שאלה ליודעי-דבר בתחום כלי הבישול

dorgad

New member
שאלה ליודעי-דבר בתחום כלי הבישול

בשנים האחרונות חל "שדרוג" של לגרד (גזר, למשל) ל-לגרר. אנחנו מגררים קליפת לימון, למשל. מאחר שכך, למה נשדרג את המגרדת הוותיקה? למגררת? המגררת כבר רתומה לכלבי הקוטב הצפוני... יש הצעות להתרת הפלונטר? אשמח לקבלן, דור
 

Yuvalenko

New member
תשובה (של אחד שלא יודע כלום..)

(כי פשוט הצצתי במילון!) מַגְרֶדֶת - 1) מכשיר לגירוד עורות של בהמות 2) מברשת רחצה (כזו שמשתמשים בה לשפשוף וגירוד..) מִגְרָרָה - מזחלת שלג, עגלה נגררת עם מחליקים במקום גלגלים. מִגְרֶרֶת - פומפיה. (או מגרדת). פתרתי את הפלונטר?
 

dorgad

New member
הכתם שהשארת אדום מתמיד

והפלונטר השתחרר. מעניין מה קרה בדרך, כלומר מה גרם למעבר מקליפת לימון מגורדת לקליפה מגוררת. תודה, דור
 

or99

New member
פעם כתבתי על הנושא איפשהו...

אבל אני לא מוצא את ההודעה. בכל מקרה נראה לי שהשורש ג-ר-ר מתאים יותר משום שמשמעותו היא לפורר. לעומת זאת ג-ר-ד משמעותו היא להסיר קליפה.
 
למעלה