימה. התפקיד הכי חשוב שיש לאוקולט בנאציזם זה כל נושא הסימבוליזם, ששואב הרבה מן התחומים האלה. עם זאת, לפעמים נדמה לי שיש עיסוק יתר בנושא הזה, יחסית לחשיבות האמיתית שלו באידיאולוגיה ובמדיניות שלהם.

L e s t a t

New member
לא

"החזרה למקורות הראשוניים קשורה לחזרה למקורות פרה-נוצריים. " מצטער, אבל כשהיטלר ניסה לעשות "חזרה למקורות", הוא דיבר על הזמנים בימי הביניים בהם גרמניה הייתה היורשת של הקיסרות הרומית הקדושה (ובשם זה הוכרו הארצות הגרמניות).

loquado

New member
קישור מצויין

ברור לי מהתבוננות בקטעים המצולמים שלו שהיה בובה. ספק אם בחר במפעיל. את מקור כל הדברים הוא לא יפגוש בזמן הקרוב.

L e s t a t

New member
אתר של קונספירציה..

וזה כבר מדבר בעד עצמו.. כנראה שיש מי שלא יכול לתפוס איך בן אדם דמגוג וכריזמטי, שיודע בדיוק מה צריך להגיד להמון העמחא המאוכזב והמתוסכל ואיך להגיד את זה, מסוגל לתפוס שליטה, בארץ שגאוותה הלאומית נדרסה לא מכבר, על ידי הלהבת ההמון בסיסמאות וסמלים אתניים, להצליח להקים את הצבא החזק ביותר בעולם ולכבוש בצורה יעילה, על ידי הפקדת השליטה אצל גנרלים מיומנים ומפקדי-שדה שאומנו לכך ואחר כך להפסיד את זה, ברגע שלוקחים את השליטה לידיים לא מיומנות בתחום הזה דווקא ברגע הלא-נכון, מבלי להיות מכשף או לפחות להיות אפוף קונספירציות...

L e s t a t

New member
אותה הגברת בשינוי אדרת

חוץ מזה שפרסמת את אותו הקישור פעמיים יש בו טעות נוראית: "Frederick of Barbarossa" לא קראו לו "פרידריך מברברוסה", לא שמעתי מעולם על מקום ושמו "ברברוסה", קראו לו "פרידריך ברברוסה" (ברברוסה="אדום הזקן"), פשוט "פרידריך ברברוסה", לא פרידריך מברברוסה ולא פרידריך מהונלולו.

L e s t a t

New member
אבל לא קראו לו ככה

ולפחות אם הכותב רוצה לשים "מ" בשם שלו, שיֶגַרְמֵן את זה קצת ויכתוב Von...

תיקון: האתר הזה הוא של קונספירציה

אולם אותו ציטוט מדוייק נמצא גם באתרים רבים אחרים, שלא טרחתי להביאם. לגבי האמת שבסיפור - אין לדעת, חלק כנראה מבוסס ונשען על קטעים מספרו של הטלר. אולם יש שם גם עובדות ההיסטוריות משובשות.

אריק ל

New member
בונים חופשיים מול נאצים אוקולטסטים?

עושה רושם מהדיון על הבונים החופשיים בעמוד הקודם ועל ה"קונספירציה" של איזו כת שעמדה מאוחרי היטלר או משהו כזה, שבעצם ההיסטוריה של העולם במאתיים שנים האחרונות מנוהלת לכאורה ע"י דמוקרטיות ומדינות, ובעצם מנוהלת ע"י כתות וארגונים אידיאולוגיים-דתיים. או שהכל רק נראה ככה?

תודה לכולכם על המידע

זה מרתק אני ממשיך לחפש
תודה רבה אוהב ינון

L e s t a t

New member
זה לא סוד שימי צעירותו של היטלר

היו התקופה האהובה עליו ביותר, אבל למען האמת, מדובר בתקופת מלחמת העולם הראשונה, בה שירת היטלר...

L e s t a t

New member
עוד דבר

רק בגלל שמשהו חוזר על עצמו בכמה אתרים זה לא אומר שהוא נכון.. אם אני אראה את הטענות האלה והוכחות להן בספרי היסטוריה, אני אחשוב אחרת.

גם זה לא בטוח ../images/Emo13.gif

אחרי הכל, HISTORY זה רק HIS STORY כלומר, הסיפור של צד אחד.

L e s t a t

New member
זה כבר נרטיב

ואם אני לא רואה הוכחות לטענות שהיטלר היה מכשף, אין לי סיבה להאמין שאדם שהתעמר בקבוצות של פגנים, שביניהם היו מכשפים, היה אכן מכשף.. בדבר העוזרים שלו? אולי חלק מהעוזרים שלו.. יכול להיות שהימלר. יש ספר מעניין בנושא שאני מתכנן לקרוא, שמו The Secret King.

berlinale

New member
ולחיזוק לדעתך ממקור קצת יותר אמין

כמו שכתבתי קודם, נראה לי שקצת מגזימים במקומו של האוקולט בנאציזם. חיזוק לכך יש במחקר הזה. תשומת לב במיוחד לפסקה האחרונה בביקורת על הספר:
Goodrick-Clarke ends the book with an appendix (one of several) that surveys the ``modern mythology of Nazi occultism'', namely the idea that Nazism was directly inspired by occultism, and that the Nazi leadership actively participated in occultism. This, he explains, was not in fact the case; the main sources for this idea were mostly, as he says, sensational and under-researched.​
לעומת זאת, בינתיים קרה שנזכרתי בעוד משהו מעניין - ראה מסר נוסף שלי בשרשור הזה.

למעלה