שאלה ליזמים שבינכם...

dannif

New member
שאלה ליזמים שבינכם...

יש לי רעיון בעל פוטנציאל שאם השקעה טובה ועבודה רבה ישנה את תחום העברת התכנים באינטרנט. אני ועוד שני שותפים התחלנו לעבוד על הרעיון ולפתח את האלפא של האלפא. הצלחנו ואנחנו רוצים להמשיך ולהתחיל לעבוד על הרעיון בתור מוצר ועקב כך אנו זקוקים למשקיעה. השאלה שלי היא זאת: כאשר אני נפגש אם משקיעה (הרעיון אינו נרשם תחת פטנט) איך אני יכול לשמור על הרעיון מגנבה מצדו? אילו טפסים הוא צריך לחתום וכ"ו... כמו כן אם תוכלו לתת לי מידע על השקעות ומשקיעים? (כגון מה משקיע מצפה לקבל בתמורה להשקעתו וכ"ו...)

goldy

New member
קודם תרשום פטנט או המצאה!

המשקיע ירצה לדעת תוך כמה זמן ההשקעה תוחזר לו, מה הסיכוי שלה להצליח, מה הסיכוי שמפתחים משהו דומה לזה כבר עכשיו, כמה ניסיון יש לכם, מה מידת הרצינות, כמה הוא צריך להשקיע, פרטים אישיים של כל המעורבים (כולל כתובות וטלפונים בתוקף!), הוא ירצה לראות גם אב טיפוס, כיצד הוא פועל ותוכניות נוספות. זכור שהוא שם את הכסף שלו הפרטי, לכן זכותו לשאול כל שאלה שהיא! מצד שני זכותך לתת תשובות מתחמקות אבל אל תגזים. זכור להחתים אותו על טופס הבא: 1) הוא מודע לסיכון להפסיד את כספו, ואין הוא רשאי לתבוע אתכם כתוצאה מכך. 2) כתוב לו את *כל הסיכונים*. 3) הדפס לפחות 2 העתקים מההסכם, והוסף כמה שיותר סעיפים מבלי לכתוב אותו דבר פעמיים. 4) אל תיתן לו בלעדיות, כלומר זכותך לגייס משקיעים נוספים. 5) מה שלא כתוב וחתום לא קיים(!), לכן אל תיקח שום דבר כמובן מאליו. אשמח לשמש כרעיונאי, ואם תיצור איתי קשר. goldy

dannif

New member
האם יש לך טופס דומה?

אני בטוח שיש טפסים כאלה מוכנים,אני הולך לחפש אבל אם במקרה תוכל להפנות אותי או לשלוח לי טופס כזה אני ישמח. דני

למעלה