שאלה ליוגי

שובטמה

New member
שאלה ליוגי

יוגי יקר כאשר אני בוחר בדרך מסוימת ברגע מסוים בחיי, לפי מה או איך אני יכול לדעת שזה הצעד הנכון ביותר לעשותו עבורי ? איך יכול אני לדעת שחוית המציאות שלי היא אמיתית ונכונה בלי שורשי הסבל שנדבקו על נפשי מהילדות ?

יוגי בר

New member
הבחירה

היי שובטמה אז ככה: 1.בחירה בחירה היא בחירה. אל תערב אותה בהתניות קודמות ואל תיצור לה התניות חדשות. ברגע שלא תעשה את זה ותעזוב את כל הניתוחים היא תהפך מייד לבחירה שלך כאן ועכשיו. 2. אמיתי מה אמיתי ומה לא אמיתי בשבילך אני לא יכול להגיד לך. אתה תרגיש את זה בלב. הלב בניגוד למוח לעולם אינו טועה. תצלול עם הבחירה שלך פנימה לתוך הלב ותן לה להתעכל שם. ותראה מה קורה. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
הבחירה-תשובה ליוגי בר ?

כאשר האדם בוחר את מה שהוא בוחר הוא בוחר בזה כי בכאן ואכשיו זה מתאים לו ,אך מה שאני בא להגיד לך יוגי בר יקר שלי שהאדם לא יודע עד כמה הבחירה הזו נובעת מהתניות קודמות שלו , ואני לא מתכוון לדברים פשוטים כמו : חברה , סביבה ,מה יגידו , לעמוד בציפיות של מישהו אלא אני מתכוון שהאדם אינו יודע שהבחירה שהוא בחר בה ברגע זה נובעת מהתניות קודמות כי הוא כבול בשורשי הבורות . והבורות הזו גורמת לאדם לפקוח את עיניו בבקר ולקבל את המציאות אותה הוא חווה כמות שהיא .: מי אמר לך שמה שאתה רואה וחווה זו המציאות ?

יוגי בר

New member
הבחירה 2

היי שובטמה יקירי אז ככה: 1. יישור קו בסדר,קמת בבוקר והתעוררת ל"מציאות" מסויימת(ואני הולך איתך)ובגלל הבורות אתה לא יודע ש"המציאות" שאליה התעוררת נובעת מהתניות קודמות שלך או.קי. אז מה- עדיין "המציאות" האשלייתית שלתוכה התעוררת היא ה"מציאות" האשלייתית שלך. אתה תחליט מה לעשות או לא לעשות ביחס אליה. זאת תמיד הבחירה שלך. 2. הידע ברגע שאתה יודע ש"המציאות" שלתוכה התעוררת היא נובעת מהתניות הבורות שלך, זהו השלב שבו אתה כבר יודע ומתחיל ל"טפל" בכבלי הבורות. איך לטפל? כל אחד מטפל בדרך שלו. אתה מטפל בדרך שלך. בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
הבחירה-2 -המשך

יוגי בר יקר , מעבר לתיאוריה אני שואל איך האדם יכול לדעת ברמה המעשית ברגע רגע שהבחירה שהוא בחר נובעת מהתניות העבר ? לא תשובה תיאורטית אלא מה מביא את האדם בכלל לחשוב שהמציאות בא הוא שרוי היא מעוותת ? איך בכלל מגיע האדם רגע מסוים לתובנה ש: הי רגע ,אכשיו אני עושה משהו שהוא מהתניות העבר ?

יוגי בר

New member
תרגיש תדע ותבין

שובטמה יקירי אז ככה: מילים- כל המילים הן אשליות מקסימות אבל הן עדיין אשליות. ולכן כמה שתנסה להסביר הרגשה עדיין לא תוכל לחוש אותה כמו זה שהרגיש. ולמה הוא הרגיש אותה. ומה קרה לו פתאום אחריה. ואם אני אנסה ואסביר לך את זוית ההסתכלות ונקודת המבט שלי אתה יכול לקבל אותה שכלית או לא לקבל אותה. לעומת זאת, ההרגשה הפנימית שלך היא התובנה שלך. והיא רק שלך. ברגע שזה יקרה. אתה תדע. וכשתדע תדע. וזהו. כל השאר פלפולים שכליים כאלו או אחרים. עכשיו. קח את זה מהצד השני. הצד של כל אלה שהגיעו להארה-ואתה יכול להגדיר מצב זה איך שתרצה- עדיין זה ישאר דבר אינדבידואלי מאוד. לזה שהגיע לזה. ולכן, זו באמת היתה הבעייה של כל אותם האנשים שהגיעו להארה: איך אפשר להסביר למישהו אחר מצב כזה שהגעת אליו והוא בלתי ניתן להסבר במילים? ויותר מזה, אפילו אם תסביר את זה בהסבר הכי מסודר -הכי מאורגן מבחינה לוגית ואפילו אמפירית, אז מה? להגיע לזה זה עניין אישי לחלוטין שבת שלום. בברכה ואהבה יוגי בר

שובטמה

New member
תרגיש-תדע-תבין ?

מה שאני רוצה להגיד לך יוגי יקר שלי שכל אחד יכול להביא את עצמו למקום מאושר יותר עם עצמו וזה תלוי רק בו ובו בלבד - ולשם כך האדם צריך רק ללמוד להתבונן לכיוון הנכון -בלי פחד, בלי לקבל כל דבר במובן מאליו-לקחת אחריות על חייו וזה הדבר הכי חשוב לי להגיד גם לך ולכל האנשים : זה נמצא בידיים של כל אחד ואחד מאיתנו, והדרך לשם היא הכי קצרה שרק אפשר לחשוב עליה -וזה נמצא אצל כל אחד ואחד מאיתנו. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים.

למעלה