שאלה ליועצים של הרשות לעסקים קטנים:

av_i_va

New member
שאלה ליועצים של הרשות לעסקים קטנים:

ראיתי מספר שאלות בפורום המתייחסות למאגרי כתובות אי-מייל. לא ראיתי תגובת משתתפים, מכך אני מבינה שאיש לא יודע. כאן מועברת השאלה אליכם, יועצי הרשות. נושא זה מעניין גם אותי יש לי צורך במאגר כתובות אי מייל באזור לב הגליל, שזה כולל כרמיאל, משגב (גוש שגב) וישובי הר מירון. היכן ניתן למצוא מאגר מסוג זה?

nirdagan

New member
יש חברות שעוסקות בזה

תפתחי דפי זהב ותחפשי "דיוור ישיר" או "מאגרי מידע" וכדומה.

כתובות אי מייל ומאגרי מידע

חוק מאגרי המידע קובע כי כל החזקת מאגר מחוייבת ברישום ובעמידה בכללים. מרכזי טיפוח היזמות לא מנהלים מאגרי מידע מהסוג הנזכר. כמובן שיש חברות פרטיות המתמחות בכך וחיפוש פשוט בגוגל יוביל אותך לעשרות כאלה. בימים אלה נבדקת ברשות האפשרות להקים מאגר מידע של כל העסקים הקטנים בישראל לטובת יצירת יתרון לגודל של קהל היעד. עם זאת, כל מרכזי טיפוח היזמות מחוברים למאגרי המידע של BDI ו- D&B כמו גם ליפעת מכרזים ולאינטרנט.

שמנתולה

New member
מחוברים?! למאגרי מידע?!

יאללה יאללה, סיפורים לסבתא! או שצריך פרוטקציות במט"י על מנת לקבל מאגרי מידע או שסתם מתעצלים להציע?! (למרות שכבר ביקשתי, כולל דרך פורום זה?!)

av_i_va

New member
מסתבר שקיים מאגר כזה

בעקבות הודעתי כאן קיבלתי מייל מאדם שהציג עצמו כנציג חברה המפיצה את תוכנת MAILFINDER בגירסה המותאמת לישראל. ניתן לקבוע פגישת הדגמה ותמורת סכום "מזערי" של 1000 $ התוכנה עוברת לרשותך. מאחר וברשות לעסקים קטנים אמורים לתת שרות לעסקים קטנים, מן הראוי שתוכנה זו תמצא במשרדי מ.ט.י השונים בארץ, לשימושם של בעלי העסקים.

מאגרי מידע במט"י

1. מאגרי מידע במט"י כל מרכזי טיפוח היזמות מחוברים למאגרי BDI. בחלק גדול מהמט"י מצוי הדיסק הרחב של D&B וביתר את הספר. כל המט"י מנויים על החוברת של יפעת מכרזים. כל המט"י מחוברים לאינטרנט מהיר. בחלק מהמט"י קיים מידען והאחרים מקבלים שירותי מידענות ממט"י חדרה המתמחה בתחום. במידה ומט"י מסויים לא סיפק שירות זה אשמח לדעת את שם המט"י ואת שם האדם אשר לא סיפק את השירות. 2. מאגרי מידע נוספים- יש בארץ עשרות חברות אשר מספקות מאגרי מידע כאלה ואחרים בתשלום עם התמחויות שונות. סל מאגרי המידע המפורט בסעיף 1 הנו סל עליו הוחלט לאחר למידת צרכי קהל היעד ותחת מגבלות משפטיות (חוק מאגרי המידע) ותקציביות.

av_i_va

New member
אתה מפספס את העיקר

ראשית, אשמח לדעת מי אתה, האדם שמורשה לכנות עצמו "הרשות לעסקים"? שם, תפקיד וכל שתוכל לספר. שנית, אולי שאלתי לא מספיק מובנת, לכן אסביר שוב: אני לאאאאא זקוקה לכתובות מייל של עסקים אחרים. מטבע הדברים גם אני מנהלת עסק שזקוק ל.... מה לעשות???? צרכן! מאחר ובחרתי ליידע את קהל היעד שלי בדרך שונה, אני זקוקה לכתובתם הוירטואלית (E-MAIL) של הצרכנים הפוטנציאליים שלי. בדקתי בלא מעט חברות פרטיות, מנועי חיפוש ומחזיקי מאגרי מידע מסוגים שונים. לא מצאתי את המידע לו אני זקוקה. (ראה הודעתי המקורית). לסיום: לא אהבתי במיוחד את הערתך בדבר אנשי מט"י בשטח. פנייתי כאן, בפורום, הייתה ללא כל קשר עם עבודה הנהדרת הנעשית בשיתוף עם מט"י, במקרה שלי: מט"י לב הגליל, מקום בו יושבים - אם לא ידעת - אנשים נפלאים, מקצועיים, עם מוטיבציה ומוכנות שלא ניתן כלל לתאר, שעושים כל שביכולתם על מנת לסייע ולקדם את הפונים אליהם. למעשה זו הסיבה בגללה מעניין אותי לדעת מי אתה, וכיצד אתה מרשה לעצמך לבקר באופן מאיים אנשים ומעשים? מכל מקום, תשובה עניינית, כצפוי ממנהל פורום, לא קיבלתי. רק טוב אביבה

כתובות אימייל

כתובות אימייל למטרות שיווק הם מצרך יקר , נחוץ מאוד למי שרוצה לקדם את השיווק של עסקו באמצעי זול מאוד . יש בעיה עם זה , והיא בעית ספאמינג , דהיינו אסור לשלוח אימייל , בלי לקבל רשות המקבל מראש . לכן את לא יכולה להשיג כתובות אימייל פרטיות בדרך חוקית . הדרך היא לבנות רשימת אימייל עצמית וחוקית על ידי זה שאת מושכת אנשים להגיע אליך ולבקש להיות ברשימת התפוצה שלך . את זה עושים ע"י הקמת אתר שיש בו ענין ותועלת לקהל היעד שלך ושירשמו לקבל מתנה כמו סםר אלקטרוני , מאמר אלקטרוני , עיתון אלקטרוני וכו´.

שמנתולה

New member
נו באמת!

בתאריך 29/4/02 כתבתי הודעה בנושא ולאחר תשובה דומה שלחתי מסר עם כל הפרטים. לפי מיטב המסורת במט"י/רשות לעסקים, אף אחד לא חזר אלי! אז זה בסדר, אני כבר רגילה שמשתינים עלי בקשת, אבל חשוב שגולשים אחרים ידעו לא לבנות על מט"י!!! חבל על הזמן והכסף!

למעלה