שאלה ליודע דבר

minci

New member
סיפור!

ברור למה אין מוזיאון על שפת היידיש ותרבותה! הציונות לפחות בשנותיה הראשונות של המדינה הכריזה מלחמה על היידיש ברור לכולם שבאופן פרדוקסלי מי שיודע יידיש אינו נחשב "ישראלי" הממסד מזלזל ביידיש ורואה בה שפה של בתי אבות ודוסים וכך גם רובם המכריע של הצעירים. עצוב! כשהייתי בוושינגטון במוזיאון השואה לא היה פרוספקט בעברית אז לקחתי אחד ביידיש דבר שנראה הזוי בארץ אגב מישהו יודע אם יש ב"יד ושם" עלון ביידיש?

עגום מאוד!

במוסד ייווא בניו-יורק יש, על פי הידוע לי, מוזיאון שכזה. אני לא יודע מהי ההגדרה של המושג "מוזיאון" אבל הם מציגים שם ספרים ישנים, פוסטרים שמציגים הצגות ביידיש וחוברות של התיאטראות השונות בניו-יורק ובעולם כולו. עצוב מאוד שאין בישראל דבר דומה ולו במעט לאותו מפעל יוקרתי. בפריז יש את "מעדעם-צענטראַלע", מוסד איכותי ויחודי שמתחרה בייווא האמריקאי והמסורתי. ואם כבר שאלת על יד-ושם: ראיתי גם עותקים ביידיש בין הדפים שמדווחים בהם על נעדרים בחורבן. אז יש יידיש אבל זכורני מאמר או מכתב למערכת בעיתון כלשהו שהביע תרעומת על היעדר טפסים ביידיש ביד-ושם.

מעניין גמני ביקרתי

בוושינגטון במוזיאון השואה ולא ראיתי שיש פרוספקט ביידיש ?!

ה מ ש י ח

New member
אז תקימו אחד כזה.

זה באמת עד כדי כך קשה? "רובם המכריע של הצעירים".. כן, נכון. כשאמרתי לחברים שלי שאני רוצה ללמוד יידיש הם הסתכלו עלי כאילו סיפרתי להם שאני הולכת להחליק את השער שלי.. שזה מוזר. מאוד. נחמד לדעת שלא עשית הכללה ואמרת שכל הצעירים.

למעלה