שאלה לידע כללי .

amot1

New member
שאלה לידע כללי .

אז בחג פסח היה לי ויכוח עם דוד שלי , שנינו חיים בארה"ב אזרחים אמריקאים לצורך העניין.
אבא שלי מיזה שנים רוצה לעבור לפה ( הוא לא אזרח ולא כלום ) , אנחנו יודעים שאני יכול להוציא לו גרין קארד מילד לאב. עד הלום בלמתי לו את החלום בטענה שפה לעולם הוא לא יקבל פנסיה / ביטוח לאומי סושייל סקיוריטי, תמיד חשבתי שצריך לעבוד 10 שנים בארה"ב בשביל להפריש ואז אולי מקבלים פנסיה, ובשביל זה גם כדי להוציא גרין קרד צריך ספונסנר שיהיה ערב , ככה חשבתי והייתי בטוח בזה .

אז בערב חג בשיחה עם דוד שלי הוא טוען באופן נחרץ שאני טועה ב 100% וכל בן אדם שמקבל גרין קארד זכאי לסושייל סקיוריטי , פנסיה וכל הדברים האלו. הוא ממש בטוח בצדקתו ואני בצדקתי .

אז מה נכון !?

ועוד משהו בתוספת, האם בעל עסק שהיה לו עסק כל החיים, לא הפריש שום דבר לפנסיה רק שילם מיסים כמו שצריך סטייט פדרל זכאי לסושייל סקיוריטי בבו הזמן ?

תודה !

John the Savage

New member
תשובה לידע כללי

קודם כל, אתה צודק ב-100%. בכדי לקבל סושיאל סקיוריטי צריך קודם כל לעבוד ולהפריש תשלומים לסושיאל סקיוריטי במשך 10 שנים לפחות. בלעדי זה, לא זכאים לתשלומים של קצבת זיקנה וגם לא לכיסוי רפואי (מדיקייר). לגבי מדיקייר, מהגרים מעל גיל 65 שלא זכאים לכיסוי מלא יכולים לרכוש בתשלום מדיקייר, אבל גם זה רק לאחר 5 שנים בארה"ב.

יש מדינות שיש להן הסכמים הדדיים עם ארה"ב בנושא ביטוח לאומי, שנקראים totalization agreement. מי שמגיע ממדינה כזו כן יהיה זכאי לתשלומים מסושיאל סקיוריטי. ישראל אינה נמנית על המדינות האלו.

ולבסוף, אחת הדרישות לקבלת גרין קארד היא שהמהגר לא יהיה נטל על משלם המיסים, לפחות עד הזמן שזכאים לאזרחות (כלומר 5 שנים). אם תיאורטית תרצה להביא את אבא שלך לארה"ב, תצטרך לחתום על טופס בו אתה מתחייב לממן אותו במשך כל התקופה הזוף במידה והוא לא יכול לממן את עצמו.

למעלה