|שאלה ליוגי בר. מבקשת ייעוץ דחוף!!!

brodvei

New member
|שאלה ליוגי בר. מבקשת ייעוץ דחוף!!!

אני מבקשת להיענות בן אדם שעוסק ביוגה באופן מקצועי. אחי בן 25 אשר לפני כחודשיים רצה ללכת ללמוד באוניברסיטה וחסך כסף ללימודים כאשר עבד קשה מאד, שינה לחלוטין את הכיוון והתחיל לעסוק ביוגה והחליט להגדיש לה את חייו. הוא אומר שהוא לא רוצה ללמוד , לא רוצה לבנות משפחה אף פעם. הוא טוען שהוא לא מעוניין בתרגילים גופניים ולא בתרגילי נשימה , אלא רק במדיטציות ושמירה על דרך חיים לפי פילוסופיה מיוחדת. הוא חושב שמשפחה לא מבינה אותו ודוחה אותה. הוא הפסיק לאכול בשר ,דגים, לחם, חלב ומקרר שלו ריק לגמרי פרט לכמות קטנה של ירקות ופירות והוא רזה מאד. הוא טוען שבאמצעות מדיטציה הוא רוצה להפוך לאדם טוב יותר , מאין סופר אדם וחושב שכל שאר האנשים עוסקים בדברים פרימיטיבייםץ בנוסף הוא מדבר על כך שהיו יוגים שהזינו את גופם דרך האוויר ולא היו צריכים לאכול כלל ולזה הוא רוצה להגיע באמצעות תרגילי מדיטציה. בנוסף הוא לא עובד כבר כשלושה חודשים ורב הזמן נמצא בבית . מידי פעם הוא הולך לים לבד. הוא תמיד היה סגור אבל עכשיו הסתגר לגמרי. כל המצב הנ"ל גורם לניתוקו מאיתנו ולדאגות שלנו האם המצב בסדר או שהוא מסוכן? האם יש קבוצות שעוסקות ביוגה שיכולות להשפיע עליו בצורה חיובית? או שיש אתר או ספר בנושא יוגה שנוכל להפנותו אליו ושהוא ישפיע עליו לא להסתגר מבחינה חברתית ולא לפתח הפרעות אכילה? תודה רבה

לקשמי

New member
תשובתי לא מקצועית אבל...

ממה שאת מתארת נראה ש: או שהוא למד אצל שרלטן או שהוא למד את היוגה מספרים או מקומות לא מהימנים שמהם הוא פשוט לא הבין נכון מהי יוגה. לגבי ספרים, אני אישית ממליצה על הספר "מדיטציה ומנטרות" של סוואמי וישנו דבננדה. לדעתי זה ספר טוב בשביל מי שמעוניין להתחיל ללמוד מדיטציה ולתרגל בצורה בריאה ונכונה יותר.

2356078

New member
קיצוניות

הסיפור של אחיך נשמע לא טוב ואני רק יכול להביע את דעתי מהנסיון המועט שיש לי- קודם כל אם הוא באמת רוצה להתעמק ביוגה אז לשלול "תרגילים גופניים ונשימות" זו הבנה מוטעת של מה שהיוגה מדברת עלייה (למרות שיהיו כאלה שיחלקו על כך מפני שלפני התפתחות הטנטרה יוגה וההאתה יוגה הגוף לא היה בעל חשיבות כפי שאנחנו מייחסים לו היום) אף על פי כן חשוב לדעתי להסביר לאחיך שכל גדולי המורים בני זמננו כולל כתבי היוגה כמו הסוטרות של פטנג'לי שוללים פנטיות עיוורת ופגיעה בגוף. מה גם שכל מי שאני זכיתי לקרוא את פירושיו לכתבים מדבר על טיפוח הגוף והנפש כאחד והאפשרות של הגעה להתעוררות/ הארה גם ללא סיגופים. מעבר לזה הסתגרות והתנתקות קיצונית לדעתי רק מרחיקה אותו מהתמודדות עם כל מה שהיוגה מלמדת כמו חמלה, נתינה וכיוב'. כמובן שעצם הפגיעה או הדאגות שהוא גורם לכם גם פעולה זו נוגדת את רוח היוגה ואולי יש מקום לדבר איתו על זה. לדעתי הדבר החשוב ביותר זה להפגיש אותו באמת עם מורה וותיק ובעל נסיון וסמכות אם זה מהארץ או מחו"ל שינסה לדבר איתו לפני שזה יהיה מאוחר מדי. מהיכן אתם בארץ? יש מספר שמות של מורים שעולים בראשי שיכולים לנסות ולעזור.

brodvei

New member
תודה על התשובה

תודה על התשובה. זה עזר לי ואני רוצה לדעת שמות של המורים. אנחנו מרמת גן

2356078

New member
אנא צרי קשר

אני ממליץ לנסות לפנות קודם כל לשמעון בן-אבי הוא מלמד במכמורת או במושב בצרה שזה יותר קרוב אליכם אבל בכל מקרה הייתי פונה אליו ישירות בטלפון (את יכולה למצוא את המספר שלו באתר של ארגון מורי היוגה isyoga.co.il) ומסביר לו קצת את הבעיה ושומע מה יש לו להגיד. הוא אחד המורים הכי רציניים בארץ ואיש מיוחד במינו ולכן הוא נראה לי מתאים לזה. אם זה לא מתסדר איתו הייתי מנסה לדבר עם אבי בוירסקי (שפרסם פה בפורום לפני כמה ימים שהוא מחפש מורים והוא גם המנהל של הפורום של וואלה) מכיוון ששמעתי עליו הרבה דברים טובים כאדם מאוד רציני ומעמיק שיכול לעזור לכם. אנא צרי איתי קשר בטל' 053513694 במידה ואת זקוקה לעזרה נוספת. המון בהצלחה ושתהיה לכם שנה טובה ונהדרת. NAMASTE ערן

brodvei

New member
תידה רבה

תודה לך ערן על תשומת לב ועל אמפטיה . אנחנו נשתמש באינפורמציה שנתת לנו. אנחנו כרגע חושבות איך להפנות את אחי למורה כי הוא מאד לא חברותי. גמר חתימה טובה.

למעלה