שאלה ליעל (ולמי שיידע) - לוריוון

שאלה ליעל (ולמי שיידע) - לוריוון

אולי לא זה הפורום המתאים, אבל אני לא בטוחה איזה פורום כן. ביומיים האחרונים אני נמצאת במצב של דיסוצ מוחלט, אני כבר לא זוכרת מתי בפעם האחרונה זה היה עד כדי כך קיצוני. לרמות של "אני חושבת שהידיים שלי קרות, אז אולי כדאי להפעיל את החימום" ו"הבטן שלי עושה קולות של רעב, אולי כדאי לאכול משהו". לאחרונה אני לוקחת לוריוון בשביל להקל על עצמי את ההרדמות (ומספיק זמן בשביל שאפקטים אחרים ייכנסו לפעולה, אם קיימים כאלה. כמו בתרופות אנטי-דכאוניות...). יכול להיות שזו תופעת לוואי של הלוריוון? היו תקופות בהן לקחתי בעבר ולא זכור לי שזה קרה (לעומת זאת, כדור אחר שלקחתי אשר מראש היה מיותר שאקח, בהחלט גרם לזה)...

היי נועה

(וסליחה על העיכוב - הייתי מוצפת בימים האחרונים בכל מיני עניינים). כדי שאוכל לענות לך אני צריכה לדעת מי רשם לך לוריוון ובשל איזו תלונה. לוריוון הוא לא כדור שינה ולכן לא כל כך אפקטיבי להרדמות. גם המינון שאת נוטלת לא ממש מזיז לאדם בגודל גוף של "מבוגר". יש אנשים שנוטלים לוריוון בהשפעה טובה על ההרדמות מכיוון שיש בו מרכיב של מרפה שרירים. הרפיית השרירים יכולה לפעמים לעזור בהרדמות לאנשים. אבל אם קיימת הפרעת שינה מעבר לתהליך ההרדמות, או אם הסיבה לקשיים בהרדמות לא קשורים למתח שרירים, הכדור הזה לא מזיז. למשל, אם את חרדתית, או מוטרדת וחושבת 150 קמ"ש - אפשר להמשיך לחשוב גם עם שרירים רפויים... ולשאלתך האחרת - לא. לוריוון הוא אינו כדור בעל השפעה מעוכבת כמו חלק מהכדורים נוגדי הדיכאון. השפעתו מיידית.

../images/Emo51.gif

את המרשם קיבלתי (בפעמיים שקיבלתי מרשם ללוריוון) מרופאה שהחליפה את רופאת המשפחה, אשר אותה (את רופאת המשפחה) עצמה מעולם כלל לא פגשתי. ואכן, את המרשם ביקשתי בגלל תהליך ההירדמות וזה באמת עוזר להירדם, אבל בעוד שחצי כדור מפיל אותי ל12-14 שעות רבע כדור לא עוזר לי להמשיך לישון יותר מדי (אבל כן עוזר להרדם). אני מאוד-מאוד רזה (שוקלת פחות ממה ששקלתי לפני ההתפתחות הפיזית בגיל ההתבגרות, ומתחת למינימום הדרוש בשביל לתרום דם), אולי בגלל זה מינונים נמוכים משפיעים עלי. אני משערת שהסיבה שזה כן עוזר לי להרדם היא שמלכתחילה לא המחשבות עצמן מונעות ממני את ההירדמות אלא העובדה שהן גורמות לי לתזוזה בלתי פוסקת (אני תמיד חושבת בהליכה, ואם אני לא יכולה ללכת אז עם רגל רועדת) וכתוצאה מכך נמנע תהליך הכניסה לחלום, כך שאם הרפיית שרירים זה האפקט של הלוריוון הגיוני שהוא עוזר. באשר להתייעצות עם פסיכיאטר - הייתה לי התנסות לא חביבה במיוחד עם זה שהופנתי אליו מהקופה ועם הכדור שהוא רשם לי (רמרון), אני לא חושבת שאעשה זאת שוב. אולי דרך אמא שלי (שעובדת גם בבי"ח פסיכיאטרי) אבל אני מעדיפה קודם לחשוב טוב מה לשאול.

למעלה