שאלה לילדים

אורי ז

New member
שאלה לילדים

כל הזמן מדברים ברדיו ובטלויזיה על ילדים בסיכון. האם אתם רואים עצמכם כילדים בסיכון? האם לדעתכם הוצאתכם מהבית היתה מוצדקת?

היי אורי

השאלה שלך, התחבטתי בה רבות. מצד אחד כן ומצד שני לא. מצד אחד כן, כי אם לא היו מוציאים אותי מהבית אלוהים יודע מה היה קורה אני לבטח שלא, יש לי השערות בנידון ואני יכולה להיות בטוחה שלא הייתי מגיעה לאן שאני היום ואם בכלל הייתי עוברת את גיל 15 במקרה הטוב. מצד שני אני לא רואה את עצמי נכללת בהגדרה זו, כיוון שיש לי משפחה והיא נפלאה אז השאלה הזו מורכבת....

SIRI41

New member
מאוד מרגישה צורך לענות - כיון

שהייתי מהמקום בו רצו לקחת את הילדים למשפחת אומנה יומית, ולך תדע מאין זה היה ממשיך. זה החל מכך שהתגרשתי אחרי אלימות שפגעה בי פיזית והייתי צריכה להתאושש, אבל היתה לי משפחה תומכת, ואף אחד לא שאל ולא כלום ובסוף אחרי מלחמה, ומבחנים פסיכולוגיים קשים לילדים, הסתבר שהרחקה תגרום ל נזק לילדים, כיון שלמרות שהאם [כך כתבו] במצב התאוששות, הם קשורים אליה מאוד, וכך נשארו איתי. שנית, וכמי שעובדת בבית משפט לנוער, יש כל כך הרבה מקרים שחייבים להוציא את הילדים מהבית, [אני יושבת בדיונים מתחילת הסיפור עד סופו, עד הגעת פסק הדין] ויש מקרים בהם, כל כך מיותר - אבל השופטים בודקים ובודקים את כל חומר הראיות, ומגיעים למסקנה הזו לבד. ועכשיו מאוד מעניין לקרוא מה הילדים עצמם חושבים :)

אורי ז

New member
שלום siri41

לא באותו נושא אבל קרוב, כאחת שיושבת בדיונים, בזמן האחרון קראתי הרבה על כך שהשופטים מקבלים את דברי העו"סים כאורים ותומים האם זה נכון? אולי תוכלי למצוא נתונים מספריים בכמה מהמקרים המגיעים לבית משפט על ידי הרווחה באמת מוציאים את הילד מהבית.

SIRI41

New member
השופטים איתם אני יושבת

ואומרת לכם בכנות, דברים שרואים מפה לא רואים משם - רואים את החומר, מדברים עם הקטין, שוקלים, חושבים, ובסוף מחליטים. אני כקלדנית גם מתרשמת, כשההורה מדבר, בד"כ האמא, אתה רואה אמא מבולבלת, לא ברורה, אומנם הילדים קשורים אליה מאוד, אבל אין לה שום יכולת לעזור לבן שלה, נניח שאין לה עבודה שנים, השפה בבית רק קללות ומכות, וכו' וכו' זה סיפור ארוך אי אפשר להסביר אז ברור שהילד ילקח, אבל בהרבה מקרים השופטים מעירים לפקידות הסעד, תאמין לי. לי יש אחות נכה, כשהיא הביאה ילדים לעולם, נלחמו בשירותי הרווחה לקת אותם לאומנה כביכול הילדים לא יכולים לגדול עם אמא נכה במצב של אחותי, אבל אנחנו המשחה לקחנו אותם תחת חסותנו עד שכמובן הגיע ו לגיל 18 ועברו להורים, אבל כל השנים הם היו קרובים להורים כמובן. בכל אופן, תאמין לי, שיש לשופטים עבודה קשה, הם רואים הכל, והרבה פעמים מגיעים למצב שמעירים לאבא על היחס, לוקחים את הקטין ללשכה. תראה, אני אומרת דבר כזה, כמו במקרה שהיה לי דאז, הצד השני, שזה ההורה, צריך לעמוד מול השופט ולהביע דעתו, אם בכתב ואם בעל פה, אם בדיקה פסיכולוגית ומבחנים מעידים כי יש ליקוי חמור אצל ההורה זו בעיה - אני יודעת שקשה לקחת ילדים למשפחות אומנה אבל מה לעשות? הרשות חייבת לגונן על חסרי ישע. תראה, יש לי ילד בגיל ההתבגרות, לפני טיפול שעברתי איתו, הוא היה רב עם הילדה ומרים עליה ידיים, עכשיו כבר לא, אבל אם לא הייתי עובדת בבית משפט, יתכן והייתי משתפת את בית הספר ומשם הדרך קצרה שיגיע לבית המשפט ואז יכול לה יות שהסיפור היה נופל רחוק - ואת זה הרבה לא יודעים, הם מערבים את רשות הרווחה ו בית הספר מתוך כוונה שיעזרו להם ואז הסוד שלהם על תוכנו מתגלה והרשות חייבת לפעול. במקרה שלי, נזהרתי שלא לערב אף אחד כי ידעתי מנסיוני לאן זה יגיע, והסתדרתי לבד, היום הוא לא מרים לא יד ולא קול - בקיצור זה סרט כל החיים האלה של חסרי ישע עליהם אמונים שירותי העובדות הסוציאליות. לפי

דנה_כהן

New member
ילדים בסיכון כן/לא

כאשר ילדים מוצאים מהבית (דרך לשכות הרווחה) תחת הגדרה ילדים בסיכון, אז אכן הם ילדים בסיכוןוזאת לפי האינדקציה של עובדי הרווחה. בחלק מהמקרים (אחרי בנית תוכנית טיפולית) הילדים מופנים למשפחה אומנת. כאשר הילדים נמצאים במשפחה אומנת וזה הטוב שברע (עדיף מאשר יופנו לאימוץ) וטעמי יש לפעמים התלבטויות בין אומנה/לאימוץ. חלק מהמקרים של הוצאה ילדים מהבית לא מוצדקת, חלק מהילדים מוצאים מהבית גם בגלל מאבקי גירושין בין ההורים. סביר להניח גם שחלק גדול מהילדים שעוברים התעללות, כלל לא מאותרים ע"י רשויות הרווחה וזה נורא. יש סבירות גדולה שאם הוציאו ילד מהבית למשפחה אומנת והמשפחה והילד מתנגדים, הטיפול בילד לא יצליח ואז יצטרכו להחזיר אותו למקום מוגן ושוב לחפש לו מסגרת מתאימה. לסיכום, לדעתי לפני שמוצאים ילד מהבית חייבים לבנות לו ולמשפחתו תוכנית טיפולית בקהילה ורק אם באמת קצו כל התקוות לנסות תוכנית טיפולית אחרת.

למעלה